Allview X4 Soul Infinity L Review (Introducere, Design, Display)

3.137 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity L Review</b>Allview X4 Soul Infinity L este încă un telefon din gama X4 Soul Infinity, pe care v-am prezentat-o ca preview încă de pe vremea când era doar o serie de schiţe. Între timp s-a concretizat prin telefoane lansate în luna septembrie a anului trecut, iar..

Introducere

Allview X4 Soul Infinity L este încă un telefon din gama X4 Soul Infinity, pe care v-am prezentat-o ca preview încă de pe vremea când era doar o serie de schiţe. Între timp s-a concretizat prin telefoane lansate în luna septembrie a anului trecut, iar Infinity N a primit review de la noi. Acum e rândul lui Infinity L, care activează în zona low midrange şi care v-a fost oferit la concurs.

Avem şi veşti bune: Allview a scăzut preţul acestui telefon de la 899 la 699 lei pentru o perioadă limitată. Handsetul se remarcă prin ecranul de 5.7 inch cu aspect 18:9 şi muchii înguste, dar şi prin designul mai arătos decât media pentru acest preţ. Vine pe nuanţele Night Sky şi Mocha Gold, are la bord asistentul vocal AVI şi suportă upgrade-uri hardware, dacă doriţi ceva mai mult RAM, extra stocare sau alt CPU.

Plătiţi 99 de lei, trimiteţi telefonul la Allview, plătiţi diferenţa faţă de o versiune superioară şi aveţi upgrade-ul. Să vedem acum cum stă acest smartphone în versiunea sa standard.

Design Allview X4 Soul Infinity L

Probabil cel mai uşor telefon cu ecran de 5.7 inch

Nu sunt multe categorii la care un telefon Allview să fie "cel mai... ceva" de pe glob, dar X4 Soul Infinity L ar putea bifa un record de gen. La cele 155 de grame ale sale, ar putea fi unul dintre cele mai uşoare telefoane din lume, având în vedere diagonală de 5.7 inch.

Disponibil pe nuanţele Night Sky şi Mocha Gold, acest smartphone este cu siguranţă arătos, datorită spatelui acoperit cu material plastic pe bază de tehnologie IML Art. Aceasta îl face să arate precum sticla şi să prindă lumina în mod interesant, aproape ca HTC U11. Telefonul măsoară 8.5 mm în grosime, ceea ce îl face să fie cu 0.1 mm mai gros decât Bluboo S8, dar cu 0.1 mm mai subţire decât LG V30.

Ecranul are muchii înguste, iar camera e protejată cu sticlă de safir. În zona frontală regăsim un panou 2.5D arătos, cu protecţie Dragontrail, care îl apăra de zgârieturi. Allview X4 Soul Infinity L are o ramă metalică solidă, este comod de ţinut în mână şi are aderenţa bună. Butoanele răspund OK la apăsări şi acest handset, fiind destul de lung e un pic greu de folosit comod cu o singură mână totuşi.

Cu o construcţie solidă şi elegantă, primeşte numai bile albe la design.

Display Allview X4 Soul Infinity L

Allview X4 Soul Infinity L: Display la 375 LUX, Pontează şi lucrează

Allview X4 Soul Infinity L vine cu un display IPS LCD de 5.7 inch cu aspect 18:9, făcând parte din gama inaugurală pentru acest tip de panou în portofoliul Allview. E vorba despre un panou 2.5D, cu tehnologie In Cell şi laminare completă. Rezoluţia este de 1440 x 720 pixeli, OK pentru un low midrange.

Ecranul lui Allview X4 Soul Infinity L vazut la microscop

Am folosit Photos ca player video şi am avut parte de culori vii şi luminozitate bună. Contrastul e destul de bun, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 375 LUX, ceea ce e deja acceptabil mai ales că vorbim de un midranger. Suntem sub Allview X4 Soul Infinity N, cu ai săi 502 LUX, dar şi sub Moto G4.

Depăşim totuşi Huawei Mate 9 Pro şi LG AKA, ceea ce nu e rău deloc. Intrăm în zona de setări, unde ne ajută opţiunile Miravision, cu modurile Standard, Vivid şi User. Acesta din urmă oferă reglaje pentru contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii şi contrast dinamic. Avem şi Blulight Defender, care ne scapă de lumina albastră şi ajută la somn.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 246.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 247.Sony Xperia Z1373 (LUX)
 • 248.Xiaomi Redmi Note 7372 (LUX)
 • 249.Xiaomi Redmi Note 8T372 (LUX)
 • 250.Allview P6 Energy370 (LUX)
 • 251.Samsung Galaxy A5370 (LUX)
 • 252.LG Q6369 (LUX)
 • 253.Huawei Nova 5T369 (LUX)
 • 254.Sony Xperia XZ Premium368 (LUX)

Alte opţiuni oferite aici sunt Adaptive Brightness, Smart Cover, mărimea fontului şi mărimea itemurilor de pe ecran. Este un ecran OK per total, dar nu bate vreun record

 • 1234
Allview X4 Soul Infinity L8,2510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×