Allview V3 Viper Review (Introducere, Design, Display)

2.812 ori
<b>Allview V3 Viper Review</b>Allview V3 Viper reprezintă multiple premiere într-un singur terminal: primul telefon Allview cu Android 8.0 Oreo la bord, dar şi primul telefon Allview cu noua versiune de AVI instalată. A debutat în ianuarie, imediat a ajuns la noi şi are şi un..

Introducere

Allview V3 Viper reprezintă multiple premiere într-un singur terminal: primul telefon Allview cu Android 8.0 Oreo la bord, dar şi primul telefon Allview cu noua versiune de AVI instalată. A debutat în ianuarie, imediat a ajuns la noi şi are şi un concurs aferent care va aduce un cadou timpuriu de Paşte în perioada următoare. Ce este V3 Viper? Asemenea celorlalte modele din seria Viper, este un smartphone pentru cei tineri şi aflaţi în mişcare. Ca atare are un design cool şi pariază şi pe selfie.

Are dotări midrange, costă 799 lei în această perioadă şi are funcţii selfie speciale precum Group Selfie sau Face Beauty. Se remarcă prin ecranul 18:9, spatele arătos (în special pe auriu) şi faptul că poate folosi două conturi Whatsapp prin funcţia Dual Whatsapp. Disponibil pe negru, auriu sau gri, terminalul este analizat în cele ce urmează.

Design Allview V3 Viper

Policarbonat cu veleităţi de sticlă

Telefoanele Allview Viper au fost mereu destinate adolescenţilor, tinerilor, celor de 15+ şi 20+, ca atare au fost mereu nevoite să arate cool. Îţi dai seama că vor neapărat să fie cool încă din numele "Viper".

V3 Viper e fabricat din policarbonat, dar după experienţa seriei X4 Soul Infinit, Allview a prins gustul IML Art, cu policarbonat realizat în aşa mod încât arată şi se simte ca sticla. Telefonul poate pe anumite versiuni de culoare să aducă cu un HTC U11 Life sau chiar Huawei Honor 8. Măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 143.6 grame, ceea ce e foarte uşor la o diagonală de 5.5 inch.

Nokia 6 spre exemplu măsoară 7.9 mm în grosime şi cântăreşte 169 grame la aceeaşi diagonală. Telefonul are aspect 18:9, design 3D cu spate uşor curbat, iar acelaşi spate adună amprentele şi scamele destul de uşor. Handsetul are o aderență bună, e uşor de utilizat cu o singură mână şi are butoane comode, cu feedback OK. Construcţia e solidă şi în afară de atracţia pentru amprente și scame nu avem obiecţii.

Display Allview V3 Viper

Contrast OK şi se descurcă la playback video

Allview V3 Viper vine cu un ecran IPS LCD de 5.5 inch, aşa cum ne-am tot obişnuit să vedem pe telefoane midrange în ultima vreme. Acesta este un ecran cu aspectul la modă 18:9 şi oferă o rezoluţie de 1440 x 720 pixeli. Are protecţie Gorilla Glass 3, panou 2.5D In Cell şi laminare completă

Ecranul lui Allview V3 Viper vazut la microscop.

Aş zice că muchiile sale nu sunt foarte groase, deşi am văzut şi mai subţiri de atât la alte modele recente. Pentru a afla ce poate ecranul am folosit playerul Video preinstalat, care vine cu opţiune acustică DTS şi funcţie Pop Up Play. Culorile sunt calibrate binişor, nici prea calde şi nici prea reci şi avem o luminozitate destul de ridicată.

Contrastul e bun, chiar şi în bătaia soarelui, iar unghiurile de vizualizare sunt destul de largi. Privit la microscop panoul îşi dezvăluie aranjamentul de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 407 LUX, deci suntem la limita pozitivă de luminozitate. Cert este că surclasăm un Samsung Galaxy J5 (2017) şi un Motorola Moto G5 Plus, dar suntem sub Motorola Moto Z Play şi Xperia XA sau Bluboo S1.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 187.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 188.Allview V2 Viper406 (LUX)
 • 189.Motorola Moto M406 (LUX)
 • 190.Allview X3 Soul Mini405 (LUX)
 • 191.OnePlus One404 (LUX)
 • 192.Samsung Galaxy Note 4404 (LUX)
 • 193.Sony Xperia L1404 (LUX)
 • 194.Allview Soul X5 Mini404 (LUX)
 • 195.Nokia 5.1 Plus404 (LUX)

Setările acestui display includ luminozitate, inclusiv adaptivă, funcţia Economical Backlight şi mărimea fontului. Avem şi o opţiune LCD Effect, care permite calibrarea culorilor pe Neutru, Cald sau Rece. În plus pentru a scăpa de lumină albastră folosim Smart Eye Protect, cu reglaje Light/Medium/High. Un ecran bun pe măsură aşteptărilor.

 • 1234
Allview V3 Viper8,6210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×