Allview X2 Xtreme Review: un telefon "pe picior mare", cu camere capabile și performanțe de high-end (Video)

4.398 ori
<b>Allview X2 Xtreme Review: un telefon "pe picior mare", cu camere capabile și performanțe de high-end (Video)</b>Allview X2 Xtreme este flagship-ul Allview pe anul 2015, un phablet Quad HD de 6 inch, care a primit un hands on de la noi la debutul de la finalul lunii august. Terminalul costă 2.199 lei cu banii jos, sau 499 lei cu abonament Telekom Nelimitat XXL....

Allview X2 Xtreme este flagship-ul Allview pe anul 2015, un phablet Quad HD de 6 inch, care a primit un hands on de la noi la debutul de la finalul lunii august. Terminalul costă 2.199 lei cu banii jos, sau 499 lei cu abonament Telekom Nelimitat XXL.

Phablet-ul este masiv şi mare, dar mai arătos decât predecesorul său, Allview X1 Xtreme. Un avantaj e şi faptul că acest model nu mai este glossy, că predecesorul. X2 Xtreme măsoară 9.6 mm în grosime, fiind cu 0.1 mm mai subţire decât Allview X1 Xtreme, dar mai greu, cântărind 204.4 grame, faţă de cele 150.5 grame ale modelului de anul trecut. Grosimea este aceeaşi ca a lui HTC One M9, iar acest model este mai subţire decât Nexus 6 de exemplu.

Allview X2 Xtreme fotografiat din spate

Remarcăm şi că este cu 30 de grame mai greu decât ASUS ZenFone 2, dar şi că este mai uşor decât Huawei P8 Max, care cântăreşte 228 grame. Spatele acestui smartphone este rotunjit, iar aderența este bună. Partea din spate e fabricată din policarbonat, iar terminalul aduce o ramă masivă şi solidă din metal. Culoarea modelului testat de noi este undeva între bej şi auriu.

În zona frontală se află difuzorul pentru convorbiri, senzorii, LED-ul pentru notificări, camera frontală şi 3 butoane capacitive care nu se iluminează. În spate găsim 4 orificii teoretic asociate unui microfon puternic, dar practic se află doar un microfon în spatele lor. Tot în spate veți găsi camera principală, blitzul dual tone, scannerul de amprente şi difuzorul.

Allview X2 Xtreme privit din lateral

Capacul spate nu e foarte uşor de scos, iar sub el apare bateria neînlăturabilă, două slot-uri SIM, cel microSD şi două difuzoare. În zona superioară e plasat jackul audio, iar jos găsim microfonul şi portul micro USB. În stânga nu se află nimic, iar în dreapta avem butonul Power, butoanele de volum şi butonul fizic pentru cameră. Primele butoane oferă feedback OK, dar cel pentru cameră parcă nu răspunde destul de prompt la apăsare, fiind prea moale.

Specificatii Allview X2 Xtreme

Remarcăm aici şi rama solidă din aluminiu şi magneziu, iar per total acest terminal este solid şi masiv. Nimeni nu are pretenţii de utilizare cu o singură mână de la un phablet de 6 inch, iar acest model este excelent pentru sesiuni de gaming şi vizionare video, având şi un look destul de elegant. Trecem la hardware, unde remarcăm întâi ecranul de 6 inch AMOLED, cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3. Printre dotări se numără şi procesorul octa core MediaTek MT6795, cunoscut şi că Helio X10 şi tactat la 2 GHz. Acesta este un CPU 64 bit cu core-uri Cortex A53, iar Allview X2 Xtreme e primul telefon cu acest CPU pe care îl testam.

Allview X2 Xtreme are o camera de 24 megapixeli

Ca GPU primim un PowerVR Rogue G6200 la 700 MHz, iar lista hardware continua cu 3 GB RAM, 64 GB stocare, slot microSD cu suport pentru carduri de până la 128 GB şi o cameră principală de 24 MP. În faţă se află o cameră selfie de 8 MP. Pe partea de conectivitate avem următoarele opţiuni: LTE cu viteza de download de până la 150 Mbps, HSDPA, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n/ac, WiFi Direct, WiFi Display, NFC şi microUSB 2.0.

