Allview Soul X5 Style Review (Introducere, Design, Display)

2.533 ori
<b>Allview Soul X5 Style Review</b>Am ajuns la al patrulea model testat din gama Allview Soul X5, după cel Soul X5, Soul X5 Pro şi Soul X5 Mini. Deja telefonul sună foarte bine la doar 749 de lei şi ne dovedeşte că mai există un loc (mic, e drept) şi pentru corpuri unibody din metal pe..

Introducere

Am ajuns la al patrulea model testat din gama Allview Soul X5, după cel Soul X5, Soul X5 Pro şi Soul X5 Mini. Deja telefonul sună foarte bine la doar 749 de lei şi ne dovedeşte că mai există un loc (mic, e drept) şi pentru corpuri unibody din metal pe piaţă. Allview Soul X5 Style se găseşte în magazine pe albastru sau auriu şi a debutat în noiembrie 2018.

În ciuda preţului, aduce un ecran generos, de 6.2 inch, un corp metalic solid şi nu uita nici de breton, nici de cameră duala cu Bokeh. Un bonus neaşteptat ar fi bateria de 4000 mAh, care pare să fi venit de nicăieri şi o să vedeţi că livrează cu prisosinţă. Pot să zic doar atât: Xiaomi Mi A2 Lite şi unele ZenFone Max-uri au de ce se teme...

Design Allview Soul X5 Style

Ultimul mohican metalic

Am trecut în totalitate la sandvişuri de sticlă pe telefoanele mobile ale anilor 2018 şi 2019 şi acolo unde producătorul nu îşi permite sticlă, trece la polimer/policarbonat care imită sticla. Allview rămâne pe metereze cu un corp metalic unibody la Soul X5 Style.

E un ultim mohican în această privinţă, dar corpul e bine realizat. E solid, are ceva aer premium şi nici măcar capacele din plastic de sus şi jos pentru antene nu îi scad din cotă. În general ele sunt aluniţa urâtă de pe sânul frumos, ca să zic aşa. Aici prin colorit şi decupajele acelea geeky de robot Macron 1 sau Transformer reuşesc să mă cucerească.

Telefonul se simte foarte, foarte uşor pentru diagonala de 6.2 inch. Aderența este solidă, utilizarea cu o singură mână e OK, iar butoanele răspund bine la apăsări. Allview Soul X5 Style măsoară 8.05 mm în grosime, cântăreşte 168 de grame şi în ciuda faptului că are un breton lat, rămâne comod, arătos şi solid construit. La 700 şi ceva de lei nu e rău deloc.

Display Allview Soul X5 Style

Culorile sunt bine calibrate şi vibrante

Allview Soul X5 Style ar fi teoretic un model Lite, dacă îl comparăm cu restul terminalelor din gama sa. Cu toate acestea are o diagonală generoasă, de 6.2 inch şi propune un panou IPS LCD In Cell cu aspect 19:9 şi breton. Este un panou 2.5D cu protecţie Gorilla Glass 3 şi laminare completă. Oferă o rezoluţie de 1520 x 720 pixeli.

Display-ul lui Allview Soul X5 Style vazut la microscop

Bretonul taie puţin din imagine în anumite jocuri sau aplicaţii, dar asta doar dacă îl lăsaţi pornit. Puteţi să îl şi ascundeţi. Experienţa de vizualizare a fost bună: culori vii şi vibrante, unghiuri largi de vizualizare, luminozitate şi contrast OK. Înclinat puţin în spate pe verticală telefonul are o imagine mai gri puţin totuşi.

Pixelii au aranjament RGB Stripes, sau cel puţin aşa arată microscopul nostru. Testul cu luxmetrul ne-a arătat o valoare de 416 LUX, bună la gama de preţ practicată aici. Am depăşit LG Q7 şi Motorola One, dar am rămas sub Xperia XA2 şi Nokia 5. Setările sunt generoase, incluzând luminozitate adaptivă, Economical Backlight şi există şi o funcţie LCD Effect.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 180.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 181.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 182.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 183.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 184.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 185.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 186.HTC U11409 (LUX)
 • 187.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 188.Allview V3 Viper407 (LUX)

Opţiunile sale sunt Cald/Rece/Neutru. Putem ascunde bretonul cu un singur swipe în jos şi umblă la mărimea de font, opta pentru un mod full screen în anumite aplicaţii şi proteja ochii de lumină albastră prin Smart Eye Protect. Un ecran bun şi mai ales... MARE.

 • 1234
Allview Soul X5 Style8,6710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×