Allview Soul X5 Mini Review (Introducere, Design, Display)

2.406 ori
<b>Allview Soul X5 Mini Review</b>De această dată ne-am jucat cu Allview Soul X5 Mini câteva săptămâni şi a venit momentul să aflaţi concluziile noastre. Terminalul costa 799 de lei la debut, dar s-a ieftinit rapid până la pragul de 599 lei.

Introducere

După ce am testat Allview Soul X5 şi Allview Soul X5 Pro, acesta din urmă fiind considerat unul dintre cele mai atractive telefoane midrange din 2018, e momentul acum să coborâm şi în liga de juniori a gamei. De această dată ne-am jucat cu Allview Soul X5 Mini câteva săptămâni şi a venit momentul să aflaţi concluziile noastre. Terminalul costa 799 de lei la debut, dar s-a ieftinit rapid până la pragul de 599 lei.

Este un telefon de buget cu ecran de 5.67 inch, camera duala şi Android 8.1 Oreo. Are deja celebrul decupaj în ecran şi arată mult mai scump decât este. Are şi AVI la pachet şi o baterie rezonabil de generoasă. Suntem bine de tot familiarizaţi cu gama Soul X5, mai ales că îl avem şi pe Allview Soul X5 Style în teste între timp. Şi cu ocazia publicării recenziei lui Allview Soul X5 Mini aflaţi şi cine este marele câştigător de giveaway cu Allview Soul X5, anunţat azi după tragerea la sorţi de la ora 21:00.

Câştigătorul îl aflaţi din articolul dedicat concursului.

Design Allview Soul X5 Mini

Comod, uşor, arată premium

Allview Soul X5 Mini nu şi-a propus să câştige titlul de "Miss 2018", dar pentru zona de buget în care se învârte chiar arată bine. Nu s-ar supăra nimeni pe tine dacă l-ai confundat cu un telefon de vreo 3 ori mai scump, pentru că o confuzie uşor de făcut. Este un telefon destul de mignon pentru diagonală sa de 5.67 inch.

Se simte foarte uşor în mână, este comod (de folosit şi cu o singură mână) şi are aderenta bună. E puţin atipică amplasarea butonului Power în stânga în loc de dreapta, sub butoanele de volum, dar m-am obişnuit cu această abordare. Spatele este acoperit cu un panou din policarbonat, dar e foarte uşor să pară sticlă, ceea ce ar creşte din factorul premium al acestui device. Remarc şi faptul că spatele atrage amprente şi grăsime, iar zona camerei atrage scame în jurul său.

Soluţia? E foarte simplu, husa oferită chiar de către Allview la pachet. Allview Soul X5 Mini măsoară 8.8 mm în grosime, cântăreşte 156 de grame şi chiar dacă asta sună bine, e mai puţin compact decât un Huawei P20 Lite, care măsoară 7.4 mm în grosime şi cântăreşte 145 de grame. Are o diagonală similară, de 5.84 inch. Rămânem cu rama metalică solidă, confortul şi comoditatea lui Soul X5 Mini, pe care nu le contesta nimeni.

Display Allview Soul X5 Mini

Luminos, multi tunat din setări, contrast OK

Allview Soul X5 Mini are ca selling point preţul, dar într-o oarecare măsură aş zice că şi ecranul devine punct de atracţie. Avem de-a face cu un display de 5.67 inch aici, cu panou IPS LCD şi rezoluţie atipică de 1498 x 720 pixeli. Are protecţie Asahi Glass, laminare completă şi panou 2.5D.

Ecranul lui Allview Soul X5 Mini vazut la microscop

Evident are şi celebrul decupaj/breton, care a definit seria Allview Soul X5. Când am pornit un clip video a avut parte de o imagine clară, cu luminozitate ridicată, dar culorile nu mi s-au părut prea vii, deşi rezonabil de realist calibrate. Unghiurile de vizualizare au fost largi şi contrastul nu a fost deloc rău la soare. Am pornit şi microscopul şi am descoperit un aranjament de pixeli RGB Stripes aici, cu o poziţie puţin bizară. Asta în idee că pixelii sunt orientaţi pe orizontală nu verticală, că de obicei, dar asta nu afectează deloc experienţa de vizualizare.

E doar o curiozitate. Am făcut şi testul cu luxmetrul, atingând 404 unităţi LUX, o valoare solidă pentru gamă de preţ practicată aici. Depăşeşte un Huawei P10 Lite şi Nokia 6, dar şi pe Xiaomi Pocophone F1 chiar. Este în acelaşi timp sub un Xiaomi Mi A1, Nokia 5 şi Moto G4. Setările sunt foarte generoase, în frunte cu secţiunea Miravision, de unde poţi rezolva problema cu acele culori nu prea vii.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 200.Allview Soul X5 Mini404 (LUX)
 • 201.Nokia 5.1 Plus404 (LUX)
 • 202.iHunt Alien X ApeX404 (LUX)
 • 203.Ulefone Power402 (LUX)
 • 204.Samsung Galaxy J5 (2017)402 (LUX)
 • 205.Sony Xperia Z3401 (LUX)
 • 206.DOOGEE Y200401 (LUX)
 • 207.Motorola One Action401 (LUX)
 • 208.Allview X3 Soul Style400 (LUX)

De aici poţi alege Standard, Vivid şi User Mode. Acesta din urmă îţi permite să faceţi o sumedenie de reglaje: contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii, contrast dinamic şi filtru de lumină albastră. Lista continuă cu luminozitate, luminozitate adaptivă, mărimea fontului şi a afişajului, plus Full Screen Mode. Mărturisesc că am făcut nişte săpături şi nu am găsit mod de a ascunde bretonul. Posibil să îmi fi scăpat.

Un ecran solid fără doar şi poate.

 • 1234
Allview Soul X5 Mini8,1710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×