Bateria este o unitate Li-Po de 3500 mAh

Senzorii incluşi aici sunt accelerometrul, senzorul de proximitate, luminozitate, cel de amprentă şi cel magnetic. Evident nu putem uita de difuzoarele stereo cu DTS şi NXP aflate la bord. Bateria este o unitate Li-Po de 3500 mAh, care reprezintă un salt de la cea de 2500 mAh de pe Allview X1 Xtreme. Încărcătorul este unul de 2000 mA. Pe hârtie bateria ar trebui să asigure până la 350 de ore de standby şi până la 720 de minute de convorbiri.

Allview X2 Xtreme - Test baterie video in loop

La testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 6 ore şi 11 minute pe Allview X2 Xtreme, ceea ce este sub aşteptări de la un telefon atât de masiv şi un tribut plătit ecranului. Suntem sub Galaxy Note 4 şi Nexus 6, care ating ambele 8 ore şi jumătate de playback. Ne-a depăşit şi predecesorul X1 Xtreme, cu 8 ore şi 21 minute, dar măcar am depăşit HTC One M9, care atinge 6 ore şi 9 minute de playback.

Allview X2 Xtreme - Test baterie PCMark

De asemenea am depăşit Huawei P8 Lite, care atinge 5 ore şi 25 de minute de playback, sau Mstar S700, care atinge 5 ore şi 55 de minute de playback. La testul de utilizare continuă în PCMark, am atins 5 ore şi 37 de minute, ceea ce e rezonabil. Sunt, peste Huawei P8, care atinge 5 ore şi 31 de minute, peste Xiaomi Mi 4i, care atinge 5 ore şi 29 de minute sau peste LG G4, care în PCMark atinge 5 ore şi 19 minute.

Allview X2 Xtreme - Durata de incarcare

Totuşi, X2 Xtreme e sub ZenFone 2, care ajunge la 5 ore şi 45 de minute în PCMark, sau LG AKA, cu 6 ore şi 22 de minute, dar şi Huawei Mate S, cu 6 ore şi 26 minute. În experienţa mea personală, am prins cam o zi de utilizare mixtă, poate chiar o zi şi jumătate. Încărcarea durează 2 ore şi 44 de minute, ceea ce e OK având în vedere masivitatea handsetului. X1 Xtreme se încarcă în 2 ore şi 46 de minute, iar X2 Xtreme sta mai bine decât HTC Deşire 820, care se încarcă în 2 ore şi 57 de minute sau Huawei P8, care se încarcă în 2 ore şi 47 de minute.

Evident există şi modele care se încarcă mai rapid, precum HTC One M8, care are nevoie de 2 ore şi 30 de minute sau Nexus 6, care are nevoie de o oră şi 50 de minute. Concluzia e că ne aşteptam la mai mult de la baterie. În zona Settings găsim funcţia Power Management, cu sub opţiunea Normal, care implică o temă neagră pentru meniuri, taie din funcţii precum Bluetooth, GPS şi aplicaţii ce rulează în fundal.

Allview X2 Xtreme power saving

Apoi avem şi Extreme Mode, care teoretic oferă de 10 ori mai multă baterie, folosind un fundal alb/negru şi funcţii de bază, precum cele de telefonie, contacte, mesagerie şi ceas. Avem şi o zonă de Opţiuni în dreapta sus, care include Intelligent Power Saving at Night (economisire a bateriei pe timp de noapte) şi Intelligent Memory Cleanup (oprirea aplicaţiilor ce rulează în fundal), plus funcţia Standby Intelligent Power Saver.

Allview X2 Xtreme pe partea audio

Trecem la acustică, unde descoperim două difuzoare stereo, cu amplificator NXP şi sistem DTS de sonorizare. Avem parte şi de incinte acustice dedicate aici. Playerul este unul minimalist, ce aminteşte puţin de MIUI şi găsim aici şi un egalizator, cu setări DTS dedicate pentru mai multe tipuri de căşti. Avem şi o zonă de efecte aplicate acusticii, în funcţie de genul muzical, dar şi cu o funcţie User, cu 5 canale de personalizare a experienţei.

