Allview Wi8G Review & Concurs: tabletă 3G cu Windows 8.1 care oferă productivitate la un preț accesibil (Video)

4.234 ori
<b>Allview Wi8G Review & Concurs: tabletă 3G cu Windows 8.1 care oferă productivitate la un preț accesibil (Video)</b>Prima tabletă Allview cu ecran de 8 inch și Windows 8.1 a sosit la Mobilissimo.ro la început de an 2015 și e vorba aici despre Allview Wi8G. Acest model poate fi câștigat de voi la un concurs Mobilissimo.ro, iar terminalul este unul cu suport 3G și...

Prima tabletă Allview cu ecran de 8 inch și Windows 8.1 a sosit la Mobilissimo.ro la început de an 2015 și e vorba aici despre Allview Wi8G. Acest model poate fi câștigat de voi la un concurs Mobilissimo.ro, iar terminalul este unul cu suport 3G și preț de 749 lei pe Allview.ro. El costă 689 lei la eMAG.ro.

Tableta a fost anunțată în luna decembrie a anului 2014 și măsoară 9.07 mm în grosime. Acest device cântărește 351 de grame, e fabricat din material plastic și aduce cu Allview Impera I8. Allview Wi8G are marginile rotunjite, iar zona frontală este magnet de amprente. Produsul e ușor alunecos și în mare arată OK pentru prețul său, iar gadgetul e ușor de ținut cu o singură mână și de asemenea e ușor să manevrăm tile-urile cu o singură mână.

Allview Wi8G

în partea din față a tabletei se află camera frontală și butonul Windows, în vreme ce în spate avem camera principală și două difuzoare, plus capacul din plastic din zona superioară. Sub el se află slotul microSD și cel SIM. în zona superioară a terminalului avem la dispoziție un jack audio, port microUSB și microfon, iar în zona inferioară nu se află nimic.

Designul lui Allview Wi8G

Nici în stânga nu avem vreun port sau protuberanță, iar în dreapta regăsim butonul On/Off și butoanele de volum, toate cu feedback bun. De remarcat și că Wi8G are margini mari ale ecranului, vine pe alb sau negru și este un device destul de solid, deși e fabricat în principal din plastic. Trecând la hardware, acest model pune la bătaie un display IPS LCD de 8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și aspect 16:10.

Allview Wi8G Review & Concurs: tabletă 3G cu Windows 8.1

La bord avem un procesor Intel Atom Z3735G de 1.33 GHz, un quad core bazat pe procesul de 22 nm, cu 2M cache și mod burst care duce frecvență la 1.83 GHz. Alte dotări includ GPU Intel HD Graphics, 16 GB stocare, slot microSD, 1 GB RAM DDR3, o cameră principală de 2 MP și secundară cu aceeași rezoluție. în ce privește conectivitatea, tableta oferă GPS, conectivitate HSPA+, cu viteza de download de 21 Mbps și upload de până la 5.76 Mbps, plus Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n și microUSB 2.0.

Tableta include un accelerometru, o baterie Li-Po de 3800 mAh și 3.7 V, iar încărcătorul oferit la pachet este unul de 5V/2A. Pe hârtie, tableta atinge 4 ore de utilizare sau 140 ore de funcționare în standby. La testul nostru, de playback video HD în bucla, cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 7 ore și 20 de minute de playback. încărcarea se realizează în 2 ore și jumătate.

Specificatii Allview Wi8G

în zona touch avem setări legate de modul Sleep, iar în zona Desktop apar setările pe care le știm și din Windows 7, cele legate de luminozitate, sleep și opțiuni avansate ale bateriei, comune cu laptopurile. Aș spune că bateria e o surpriză plăcută, mai ales că ni s-au promis 4 ore de utilizare, dar la utilizarea de zi cu zi, bateria se duce văzând cu ochii, mai ales dacă rulați multe aplicații în fundal.

Allview Wi8G

Pe partea de acustica ne întâmpină Xbox Music, dar și difuzoare, sau mai bine zis difuzor cu volum OK, dar nu fantastic. Basul nu este prea bun, spatele tabletei vibrează, dar sunetul este clar și notele se aud OK. Nu avem egalizator și la volum maxim sunetul devine ușor distorsionat. Zona desktop include și un mixer pentru sunet, cu opțiuni de bază. La testul cu decibelmetrul, am atins 80.9 dBA în spatele tabletei și 62.8 dBA în față, o diferență foarte mare, astfel că dacă plasați tableta pe o suprafață plată, veți pierde serios din tăria volumului.

Cu toate acestea, tableta nu e departe de Xiaomi Mi Pad, care atinge un volum de 84 dBA. Pentru o tabletă volumul este OK și în ciuda aparențelor, avem la dispoziție doar un difuzor și nu două. Trecem acum la aspectul video/display, unde avem la dispoziție un panou IPS LCD de 8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar pentru playback folosim aplicația Xbox Video.

Luminozitate display Allview Wi8G

Ecranul oferă culori OK, luminozitate ce pare OK la prima vedere și unghiuri destul de largi de vizualizare. Acestea scad mult atunci când luminozitatea e la un nivel mai scăzut. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitatea măsurată de noi este de 162 LUX pe alb, ceea ce înseamnă foarte scăzut, în top 5 printre cele mai mici luminozități măsurate de noi.

