Allview X3 Soul Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.979 ori
<b>Allview X3 Soul Plus Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului Allview X3 Soul Plus, un model high midrange metalic, cu scanner de amprente în faţă şi port USB Type-C. Terminalul costă 1.599 lei şi a debutat în luna iulie a acestui an. Vine cu 4 GB RAM, ecran Full HD..

Introducere

Seria X3 Soul de la Allview riscă să devină cea mai amplă gamă de telefoane testată în întregime de noi. Am analizat Allview X3 Soul, X3 Soul Pro, Lite, Mini şi Style, iar acum e rândul lui Allview X3 Soul Plus. El a debutat odată cu Style în iulie şi poate fi considerat o variantă mai premium a sa, mai ales că împart aceeaşi cameră principală și target tineresc.

Acesta este un model upper midrange şi poziţionat ca rival pentru seria Samsung Galaxy A (2016). Este un handset cu design metalic şi preţ de 1.599 lei, iar el se remarcă prin scannerul de amprente din zona frontală, într-un an 2016 când mai toţi producătorii au scannerul în spate. Disponibil pe auriu telefonul vine şi cu un motto din partea Allview şi anume "No Boundaries" ("Fără Limite").

Noi vom încerca totuși să-i atingem limitele în cele ce urmează!

Design Allview X3 Soul Plus

Arată ca un Galaxy A, dar cu extra topping de metal

Allview X3 Soul Plus continuă tradiţia majorităţii modelelor X3 Soul, sosind cu un şasiu metalic, de această dată fabricat în proporţie de 97% din metal. Disponibil pe auriu, acest model seamănă puţin cu un Samsung Galaxy A, mai ales privit din faţă.

Măsoară 7.6 mm în grosime, deci e destul de subţire şi cântăreşte 175 de grame, adică doar cu 3 grame mai greu decât un Samsung Galaxy A7 (2016). În zona frontală se afla un panou 2.5D din sticlă, iar construcţia handset-ului e solidă. Şi designul e arătos şi ne-a intrigat acea dungă albastră ce "curge" de jur împrejurul marginilor, atât în faţă, cât şi în spate. În ciuda a ceea ce am afirmat în video review, se pare că acea bandă nu face parte din design, fiind o folie sau vreun ataşament ce se înlătură imediat, cert e că arată bine!

E un telefon angular, dar comod, deşi fiind cam lung şi lat utilizarea cu o singură mână sare din schemă pentru cei cu mâinile mai mici. Şi butoanele fizice sunt comode, inclusiv cel Home, iar zona frontală nu se murdăreşte chiar uşor şi oferă şi muchii înguste ale ecranului. Rămâne un device bine construit şi elegant, care face o impresie plăcută.

Display Allview X3 Soul Plus

Bun de văzut seriale acasă, nu poze pe Kilimanjaro

Allview X3 Soul Plus se încadrează între acele modele devenite incerte în ultimii ani, când vine vorba de categorisirea lor. Le-ai numi phablet-uri, pentru că au totuşi 5.5 inch în diagonală, dar există smartphone-uri flagship relativ compacte cu aceeaşi diagonală. În fine, ce e cert e că acest model are un ecran IPS LCD Full HD de 5.5 inch, cu tehnologie In Cell Touch şi panou 2.5D.

Ecranul lui Allview X3 Soul Plus vazut la microscop

De această dată panoul nu e doar o iluzie şi muchiile sale chiar sunt înguste şi nu avem vreun chenar negru în jurul imaginii când vizionăm video. Primim şi protecţie Gorilla Glass 3, iar playerul video vine cu opţiuni ca DTS, Pop Up Play şi aspect. Experienţa de vizualizare implica luminozitate ridicată, culori OK, unghiuri largi de vizualizare, dar contrastul nu e prea bun în bătaia soarelui.

Luminozitate ecran Allview X3 Soul Plus

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 231.Allview X3 Soul Plus382 (LUX)
 • 232.Huawei Nova382 (LUX)
 • 233.ZTE Nubia N1382 (LUX)
 • 234.Huawei Mate 10 Pro382 (LUX)
 • 235.Motorola One382 (LUX)
 • 236.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 237.Leagoo Lead 1380 (LUX)
 • 238.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 239.Nokia 6380 (LUX)

La microscop se văd pixelii mărşăluind în formaţie RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am avut o performanţă modestă, de 382 LUX. Ea ne plasează cu 1 LUX peste Xperia Z5 Premium şi peste HTC One M9, dar sub X3 Soul Style şi X3 Soul Mini. Setările includ Adaptive Brightness, Economical Backlight, Font Style şi Size şi stilul de multitasking. Păcat că nu avem şi setup de culoare în meniuri.

Ecran mai degrabă de interior, decât de exterior.

 • 1234
Allview X3 Soul Plus8,7310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×