Allview X4 Soul Infinity Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.873 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity Plus Review</b>După ce ne-am potolit apetitul de X4 Soul Infinity cu modelele Infinity L şi Infinity N, e momentul să trecem şi la flagship. E vorba despre Allview X4 Soul Infinity Plus, care din start are o bilă albă: a primit o super oferta. Lansat în toamna trecută..

Introducere

După ce ne-am potolit apetitul de X4 Soul Infinity cu modelele Infinity L şi Infinity N, e momentul să trecem şi la flagship. E vorba despre Allview X4 Soul Infinity Plus, care din start are o bilă albă: a primit o super ofertă. Lansat în toamna trecută, el a petrecut multă vreme la suma de 1999 lei. Acum a ajuns să coste 1799 lei.

De ce îi spunem flagship? Pentru început are 6 GB RAM, ecran de 6 inch cu aspectul trendy 18:9, AVI ajuns la o nouă generaţie şi cameră duală în spate. Îl văd ca rival pentru HTC U11 Plus, la preţ mult mai bun. Procesorul Helio P25 nu e vreun Snapdragon 835, dar îşi face treaba bine. 

Disponibil doar pe nuanţa Night Sky, terminalul vine în această perioadă şi cu o boxă V Bass cadou. Este clar un telefon mai arătos decât celelalte modele Infinity, dar păstrează identitatea specifică seriei. Dacă merită categorisirea de flagship aflaţi mai jos.

Design Allview X4 Soul Infinity Plus

Demn să concureze cu HTC-uri şi LG-uri flagship

Am mai văzut ce poate tehnologia IML Art pe modelele Allview X4 Soul Infinity N şi L şi acum trecem la nivelul următor, cu Allview X4 Soul Infinity Plus. E cel mai arătos telefon Allview de până acum şi e compact de şocant.

Rar am văzut un telefon cu ecran de 6 inch să cântărească doar 156 de grame. LG V30 cântăreşte 158 de grame iar Pixel 2 XL 175 de grame. Avem o ramă metalică solidă aici, un design la modă, cu aspect 18:9 şi panou 2.5D. Din fata telefonul arată ca un LG G6 şi din spate puţin ca un HTC U11, combo care nu cred că supăra pe nimeni, ba chiar încântă. Spatele e cam magnet de amprente şi grăsime, plus e foarte uşor de zgâriat.

Aderența e bună, datorită ramei metalice care iese puţin în relief. Butoanele răspund cu feedback solid la apăsare, iar utilizarea cu o singură mână se face uşor, chiar şi la această diagonală de 6 inch. Handsetul măsoară 8 mm în grosime şi vine cu protecţie din sticlă de safir pentru cameră. E un design atractiv, arătos, matur şi compact, dar atenţie la protecţia spatelui. O husă nu strică.

Display Allview X4 Soul Infinity Plus

Full HD+, 18:9, IPS LCD

Cum acest telefon e poziţionat ca flagship, ne aşteptam să sară de pragul rezoluţiei HD, în gama Infinity. Are un panou frontal 2.5D de 6 inch, cu rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli. Panoul are aspect 18:9 şi e vorba despre un IPS LCD aici.

Display-ul lui Allview X4 Soul Infinity Plus vazut la microscop

Allview X4 Soul Infinity Plus vine cu muchii înguste şi foloseşte tehnologie In Cell Touch şi laminare completă. Pentru a proteja display-ul de zgârieturi avem tehnologie Gorilla Glass 3. Am folosit aplicaţia Gallery pentru a viziona clipurile, iar experienţa de vizualizare implica unghiuri largi de vizualizare, culori excelent calibrate şi vii, plus luminozitate bunicică.

Display-ul lui Allview X4 Soul Infinity Plus

Am fost mulţumit şi de contrast şi păcat că aplicaţia Gallery nu ştie full screen pentru clipul pe care l-am văzut. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins fix valoarea considerată benchmark şi bună pentru telefoane: 400 LUX. E fix ce trebuie şi peste Huawei P10 Lite şi Huawei Mate 10 Pro, dar şi Xperia XZ Premium.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 206.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)
 • 207.Huawei Honor View 20399 (LUX)
 • 208.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
 • 209.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
 • 210.LeEco Le Max 2396 (LUX)
 • 211.Lenovo K6396 (LUX)
 • 212.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 213.Nokia 6.1396 (LUX)
 • 214.LG Q7396 (LUX)

Suntem sub Bluboo S8 şi LG G4, dar şi Xperia XA1. Setările sunt cele Miravision, cu multă varietate şi porniţi de la modurile Standard, Vivid şi User. User va permite să faceţi reglaje de contrast, saturare, luminozitate, claritate şi temperatura culorii. Avem şi contrast dinamic şi Blu Light Defender, care va scăpa de lumină albastră, care afectează somnul.

Mai avem şi mărimea fontului şi luminozitate adaptivă, plus mărimea itemurilor de pe ecran. Un display solid, fără compromisuri.

 • 1234
Allview X4 Soul Infinity Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×