Allview Soul X5 Review (Introducere, Design, Display)

3.209 ori
<b>Allview Soul X5 Review</b>Iată-ne cu un nou telefon Allview, care merge pe reţeta clasică deja de AI + breton, aduce şi o cameră duala şi un design arătos şi glossy. Este primul nostru contact cu procesorul Helio P22, de 12 nm şi prima oară când vedem o funcţie Face Emoji pe un..

Introducere

Iată-ne cu un nou telefon Allview, care merge pe reţeta clasică deja de AI + breton, aduce şi o cameră duală şi un design arătos şi glossy. Este primul nostru contact cu procesorul Helio P22, de 12 nm şi prima oară când vedem o funcţie Face Emoji pe un Allview. Avem şi recunoaştere a scenelor, Bokeh din plin şi toate acestea la o sumă de 1.099 lei, pentru care primim și un smartwatch Allwatch V cadou, în valoare de 299 lei.

Telefon midrange poziţionat ca rival pentru Huawei P20 Lite, acest Allview Soul X5 oferă o parte din pachetul de dotări de pe Allview Soul X5 Pro, într-o variantă mai accesibilă pentru publicul larg. Este un telefon elegant, cu blitz frontal pentru selfie şi care se interpune în tripleta X5 între Allview Soul X5 Mini şi Allview Soul X5 Pro. Hai să vedem cât "Soul" are acest X5.

Design Allview Soul X5

Arată bine, dar e nevoie de husă

Allview Soul X5 părea să aibă un spate din sticlă la prima vedere, dar este de fapt un material plastic ce imită bine sticla. Se remarcă şi prin acea bărbie cu imprimeu punctat, are un breton lat, cu scuza unui bliţ selfie ajustabil şi a unei camere generoase frontale şi stă OK în mână.

Aderența e ajutată de o angularitate a panoului din spate şi a celui din faţă, care se "agaţă" de degetele noastre şi păstrează stabilitatea. Până şi rama metalică e glossy, pentru un telefon lucios pe de-a întregul. Atenţie totuşi, căci spatele e uşor de zgâriat şi murdărit, deci e bine că avem o husă la pachet şi o şi aplicăm şi ţinem aplicată pe tot parcursul recenziei video.

Telefonul nu e chiar cel mai uşor din lume, dar e destul de subţire. Nu are o greutate exagerată la diagonală sa de 5.86 inch, dar suficient cât să nu îl scăpaţi din mâna la gaming. Butoanele laterale au feedback bun, iar utilizarea cu o singură mână se face comod doar dacă ai mâinile mari. O domnişoară sau un adolescent va naviga un pic mai greu cu o singură mână pe acest terminal destul de lung şi lat.

Soul X5 este bine construit, asta e sigur şi e şi comod.

Display Allview Soul X5

Luminos, culori bine calibrate

În ultima vreme am fost mai des dezamăgiţi decât surprinşi de ecranele de telefoane midrange. Uitaţi-vă la Huawei P20 Lite şi Honor 10 de exemplu... sau Moto G6. Allview Soul X5 se poziţionează un pic mai sus, cu un panou IPS LCD de 5.86 inch, cu breton şi rezoluţie de 1520 x 720 pixeli. Are aspect 19:9 şi muchii rezonabil de înguste.

Allview Soul X5, luminozitate ecran

Are panou In Cell 2.5D cu laminare completă şi protecţie anti zgârieturi, nu Gorilla Glass în orice caz. Experienţa de vizualizare a fost satisfăcătoare: luminozitate bună, contrast OK, culori calibrate cum îmi place, unghiuri largi de vizualizare. Rămânem totuşi cu asimetria văzută şi la ZenFone 5, cu colţuri curbate în dreapta şi linie dreaptă în stânga la breton.

Pixelii au aranjament RGB Stripes, ne arată microscopul, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 388 LUX, ceea ce este OK. Luminozitatea e bine distribuită pe suprafaţa ecranului, deci nici o problemă aici. E peste Allview X4 Soul Infinity L, Huawei P20 Lite şi HTC U Ultra, dar sub Nokia 7 Plus şi Allview X4 Soul, plus Huawei P9 Lite. Setările ecranului sunt destul de generoase şi includ o opţiune de a ascunde bretonul spre exemplu.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 229.Allview Soul X5388 (LUX)
 • 230.Nokia 8.1388 (LUX)
 • 231.Huawei P10 Lite386 (LUX)
 • 232.Xiaomi Mi 4i385 (LUX)
 • 233.Vernee Apollo Lite385 (LUX)
 • 234.Motorola One Macro385 (LUX)
 • 235.Huawei Honor 6383 (LUX)
 • 236.Allview X3 Soul Plus382 (LUX)
 • 237.Huawei Nova382 (LUX)

Avem şi luminozitate adaptivă, Economical Backlight, mărime şi stil al fontului şi LCD Effect, cu setări că Neutral, Cald său Rece. Mai avem un mod full screen pentru aplicaţii şi protecţie contra luminii albastre (Smart Eye Protection). Un ecran de calitate aş spune.

 • 1234
Allview Soul X58,4710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×