HTC U11 Plus hands-on review: primele impresii despre fratele cel mare al lui HTC U11 (Video)

2.071 ori
<b>HTC U11 Plus hands-on review: primele impresii despre fratele cel mare al lui HTC U11 (Video)</b>Nici bine nu a fost anunțat oficial HTC U11 Plus și iată că deja avem un hands-on pentru voi. Telefonul cel nou semnat de către taiwanezi trece la un panou de tip 18:9 și mută scanner-ul de amprente în spate. Beneficiază și de funcții precum

De abia a fost anunţat HTC U11 Plus şi deja avem un hands on pentru el, aşa cum v-am obişnuit la Mobilissimo.ro. Prefaţat de multiple scăpări, terminalul ni se prezintă ca un frate mai mare pentru HTC U11 şi aduce şi o schimbare de design în zona frontală. Adopta o diagonală de 6 inch, renunţă la butonul Home şi aflaţi primele impresii mai jos.

HTC U11 Plus

În primul rând trebuie spus că acest terminal costă 3.600 de lei, ceea ce îl pune în compania selectă a flagship-urilor de final de an, navigând aproape de apele lui Galaxy Note 8, LG V30 sau iPhone 8 Plus. Privit din spate, terminalul este fix HTC U11, acoperit cu aceeaşi sticlă care prinde lumină într-un mod inedit. Diferenţa este că avem acum la dispoziţie şi o variantă cu spate semitransparent, care lasă să se întrevadă componente la interior. Am distins ceea ce pare a fi o bobină de încărcare wireless, care face device-ul să arate mai geeky şi cool, dacă vă place genul.

HTC U11 Plus

Telefonul are sacnner-ul de amprente mutat din faţă în spate, pentru a lăsa loc ecranului de 6 inch cu aspect 18:9 şi muchii înguste. În ciuda creşterii de diagonală şi a abordării tip "sandwich de sticlă", handset-ul a stat bine în mână şi nu am obiecţii nici la capitolul aderență. Are o ramă metalică solidă şi butoanele au rămas la fel de comode.

Ecranul este acum mai imersiv datorită acelor muchii, iar HTC a preferat o abordare ceva mai tradiţionalistă, fără a mai rotunji margini sau colţurile ecranului. Display-ul vine cu rezoluţie de 2880 x 1440 pixeli şi de această dată are şi suport HDR10, deja devenit un fel de standard pe telefoanele moderne pe care se consumă YouTube şi Netflix HDR.

HTC U11 Plus

La nivel de CPU şi RAM, povestea e la fel ca la HTC U11: 6 GB RAM şi Snapdragon 835, plus 128 GB stocare şi slot microSD. Bateria a făcut un salt (necesar zic eu), de la 3000 mAh la 3930 mAh, iar HTC a subliniat că putea să se laude cu o capacitate de 4000 mAh cum fac alţi producători, dar în realitate nici unul nu oferă fix 4000 mAh, ci mai degrabă 3950 mAh sau alte valori similare. Au mizat pe onestitate. Să vedem dacă şi livrează bateria.

HTC U11 Plus

O veste bună e că telefonul vine cu Android Oreo preinstalat şi evident păstrează şi muchiile acelea pe care le putem apăsa pentru a activa aplicaţii şi funcţii. E vorba despre funcţionalitatea Edge Sense, care poate activa şi un meniu semicircular acum, care include contacte, shortcut-uri spre aplicaţii şi alte de gen. Cat despre cameră, pare să fie pachetul lui HTC U11 replicat întocmai: 12 megapixeli în spate, deschidere F/1.7, stabilizare optică, blitz dual tone, filmare 4K, iar pentru selfie avem o cameră de 8 MP.

Nu prea înţeleg de ce au tăiat la jumătatea rezoluţia camerei frontale de pe HTC U11, dar am învăţat să nu mai judec după rezoluţie, fiind dezamăgit de camera frontală cu rezoluţie mare a lui HTC U Ultra. Interfaţa camerei pare să fi rămas neschimbată şi nu am apucat să o testez, pentru că nu era în varianta finală prototipul analizat. Ce concluzii putem trage?

HTC a intrat în zona upper premium, în care nu îţi mai permiţi compromisuri. Trebuie să plusezi cu cel mai nou Android, baterie mare, difuzoare stereo cu BoomSound (la care Samsung nu are răspuns) şi ceva extra. Acel ceva extra e pentru unii ecran curbat, pentru alţii o cameră duală, pentru HTC e vorba despre o muchie care răspunde la strângerea în mână.

HTC U11 a fost bine primit de public şi funcţia pot spune că a fost apreciată, deşi personal o văd că un gimmick. Să vedem dacă şi varianta king size are parte de aceeaşi recepţie, la o sumă cam piperată totuşi. Terminalul va fi disponibil din decembrie în România, pe 3 nuanţe de culoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×