Egalizator audio pe Allview X2 Xtreme

Putem modifica şi tema playerului, iar în ce priveşte experienţa acustică în sine, pot spune că volumul la difuzoare e destul de ridicat, sunetul e clar şi notele înalte se aud foarte bine. Am apreciat şi basul, iar funcţia DTS amplifica basul şi puţin şi volumul. Odată căştile conectate putem să accesăm şi zona Custom de la DTS, cu sub funcţii că DTS Focus, DTS Trubass, DTS Space sau DTS Definition. Căştile sunt cam la fel cu cele primite la modelele X2 Soul şi X1 Soul şi au un fir care se poate încurca, o telecomandă mare, dar comodă şi stau bine în ureche.

Castile ce vin la pachet cu Allview X2 Xtreme

Ele izolează bine zgomotul de fond şi au o calitate bună a sunetului, plus un bas excelent mai ales cu funcţia Trubass la maxim. Playerul muzical de aici suporta şi muzica HiFi, iar în zona de Setări avem o funcţie ce permite actualizarea melodiilor la statutul lossless pe măsura posibilităţilor. La testul cu decibelmetrul am atins 83.7 dBA în faţă şi 86.9 dBA în spate. Am depăşit deci LG AKA, ce atinge 86.4 dbA, Galaxy Note 4, care atinge 85.6 dBA sau Galaxy S6 Edge, ce atinge 85.3 dBA.

Putere volum Allview X2 Xtreme

Suntem sub OnePlus One, care atinge 90.5 dBA, sub ZenFone 2, ce atinge 89.1 dBA şi Galaxy S6, cu ale sale 89 dBA. Şi acum, cu o acustică excelenta bifată, trecem la display. Acesta este un AMOLED de 6 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, cu tehnologie OGS şi Gorilla Glass 3. Densitatea pixelilor este de 492 ppi, iar playerul video vine cu funcţii că DTS, HiFi şi Pop Up Play, plus reglaj pentru aspect. Am remarcat şi un frame rate ridicat aici. Experienţa de vizualizare ne-a adus culori vii, luminozitate bună, contrast OK şi negru adânc.

Luminozitate ecran Allview X2 Xtreme

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar muchiile ecranului nu sunt prea înguste. Un avantaj al prezenţei butoanelor capacitive e că lasă mai mult loc pe ecran pentru a ne bucura de toţi cei 6 inch. Pixelii au un aranjament Pentile Matrix, iar acest ecran nu se comportă foarte bine în bătaia soarelui. Am testat ecranul şi cu luxmetrul, atingând 320 de unităţi LUX, ceea ce este OK, dar nu e la nivel de flagship al anului 2015.

Comparatie luminozitate ecran Allview X2 Xtreme

Depăşim totuşi LG G Flex 2, cu 266 LUX sau Lumia 1520, cu 315 LUX. Am fost totuşi sub Allview X1 Xtreme ca luminozitate, el atingând 337 LUX, iar alte modele cu luminozitate apropiată dar peste X2 Xtreme sunt ASUS ZenFone 2 (323 LUX) sau HTC One M9 (362 LUX). Există totuşi şi telefoane midrange că Wiko Rainbow ce depăşesc destul de serios valoarea, acesta atingând 424 LUX de exemplu.

Setari ecran Allview X2 Xtreme

În ciuda acestei valori, ecranul da senzaţia că e mai luminos decât e de fapt, la utilizarea de zi cu zi. În zona de Setări, secţiunea Display avem un slider pentru luminozitate şi funcţia Adaptive Brightness, care adaptează luminozitatea ecranului la iluminarea din jur. Există şi Economical Backlight, care auto ajustează luminozitatea pentru a economisi bateria.

Camera lui Allview X2 Xtreme

În cele din urmă avem opţiuni pentru font şi funcţia LCD Effect, care va permite să optaţi pentru culori neutre, calde sau reci. Ecranul rămâne unul de calitate, cu culori vii, dar luminozitatea putea fi mai bună. Şi acum Allview X2 Xtreme. În spatele lui X2 Xtreme se află o cameră de 24 megapixeli, senzorul cu cea mai ridicată rezoluţie de pe un telefon testat de noi în 2015 şi acesta e primul model Allview ce filmează 4K.

