Allview Soul X5 Pro Review (Introducere, Design, Display)

7.108 ori
<b>Allview Soul X5 Pro Review</b>Allview Soul X5 Pro este un flagship inedit pentru Allview în 2018. Este o serie de premiere, dar este şi un flagship care a reuşit să strângă cele mai bune dotări posibile la sub 1500 lei. Anunţat la mijloc de iunie, terminalul este disponibil la..

Introducere

Allview Soul X5 Pro este un flagship inedit pentru Allview în 2018. Este o serie de premiere, dar este şi un flagship care a reuşit să strângă cele mai bune dotări posibile la sub 1.500 lei. Anunţat la mijloc de iunie, terminalul este disponibil la precomandă acum şi livrările încep pe 29 iunie.

Deocamdată acesta este flagship-ul Allview pe anul 2018, dar cumva mă aştept şi la un model Plus sau Extreme pe viitor. Acesta este primul telefon Allview cu breton, primul telefon cu procesor Mediatek P60 pe care îl testăm şi primul model Allview care mizează mult de tot pe AI. Costă 1499 lei şi vine cu o boxă V-Bass cadou. Disponibil pe negru, acest telefon a mai adus o premieră: a fost primul telefon cu scanare facială 3D pentru deblocare şi cu Android la bord, cel puţin atunci când a fost anunţat în primele teasere.

Chiar şi acum lista de telefoane cu scanare facială 3D e mică: iPhone X, Xiaomi Mi 8 şi Allview Soul X5 Pro. Este un telefon cu ecran generos de 6.2 inch şi vine cu un corp de culoare neagră. Ce pot să vă spun încă din intro? Ca o să vă mire şi surprindă plăcut în comparaţie cu alte modele high midrange.  Ah și apropo, AVI a fost adus la zi!

Design Allview Soul X5 Pro

Sticlă, metal, greutate

Allview Soul X5 Pro este un telefon care la prima impresie este mai greu decât te-ai aştepta. La 210 grame nu e vreun biban, ci mai degrabă un păstrăv musculos. Din fericire se mânuieşte mai bine decât alţi giganţi ai momentului ca iPhone 8 Plus sau Xperia XZ2-urile.

Este fabricat din sticlă şi metal şi e probabil cel mai arătos telefon Allview de până acum. Să vă zic şi de ce. Unele telefoane le poţi identifica imediat drept "clone de iPhone X", iar pe altele le confunzi cu iPhone X. Aici e cazul al doilea, ceea ce e un soi de compliment pentru Allview. Evident îl dă de gol lipsa de muchii lucioase din oţel inoxidabil.

Terminalul are diagonală de 6.2 inch şi este comod, aderent şi nu alunecă din mâna deloc (mulțumită și greutății probabil). Spatele atrage ceva amprente, dar nu şi praf, pentru că sare din schemă atragerea particulelor de praf prin elecrtizare, ca în cazul plasticului. Utilizarea cu o singură mână s-a făcut destul de bine şi confortul a fost excelent, inclusiv la apăsarea de butoane, cu feedback bun. Măsoară 7.85 mm în grosime, fiind mai subţire decât ASUS ZenFone 5Z şi cam pe la talia lui Huawei P20 Pro, dar mai greu.

Cumva nu se simte această extra greutate, după ce te-ai obişnuit cu formatul. E cel mai arătos telefon Allview de până acum şi o combinaţie reuşită de materiale premium!

Display Allview Soul X5 Pro

Nu o fi un Super AMOLED, dar performează

Allview Soul X5 Pro are un ecran "cum se cere" în ziua de azi. Peste 6 inch? Check (6.2 inch). Breton? Check! Poate fi ascuns? Check! 19:9? Check! Avem aici un panou IPS LCD 2.5D cu tehnologie In Cell şi laminare completă, plus protecţie Gorilla Glass 3.

Display-ul lui Allview Soul X5 Pro vazut la microscop

Are şi un strat special protector AF şi o rezoluţie de 2246 x 1080 pixeli, adică Full HD+. Pe hârtie promite un contrast de 1500:1. La experienţa mea de vizualizare am avut parte de o luminozitate ridicată, unghiuri largi de vizualizare şi culori destul de vii, dar realist calibrate. Nici contrastul nu e rău, chiar şi în bătaia soarelui. Pe de altă parte, că la ZenFone 5 asimetria te poate distrage când vezi un video: în dreapta ai colţuri curbate, în stânga e totul drept, pentru a ascunde bretonul.

Video-review Allview Soul X5 Pro, secțiunea display

Avem şi Pop Up Play în playerul video apropo. Pixelii au aranjament RGB Stripes conform microscopului nostru. La testul cu luxmetrul am atins 423 LUX, un scor bun, de vreme ce depăşim 400 LUX. Suntem peste HTC U11 şi Huawei Mate 10 Pro , dar şi la egalitate cu Motorola Moto X4. Rămânem totuşi sub un Xperia XA1 şi Allview X4 Soul Extreme sau Moto Z. Setările sunt surprinzător de generoase aici, fie că vorbim despre luminozitate (inclusiv adaptiva), Economical Backlight, stil şi mărime a fontului şi funcţia LCD Effect.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 175.Allview Soul X5 Pro423 (LUX)
 • 176.iHunt Alien X422 (LUX)
 • 177.Allview X4 Soul Lite421 (LUX)
 • 178.Nokia Lumia 930420 (LUX)
 • 179.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 180.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 181.Nokia 3420 (LUX)
 • 182.UMi Max418 (LUX)
 • 183.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)

Cu ajutorul său alegem între o nuanţă mai neutră, caldă său rece pentru ecran. Avem şi o zonă specială din care activăm un gest special pentru a ascunde imediat bretonul cu doar un swipe. Mai primim şi filtru de lumină albastră şi un mod full screen pentru aplicaţii. De la noi un thumbs up pentru ecran.

 • 1234
Allview Soul X5 Pro9,0910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×