Allview X3 Soul Pro Review (Introducere, Design, Display)

6.519 ori
<b>Allview X3 Soul Pro Review</b>Allview X3 Soul Pro are tot meritul să fie considerat modelul stindard pentru Allview în acest moment, fix pentru inovaţii şi pentru tehnologiile incluse, pe care vi le prezentăm într-un review detaliat

Introducere

Probabil că mulţi se întreabă care e flagship-ul actual Allview? Să fie un model Xtreme? Cel mai bine dotat P8 Energy? Sau acest Allview X3 Soul Pro, prin prisma cantităţii de inovaţii pe care o aduce? Ei bine, dacă mă întrebaţi pe mine X3 Soul Pro are tot meritul să fie considerat modelul stindard pentru Allview în acest moment, fix pentru inovaţii şi pentru tehnologiile incluse.

El a fost prezentat la MWC 2016, de unde v-am oferit şi un hands-on cu acest device şi costă 1999 lei. Acest preţ vă aduce cadou şi un headset VR Visual VR 1. Terminalul vine cu multe bunătăţi şi noutăţi în portofoliul Allview, precum telemetrul laser, tehnologia multi level touch şi funcţia de "blitz selfie" folosind ecranul.

Design Allview X3 Soul Pro

Arată mai bine decât multe modele cu pretenţii

Allview X3 Soul Pro nu e doar flagship prin perspectiva dotărilor şi a cantităţii de inovaţie pe care o aduce. Propune şi un design atractiv şi arătos, plus o talie subțire, de doar 7 mm. Acest model cântăreşte şi 144 de grame, iar aceste dimensiuni îl fac mai subţire decât iPhone 6S cu 0.1 mm şi cu doar 1 gram mai greu şi asta în condiţiile în care are o diagonală clar mai mare.

În zona frontală avem un panou din sticlă 2.5D, iar smartphone-ul e disponibil pe auriu sau gri. El are o carcasă metalică unibody, cu o amplasare originală şi interesantă a antenelor, integrate sub forma unei dungi din plastic pe marginile porţiunii din spate. Acele dungi servesc şi pentru a accentua trăsăturile telefonului şi arata mai bine decât antenele de pe un iPhone de exemplu.

Terminalul are aderență bună, construcţie solidă şi e comod, deşi utilizarea cu o singură mână nu e uşoară, fiind un device lung. Feedbackul butoanelor e excelent, în frunte cu cel Home. Acesta este cel mai arătos model high-end de la Allview din ultimii ani şi are un finisaj excelent şi elegant.

Display Allview X3 Soul Pro

3 nivele de atingere, luminozitate ridicată, culori vii

Din start ecuaţia rezumată drept "Display Allview X3 Soul Pro" începe bine, când vedem că e vorba de un panou AMOLED Full HD de 5.5 inch. Aflăm apoi că e un panou 2.5D arătos şi că vine cu tehnologie On Cell Touch şi protecţie Gorilla Glass 3, dar punctul său forte rămâne totuşi inputul la diferite nivele de presiune.

Ecranul lui Allview X3 Soul Pro vazut prin microsocp (pixeli de tip Pentile Matrix)

Acest ecran are muchii înguste, iar pentru a îl pune în valoare am folosit aplicaţia Video pentru a viziona clipuri. Aplicaţia oferă funcţia DTS pentru acustica şi Pop Up Play pentru un extra nivel de multitasking, minimizând clipul în vreme ce facem altceva. Display-ul lui Allview X3 Soul Pro s-a dovedit a fi luminos şi el afişează culori vii cu tendinţa de suprasaturare specifică AMOLED, dar şi o claritate excelentă.

Luminozitate ecran Allview X3 Soul Pro

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 86.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 87.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 88.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 89.Samsung Galaxy A40483 (LUX)
 • 90.Huawei Honor 5X482 (LUX)
 • 91.LG G7 ThinQ482 (LUX)
 • 92.Samsung Galaxy A50482 (LUX)
 • 93.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 94.Samsung Galaxy S5480 (LUX)

Negrul este adânc şi avem şi unghiuri largi de vizualizare, în vreme ce contrastul e bun. Pixelii au aranjament Pentile Matrix şi panoul acesta e produs de Samsung. La testul cu luxmetrul am atins 485 LUX, o valoare bună, mai ales că depăşim iPhone SE, OnePlus 2 sau Lenovo Vibe X3. În zona de Setări avem reglaje pentru Adaptive Brightness, Economical Backlight, nivel de luminozitate, stilul şi mărimea fontului sau LCD Effect (reglaje de culoare cu opţiuni ca Neutru, Cald sau Rece).

Putem alege de aici şi cum să arate multitasking-ul: carusel sau carduri plate dispuse orizontal. Şi iată-ne ajunşi la Multi Level Touch, echivalentul lui 3D Touch de pe iPhone 6S. Cu această tehnologie putem apăsa puţin mai tare pe ecran pentru a declanşa meniuri contextuale ale anumitor aplicaţii. Spre exemplu iconul Camera odată apăsat tare oferă 3 opţiuni extra, precum Selfie, Video sau Snapshot.

Multi Level Touch

În plus, putem apăsa mai tare şi pe lockscreen pentru a debloca treptat ecranul, iar în galerie scoatem în evidenţă o fotografie cu un preview plus opţiuni dedicate sub această, tot printr-o presiune crescuta. Din setări reglăm tăria cu care apăsam pe ecran (light, medium, firm) şi avem şi opţiuni dedicate funcţiei Edge.

Astfel, dacă exercităm presiune cu degetul pe muchia dreaptă a telefonului declanşăm o bară de shortcut-uri în stil Galaxy S7 Edge şi S6 Edge. Ea oferă acces la câteva aplicaţii listate sub formă de iconuri pe coloana verticală. Acea bară se poate muta în stânga şi toate shortcut-urile sunt personalizabile. Revenind la Multi Level Touch el permite şi interacţiunea cu wallpaper-uri dinamice, precum unul cu o meduză sau un inel de cristal.

Acesta e primul model Android pe care îl testăm şi care vine cu o astfel de funcţionalitate şi inovaţia e binevenită. Un ecran excelent per total.

 • 1234
Allview X3 Soul Pro9,0710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×