Allview V2 Viper i4G Review (Introducere, Design, Display)

8.096 ori
<b>Allview V2 Viper i4G Review</b>Iată-ne cu o nouă recenzie de telefon Allview, de această dată un model tineresc, din gama Viper. El v-a fost oferit la concurs şi are deja un câştigător, pe Florea Cristian din judeţul Argeş. Allview V2 Viper i4G costă 699 lei şi a venit cu o husă..

Introducere

Iată-ne cu o nouă recenzie de telefon Allview, de această dată un model tineresc, din gama Viper. El v-a fost oferit la concurs şi are deja un câştigător, pe Florea Cristian din judeţul Argeş. Allview V2 Viper i4G costă 699 lei şi a venit cu o husă personalizată, promovând noul program Allview, ce va permite să imprimaţi imaginea sau mesajul dorit pe huse pentru handseturi Allview. Husele pot fi fabricate din plastic sau silicon şi costă 49 lei.

Printre cele câteva modele compatibile cu acest program se numără şi Allview V2 Viper i4G, un smartphone cu dotări low midrange şi cu ecran de 5 inch.  Telefonul a fost lansat în aprilie şi trecut prin testele obişnuite Mobilissimo.ro, detaliate in recenzie. Hai să vedem cum se descurcă!

Design Allview V2 Viper i4G

Aminteşte de un HTC 8X, arat[ poate prea simplu

Prima oară când am ţinut în mână un Allview V2 Viper i4G, feelingul său mi-a amintit de cel al telefonului HTC 8X, unul dintre ultimele modele cu Windows Phone de la HTC. E vorba despre senzaţia de material plastic curbat în mână, deşi spatele nu e chiar atât de soft touch ca la acel HTC. Telefonul Allview vine pe alb sau negru şi e fabricat din policarbonat.

Măsoară 8.3 mm în grosime şi cântăreşte 144.5 grame, teoretic o greutate mare pentru un model cu ecran de 5 inch. Totuşi el se simte destul de uşor în mâna utilizatorului. Spatele e uşor curbat, iar zona frontală e magnet de amprente. Remarcăm şi muchiile groase ale ecranului şi aderenţa bună, iar utilizarea cu o singură mână nu pune nici o problemă.

Construcţia e şi ea rezonabilă, astfel că spatele nu scârţâie şi nu pare fragil. Nu mi-a plăcut că nu există un punct clar de unde să începem să scoatem capacul spate, vreo denivelare sau fantă. Astfel pe ghicite am scos capacul începând de sus şi am avut dreptate că de acolo se începe. V2 Viper i4G nu impresionează prin designul simplu, dar e comod şi se simte plăcut în mână.

Display Allview V2 Viper i4G

Ecran bun, ca în Franţa

Mi-am setat două repere mentale, când testez luminozitatea telefoanelor mobile. Primul e să fie peste modelele ASUS ZenFone 2, care au dezamăgit la luminozitate şi al doilea să nu fie sub accesibilul telefon Wiko testat de noi cu ceva vreme în urmă. Cum Allview V2 Viper i4G împacă ambele criterii, el trece examenul cu brio, de aici şi sintagma "ca în Franţa".

RGB Stripes

Primim un panou IPS LCD de 5 inch pe acest device, cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi tehnologie In Cell Touch, plus protecţie Soda Lime Glass. Playerul video vine cu funcţie DTS şi Pop up Play, iar experienţa de vizualizare ne-a adus culori cam spălăcite, dar şi luminozitate bună, contrast OK (chiar şi în bătaia soarelui) şi unghiuri largi de vizualizare.

Luminozitate ecran Allview V2 Viper i4G

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 179.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 180.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 181.Nokia 3420 (LUX)
 • 182.UMi Max418 (LUX)
 • 183.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)
 • 184.LG G6418 (LUX)
 • 185.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 186.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 187.Huawei P10 Plus411 (LUX)

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 420 LUX, valoare excelenta având în vedere preţul handset-ului. Cu această valoare depăşim LG Nexus 5X, Xperia Z3 şi OnePlus One spre exemplu, dar suntem sub Evolio Neos şi iHunt X200. Ecranul are şi opţiuni dedicate în zona de Setări, precum luminozitate, Adaptive Brightness, Economical Backlight şi opţiuni legate de font. Un ecran bun, în concluzie.

 • 1234
Allview V2 Viper i4G8,1010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×