Allview X4 Soul Infinity N Review (Introducere, Design, Display)

3.218 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity N Review</b>În sfârşit a venit şi momentul recenziei lui Allview X4 Soul Infinity N, primul telefon Allview cu ecran 18:9 şi încă o serie de premiere pentru noi, la Mobilissimo.ro. Este primul contact cu asistentul vocal AVI şi reprezintă deschiderea unei serii de..

Introducere

În sfârşit a venit şi momentul recenziei lui Allview X4 Soul Infinity N, primul telefon Allview cu ecran 18:9 şi încă o serie de premiere pentru noi, la Mobilissimo.ro. Este primul contact cu asistentul vocal AVI şi reprezintă deschiderea unei serii de handset-uri cu design nou. O altă premieră este posibilitatea de upgrade, la capitole precum RAM, CPU sau stocare, plătind diferenţa de preţ şi o sumă modică.

Astfel veţi putea face saltul de la X4 Soul Infinity L la S, de la S la N şi tot aşa. Noi testam modelul N, lansat în luna septembrie şi având preţul de 1.399 lei. Seria X4 Soul Infinity este o cunoştinţă mai veche a noastră, pentru că am avut ocazia să îi realizăm un preview designului chiar în această vară, în cadrul unei serii de interviuri împreună cu Emil Dragotă, de la Gadget.ro.

Modelul Infinity N vine pe Night Sky şi Mocha Gold, dar şi Steel Gray şi vedem cât de inovator şi revoluţionar este în rândurile de mai jos. Evident aruncam o privire si peste AVI.

Design Allview X4 Soul Infinity N

Una din puţinele dăţi când plasticul se bate să fie sticlă

Privit din faţă, dar şi din spate, mai ales pe fugă Allview X4 Soul Infinity poate fi confundat cu noul HTC U11 Plus. De ce? Pentru că are o zonă frontală edge-to-edge 18:9 similară şi pentru că are un spate ce prinde lumina cam ca modelele U11.

Diferenţa e că acest terminal are în spate un material plastic special pe baza tehnologie IML Art. E drept că este arătos şi elegant, dar şi foarte glossy şi atrage grăsime şi are potențial spre zgâriere. Handsetul are o ramă metalică solidă şi el însuşi este solid şi bine construit, fără defecte. Are sticlă 2.5D în zona frontală, muchii înguste pentru ecran, iar designul merge pe linia clasică unibody.

Aderenţa este bună, iar butoanele au un feedback solid, fără un "joc" prea mare sau rigiditate. Au dispărut butoanele capacitive şi cel Home (sunt virtuale acum), iar scannerul de amprente este mutat în spate. Eleganța este peste condiţia unui midranger clasic, iar faptul că acest material plastic imită sticla aşa bine este un plus, zic eu. Încântă privirea, chiar dacă este sensibil la zgârieturi şi poate o husă transparentă este o idee bună.

De calitatea construcţiei nu cred că se îndoieşte nimeni.

Display Allview X4 Soul Infinity N

Era 18:9 a început şi pentru Allview

Unele companii precum Allview, HTC sau Huawei au stat în umbră şi au aşteptat să vadă dacă acel concept de ecrane 18:9 chiar va prinde la public sau va fi doar un alt experiment nereuşit. Dovedindu-şi popularitatea formatul a fost adoptat şi de aceste branduri, cam în acelaşi timp, în toamna acestui an.

Allview X4 Soul Infinity N este primul telefon cu ecran 18:9 de la Allview pe care îl testăm, dar cu siguranţă nu ultimul. Are un panou IPS LCD de 5.7 inch, cu rezoluţie de 1440 x 720 pixeli. E vorba despre un panou 2.5D cu laminare completă şi tehnologie In Cell Touch, dar şi cu protecţie Dragontrail. Experienţa de vizualizare în Google Photos a fost puţin stricată de barele laterale negre, aşa că e o idee bună să găsiţi un alt player, care să suporte şi o încadrare full screen pe acest format.

Luminozitate ecran Allview X4 Soul Infinity N

Din fericire jocurile sunt bine încadrate, iar ecranul este imersiv. Contrastul este în grafic, iar ecranul este luminos, culorile sunt foarte vii şi unghiurile de vizualizări largi sunt excelente. Aş fi dorit totuşi o rezoluţie Full HD, mai ales la aşa o diagonală mare. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 502 LUX, un rezultat bun pentru un telefon midrange şi depăşind modele ca HTC 10, Huawei P9 şi Galaxy S5.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 70.Allview X4 Soul Infinity N502 (LUX)
 • 71.Apple iPhone 8 Plus501 (LUX)
 • 72.ASUS ZenFone 3 (ZE552KL)500 (LUX)
 • 73.Samsung Galaxy A8 (2018)500 (LUX)
 • 74.Elephone Trunk499 (LUX)
 • 75.Huawei P9496 (LUX)
 • 76.CAT S52496 (LUX)
 • 77.HTC 10495 (LUX)
 • 78.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)

Este sub Allview P8 Energy Pro şi Huawei P10. Când vine vorba de reglaje, Allview au fost generoşi aici. Astfel, avem la dispoziţie pleiada de opţiuni Miravision, cu moduri ca Standard, Vivid şi User. Acesta din urmă permite realizarea de reglaje de contrast, saturare, luminozitate, temperatura culorii şi claritate. Mai avem şi contrast dinamic şi funcţia Blu Light Defender pentru a ne proteja ochii de lumină albastră.

Allview X4 Soul Infinity N: Display destul de luminos, format proaspăt

Mai putem umbla şi la mărimea fontului şi cea a afişajului de pe ecran. Un ecran solid, fără reproş, poate doar în afară rezoluţiei.

 • 1234
Allview X4 Soul Infinity N8,6110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×