El vine cu stabilizare optică şi un senzor principal OmniVision OV23850, care măsoară 1/2.3 inch şi a fost lansat la finalul anului trecut. Camera vine cu phase detection autofocus şi realizează captura foto în ritm de 24 FPS. Pixelii măsoară 1.12 microni, iar mecanismul camerei include 6 lentile şi filtru UV, plus protecţie de sticlă de safir şi blitz dual tone.

Allview X2 Xtreme camera frontală

Allview promite focalizare în 0.2 secunde şi fotografiere în 0.4 secunde. Avem parte aici de Super Zoom, adică zoom digital până la 3X, fără a afecta calitatea imaginii. Camera frontală este o unitate de 8 megapixeli, cu senzor OV8865 (2013), pixeli de 1.4 microni şi dimensiune de 1/3.2 inch. Camera frontală filmează Full HD la 30 FPS, cel puţin pe hârtie.

Apăsarea butonului fizic al camerei nu se face atât de uşor pe cât am crede, deşi dubla apăsare se petrece fără probleme, cum se vede în video review. Acea dublă apăsare scoate telefonul direct din lockscreen către o fotografiere de 5 capturi. Aplicaţia camerei se deschide rapid, iar interfaţa este una tipică pentru un telefon Allview, colorată şi jucăuşă.

Setari camera Allview X2 Xtreme

În stânga interfatei se află Setările, printre care şi anti banding (50 Hz, 60 Hz sau Auto), Ghid, Geotagging, Timer şi rezoluţie (24 megapixeli la 4:3, 18 megapixeli la 16:9). Modalităţile de captură sunt Touch şi Normal, iar alte opţiuni sunt Sunet şi butoane de volum. Opţiunile laterale continua cu shortcut către camera frontală, blitz şi moduri principale de captură, printre care şi Face Beauty, Filter, Night Professional, Magic Focus, Panorama, Normal, Take Anytime, HDR, Pic Note, Ultra Pixel şi Smart Scene.

Face Beauty aduce la pachet o funcţie de mărire a ochilor, subţiere a feţei, albire a tenului şi înlăturare a imperfecţiunilor. Modul Professional include slidere pentru reglaje ale expunerii, ISO până la 1600, viteza shutter-ului (de la 1/30 secunde la 12 secunde), focalizare (de la macro la infinit) şi balans de alb. Magic Focus va permite să refocalizați după realizarea capturii, iar Take Anytime realizează o serie de cadre, din care alegeţi cea mai bună fotografie, realizaţi o fotografie cu motion blur sau înlăturaţi obiecte din cadru şi alegeţi fetele ideale din 5 capturi.

Setari camera Allview X2 Xtreme

Pic Note e util pentru a realiza o captură foto a unei table de la şcoală sau a unui document şi are şi opţiune de transformer în PDF. Ultra Pixel este funcţia care realizează capturile de 120 de megapixeli, prin interpolarea a 5 cadre de 24 de megapixeli. Rezultatul e o fotografie cu un nivel foarte ridicat al detaliilor şi puteţi chiar să imprimaţi sub formă de poster fotografia, cu dimensiuni de 106 x 80 cm. Am văzut asta petrecându-se la evenimentul de lansare.

Smart Scene detectează automat situaţia în care vă aflaţi şi alege HDR, Night sau alte opţiuni ideale. Opţiunile capturii video includ moduri Scenă (Night, Auto), expunere, balans de alb, anti shake şi rezoluţie, inclusiv 4K la 30 FPS. Camera oferă un zoom fluid şi odată ce apăsaţi pe ecran apar cele două "ţinte", ce mutate pe ecran reglează expunerea şi metering-ul.