Allview Wi8G Review

Reflectivitatea este ridicată, iar zona de Setări pentru Display include opțiuni pentru rezoluție, opțiuni legate de text, în vreme ce modul desktop oferă opțiuni legate de luminozitate, culori și calibrare. Modul desktop e prea migălos pentru degetele unui utilizator și ar fi ideal să folosim un stylus în tandem cu acesta. Aș spune că per total luminozitatea ecranului e slabă, dar culorile sunt OK, iar în viața reală luminozitatea se simte mai degrabă ca 250+ LUX decât 160.

Allview Wi8G nu se supraÎncălzește

în ce privește camera, avem la dispoziție funcții ca timer și expunere, dar și touch focus. Calitatea este slabă, iar imaginile sunt blurate. Camera e prezentă mai degrabă pentru a bifa o specificație, iar camera frontală e folosită pentru convorbiri via Skype. Acest model atinge o temperatură de 35.1 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, ceea ce e mai mult decât bine și nu reprezintă supraîncălzire. Browserul IE de la bordul terminalului e rapid, iar tastatura virtuală e comodă, deși acest model suporta și operarea în tandem cu o tastatură fizică Bluetooth.

Am ajuns la secțiunea benchmark, unde am comparat acest model în special cu tableta ASUS Vivo Tab Note 8, datorită formatului similar, deși acel device are 2 GB RAM și nu unul. Iată și rezultatele atinse la testele benchmark:

 Allview Wi8GASUS Vivotab Note 8Transformer Book
T100 TA
iPad Air
3DMark12550153661058314000
GFXBench741--570
PC Bench GPU556634--
PC Bench RAM 386695--
PC Bench CPU32/11135/132--
PC Bench Disk51/15943/114--
Relative Bench133119912101-
Browsermark991277727374838
Sunspider514401415386,2
SpeedTest14/1717/2--

Acest model câștiga aproximativ 2-3 din testele benchmark, dar nu suferă de lag, dacă nu exagerați cu numărul de aplicații deschise în fundal. Terminalul rulează jocul Riptide GP2 fără probleme, iar grafica 3D arată bine. Tableta rulează Windows 8.1, cu Office 365 Personal pe un an la pachet și 1 TB stocare în cloud via OneDrive. Ca de obicei, experienta touch Windows 8 e bazată pe swipe. Veți face swipe în jos pentru a închide o aplicație, swipe în sus pentru a afișa opțiunile aplicației, swipe lateral pentru a alterna între aplicații.

Allview Wi8G

Puteți și afișă aplicațiile într-o zonă de multitasking laterală sau să faceți Snap împărțind ecranul în două, cu jumătate pentru fiecare aplicație. Căutarea a devenit mai amplă odată cu Windows 8.1, iar butonul Start are rolul de a vă aduce în interfața Metro. în cadrul recenziei video v-am prezentat și o demonstrație a lui Word și Excel, care încă nu au primit o versiune touch și care necesită mai degrabă interacțiunea cu mouse și tastatura, având elemente migăloase de UI.

Allview Wi8G vine la pachet cu un cablu USB OTG, care permite conectarea unui stick USB, a unei tastaturi și mouse, dacă nu le folosiți via wireless. în modul desktop puteți instala aplicații X86, folosind fișiere .exe. Din păcate, ne-am lovit de spațiul de stocare prea puțin, astfel că după câteva benchmark-uri instalate, după 2 jocuri și Office am rămas cu doar 200 MB liberi...

Review Allview Wi8G

în ce privește lista de aplicații preinstalate pot confirma că nu avem parte de bloatware. Aplicațiile preinstalate includ Calendar, Food & Drink de la MSN, Health & Fitness, Maps, Money, News, oneDrive, OneNote, Reader, Reading List, Scan, Skype, Sport, Store, Travel, Weather, Print, Paint și Notepad, printre cele standard din Windows. Avem și o aplicație cu rol de pedometru, printre altele.

Să vedem acum și verdictul acestui mic device cu rol de productivitate.

Iată aspectele Pro:

 • fără lag
 • preț accesibil
 • productivitate la pachet datorită lui Office
 • baterie OK
 • acustica rezonabilă
 • performanța bună
 • conectivitate 3G

și cele Contra:

 • ecran slab
 • plasticul fragil al carcasei în anumite zone
 • rămânem rapid fără spațiu în memoria internă

îi acordăm lui Allview Wi8G o notă de 8.5 din 10 pentru design, un 8.9 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.8 din 10, aceasta fiind o tabletă "studențească", ideală pentru cei care vor să își vizualizeze și editeze din mers fișierele Office, dar și vadă un film și joace un joc. Dacă mai asociem și o tastatură și un mouse, atunci productivitatea devine și mai la îndemână. Păcat totuși de ecran...

Hai să vedem cum puteți câștiga acest device. Iată regulile concursului:

 1. Vizitați pagina de produs pe site-ul Allview
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Comentariu la articol de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "Ce așteptări aveți de la o tabletă cu sistem de operare Windows?". Comentariul NU trebuie postat pe YouTube.
 4. Share public pe contul personal de Facebook la unboxing/review

Toate cele 4 capturi vor fi trimise la adresa de mail concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview Wi8G", plus nume real, număr de telefon și adresa voastră reală. Extragerea câștigătorului va avea loc pe data de 10 februarie la ora 21:00, prin Random.org.

Allview Wi8G Prețuri actualizate:

Review Allview Wi8G
 

Allview Wi8G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×