Focalizarea este rapidă, dar parcă această cameră se grăbeşte prea mult să regleze expunerea şi e predispusă uneori la supraexpunere. De asemenea, deşi realizarea capturii foto pare rapidă, trebuie să mai aşteptaţi o jumătate de secundă sau o secundă şi nu să mişcaţi telefonul imediat după ce apare în galeria din dreapta jos imaginea, pentru că altfel poza iese mişcată şi asta mai ales în condiţii low light.

Forografie Allview X2 Xtreme 120 megapixeli

Trecând la galeria foto, trebuie să aflaţi că aceasta a fost realizată într-o zi cu mulţi nori, la mijlocul lunii septembrie. Prima fotografie realizată este cea cu acele şurubelniţe, în 2 versiuni, cea standard şi cea cu rezoluţie de 120 MP, cu nivel fantastic de detalii. Putem da zoom în oricât aţi dori şi calitatea rămâne bună. Rezoluţia unei astfel de fotografii este de 12068 x 9456 pixeli, iar trecând la fotografiile landscape şi acestea au detalii bune la zoom.

Mostra foto Allview X2 Xtreme

Panorama are o rezoluţie de 9088 x 2432 şi nu prea impresionează prin rezoluţie, dar este clară şi realizată rapid. Nu am apreciat că telefonul ne forţează să realizăm panorama ţinând handsetul în portrait şi nu landscape. Avem şi un HDR bine iluminat cu acel graffiti, iar în general cadrele surprinse de X2 Xtreme au avut culori realiste şi vii, focalizare şi detalii excelente.

Allview X2 Xtreme - foto textura frunze

Textura frunzelor surprinse în acea mică fântână era excelentă, iar fotografia ultrapixel de la parcul de joacă a arătat la rândul său foarte bine. Selfie-ul reuşeşte să facă şi fundalul să arate bine, nu doar prim planul cu subiectul uman. Textura pielii arată bine şi aceasta e probabil camera selfie care a reuşit cel mai bine să captureze părul unui subiect uman (subsemnatul).

Selfie cu Allview X2 Xtreme

Aş spune că la capitolul selfie X2 Xtreme e mult peste LG G4 şi e la egalitate cu Galaxy S6. Magic Focus scoate în evidenţă foarte bine subiectele din prim plan, dar va permite şi să focalizaţi pe un obiect în fundal fără probleme. Avem mostre cu flori, bănci de lemn şi jucării din parcuri ca dovadă. Macro-urile cu flori au ieşit perfect şi nu avem vreo obiecţie aici. Puteţi alege la întâmplare o captură din galeria noastră şi să daţi zoom şi veţi fi plăcut impresionaţi de calitate.

Camera ar fi aproape de nivelul unui flagship performant că Galaxy S6, dacă nu ar fi acea expunere reglată prea entuziast şi rapid, care deşi a fost strunită de noi la test, vara ar putea provoca probleme. Am remarcat şi că X2 Xtreme are culori mai realiste decât cadrele realizate de X1 Xtreme. Pe timp de noapte avem un blitz foarte puternic, în condiţiile în care am spus recent acelaşi lucru despre blitzul lui Huawei Mate S. Ei bine, el tocmai a fost depăşit.

Allview X2 Xtreme, fotografii low light

Culorile arată excelent în capturile nocturne cu blitz activat, dar fără blitz nu prea suntem impresionaţi. Blitzul bate atât de departe, încât afectează şi capturile landscape nocturne. Cadrele normale sunt puţin cam gălbui, nu foarte clare şi avem puţin mai mult timp decât de obicei de aşteptat pentru realizarea capturii. Ne-am jucat şi cu funcţia shutter, dar capturile au ieşit mişcate, fiind nevoie de trepied sau mâini foarte stabile pentru a realiza o fotografie reuşita în acest mod.

Allview X2 Xtreme mostra foto noaptea fara blitz

Am încercat şi modul Night, care scoate mai bine în evidenţă detaliile şi estompează acel grain deranjant la captura fără iluminare. Aş plasa captura low light a lui X2 Xtreme între cea a lui Galaxy Note 3 şi Note 4. Trecem la captura video, acesta fiind primul telefon Allview ce suportă filmare 4K, dintre cele testate de noi. Am remarcat şi un codec/format ciudat aici pentru filmările 4K (H.265/HEVC/HVC1), care în prima fază nu a fost recunoscut de nici unul dintre playerele de pe PC-ul meu, dar cea mai nouă versiune de VLC îl recunoaşte.

Din păcate YouTube nu suportă acest format. Asta nu înseamnă că Allview X2 Xtreme nu generează o captură video 4K foarte arătoasă, bine iluminată, clară şi detaliată. Filmările standard, în format MP4, cu rezoluţie Full HD şi la 30 FPS au bitrate de 14 Mbps, iar prima captură de genul a fost cam albicioasă şi nu prea bine stabilizată. A doua captură a fost afectată de probleme de expunere şi cu vântul, dar focalizarea şi culorile au fost OK. Am testat şi stabilizarea urcând acele scări şi putem spune că telefonul sta OK la acest capitol, deşi nu e vreun iPhone 6 Plus în zona de OIS. Măcar nu pierde focalizarea excesiv la mişcarea intensă.

Atunci când am dat zoom in, calitatea filmării a scăzut destul de mult şi imaginea a devenit neclară. Ultimul clip, cel cu trandafirul şi fântâna a oferit ecou pe partea de acustică şi a avut imagine spălăcită. În ciuda faptului că nu suntem chiar încântaţi de filmare, captura 4K rămâne foarte bună, iar captura video la modul general e totuşi peste cea de pe LG G4 şi HTC Deşire 820, de exemplu, ambele dezamăgind la momentul realizării recenziilor lor.

Galerii foto și video Allview X2 Xtreme: ziua / seara

Suntem sub Galaxy S5 la filmare şi nu cu mult peste X1 Xtreme, care filma destul de bine. La captura video nocturnă bitrate-ul scade inacceptabil de mult şi cadrele par în slow motion şi sunt foarte neclare, deci nu am apreciat acest tip de filmare în condiţii low light. Practic, filmarea nocturnă e sub cea a oricărui model Huawei testat de noi în ultima vreme.

Mostra foto Allview X2 Xtreme

Trăgând linie în privinţa camerei, X2 Xtreme aduce un plus de aproximativ 15% faţă de X1 Xtreme şi se remarcă prin focalizarea excelentă, culorile arătoase la captura foto şi o captură 4K foarte bună, plus acele fotografii de 120 de megapixeli, numai bune de postere. Suntem undeva între Xperia Z1 şi Xperia Z2 per total, dar la captura foto sunt şi momente în care X2 Xtreme se duelează de la egal cu Galaxy S6.

Allview X2 Xtreme nu se supraincalzeste

Editarea foto se face cu obişnuitele filtre, funcţii de crop, rotate, mirror, reglaje pentru expunere, contrast, umbre şi multe altele. Am realizat şi un test de temperatură, astfel că după ce am jucat titlul Riptide GP2 timp de 15 minute, terminalul a ajuns la temperatura de 36.6 grade Celsius, deci nu suferă de supraîncălzire. Browserul web este rapid şi am apreciat tastatura stock din Lollipop, bine spaţiata.

Pe partea de telefonie, avem un dialer stock, funcţie Speed Dial şi Blacklist, iar apelurile au volum ridicat şi semnalul este bun. Claritatea e şi ea OK, iar suportul 4G e disponibil pentru ambele SIM-uri, dar putem folosi servicii pe câte un SIM, pe rând. Şi acum să trecem la benchmark-uri! Allview X2 Xtreme a fost comparat de noi cu X1 Xtreme, Sony Xperia M5, LG G4 şi Nexus 6.

Este o bătălie a procesorului MediaTek Helio X10 plus 3 GB RAM, cu Snapdragon 800 plus 3 GB RAM, Helio X10 plus 3 GB RAM, Snapdragon 808 cu 3 GB RAM şi Snapdragon 804 cu 3 GB RAM. Iată rezultatele:

Allview X2 Xtreme benchmarks

Allview X2 Xtreme câştiga 3 din 11 teste, în faţa acestor terminale, iar faţă de X1 Xtreme 5 din 11. În schimb faţa de Xperia M5, care are fix acelaşi procesor şi aceeaşi cantitate de RAM câştiga 9 din 11. De asemenea, acest smartphone întrece modele ca HTC One M9 şi LG G4 în câteva benchmark-uri importante. Terminalul nu suferă de lag, are o experienţă fluidă de utilizare şi rulează un Lollipop apropiat de cel stock, dar cu câteva mici modificări.

Review Allview X2 Xtreme

E vorba despre Android 5.1 aici, cu iconuri stock şi dacă ţinem homescreen-ul apăsat, intrăm în zona de widgeturi (câteva arătoase, mai ales cele 3D), efecte şi aplicaţii. Cu un swipe în jos ajungem în zona de notificări şi cu un swipe în sus ajungem în zona Quick Settings, acum separate. Există şi un panou extra de Quick Settings, ce includ shortcut-uri către funcţii ca lanternă, apelare falsă sau cameră.

Senzorul de amprente de pe Allview X2 Xtreme

În zona de Setări şi Securitate v-am prezentat funcţia de criptare, care ascunde fişierele criptate într-o anumită zonă a handsetului, în galerie din câte am văzut şi există şi posibilitatea de criptare a întregului terminal. Senzorul pentru amprente e rapid şi precis, plus comod de utilizat, iar setup-ul iniţial e şi el destul de rapid. Recunoaşterea amprentei se face imediat.

Allview X2 Xtreme, smart gestures

În zona de Setări Avansate avem controlul prin gesturi, atât cele clasice precum ducerea telefonului la ureche pentru a realiza un apel, cât şi acele gesturi de fluturare a palmei în faţa ecranului pentru a naviga între imagini sau în homescreen-uri, dar şi a dezactiva lockscreen ul. Widgetul plutitor Suspend Button e şi el disponibil aici. În recenzia video v-am oferit şi un demo pentru funcţia NFC, exemplificând cu acele taguri primite la pachet cu telefonul.

Pareri despre Allview X2 Xtreme

Pe lista de aplicaţii preinstalate pe X2 Xtreme nu se află bloatware, dar găsim următoarele nume: Bitdefender Mobile Security, Calendar, Calculator, Chameleon (preia culori din mediul din jur prin folosirea camerei şi creează teme pentru interfaţa), Chrome, Compass, Drive, Facebook, Email, File Explorer, Gmail, Google+, Hangouts, Maps, Notes, Music, Photos, suita Play, Sound Rec, System Manager (administrează cache-ul, consumul de baterie, traficul de date şi are şi un mod Eco), System Update, Theme, Torch, Voice Search, Weather şi YouTube.

Multitasking-ul se realizează prin deja clasicul carusel aici. Şi acum să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • design solid
 • stocare generoasă, de 64 GB + slot microSD
 • mai puţin glossy decât predecesorul, X1 Xtreme
 • acustică excelentă
 • ecranul are culori vii
 • focalizare excelentă la captura foto
 • selfie-uri şi macro-uri excelente
 • blitz puternic
 • clipurile 4K arată excelent
 • fără bloatware
 • scanner de amprente rapid şi precis
 • criptare la bord
 • captură de 120 MP

Şi aspectele Contra:

 • format masiv pentru unii utilizatori
 • bateria sub aşteptări
 • ecranul putea fi mai luminos
 • comportamentul în bătaia soarelui putea fi mai bun
 • butonul fizic al camerei nu are feedback prea bun
 • captură video nu e la înălţimea celei foto, în afară de cea 4K
 • separarea Quick Settings de zona de notificări

Allview X2 Xtreme primeşte nota 9 din 10 pentru design, un 8.5 pentru hardware şi un 9.7 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.06 din 10, iar acesta este un telefon mare, ideal pentru gaming şi vizionare de video, dar şi captură foto şi video, cu ajutorul unei camere de calitate. Îmi place funcţia de criptare şi captura selfie aici, dar şi funcţiile de productivitate pot fi bifate cu brio de hardware-ul puternic. În afară de baterie nu avem obiecţii pentru acest flagship.

Allview X2 Xtreme, prețuri actualizate:

Allview X2 Xtreme Review

Allview X2 Xtreme, Gionee Elife E8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×