Allview X4 Soul Infinity Plus Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

3.935 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity Plus Review</b>După ce ne-am potolit apetitul de X4 Soul Infinity cu modelele Infinity L şi Infinity N, e momentul să trecem şi la flagship. E vorba despre Allview X4 Soul Infinity Plus, care din start are o bilă albă: a primit o super oferta. Lansat în toamna trecută..

Multimedia Allview X4 Soul Infinity Plus

Volum ridicat, dar nu prea are bas

Allview X4 Soul Infinity Plus este un telefon care e flagship la toate capitolele la care trebuie, ca atare nu putea să dezamăgească la acustică, corect? Încercam să aflăm acest lucru, punând întâi la treabă difuzorul singular din zona inferioară.

Difuzorul nu mi s-a părut uşor de acoperit cu mâna atunci când ţineam device-ul în landscape. Am folosit aplicaţia Google Play Music pentru a asculta muzică, cu tot cu egalizatorul său stock. Oferă reglaje la nivel de gen muzical, 5 canale custom, Bass Boost, Surround Sound şi Preset Reverb. Când am dat drumul la muzică, am avut parte de un volum generos, destul cât să acopere o conversaţie într-o cameră mică.

Basul putea fi puțin mai bun, dar măcar nu e nici distorsionare aici. Înaltele se aud clar, iar spatele vibrează puţin, ce e drept. Avem în zona de Setări şi funcţia BES Loudness, pentru un extra "kick" al volumului. Nu am uitat de testul cu decibelmetrul, în care am atins 93.9 dBA în faţă şi spate, cu sample-ul acustic, rezultat care m-a şocat, pentru că de obicei gravitam pe la 85 sau 86 dBA.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 4.Allview X4 Soul Infinity Plus93,9 (dBA)
 • 5.Sony Xperia 593,6 (dBA)
 • 6.Sony Xperia L192,8 (dBA)
 • 7.Google Pixel 3 XL92,3 (dBA)
 • 8.UHANS A101s92,2 (dBA)
 • 9.Orange Dive 7191,8 (dBA)
 • 10.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)91,8 (dBA)
 • 11.Xiaomi Mi A391,8 (dBA)
 • 12.Allview V4 Viper91,4 (dBA)

Test - Putere volum spate

 • 1.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G7 Plus94,5 (dBA)
 • 3.Allview X4 Soul Infinity Plus93,9 (dBA)
 • 4.Sony Xperia L192,8 (dBA)
 • 5.UHANS A101s92,2 (dBA)
 • 6.Orange Dive 7191,8 (dBA)
 • 7.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)91,8 (dBA)
 • 8.Xiaomi Mi A391,8 (dBA)
 • 9.Allview V4 Viper91,4 (dBA)
 • 10.Nokia 7.291,2 (dBA)
 • 11.Nokia 591,1 (dBA)
 • +

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5 (dBA)
 • 2.Nokia 8.1107,2 (dBA)
 • +
 • 77.Allview X4 Soul Infinity Plus98,6 (dBA)
 • 78.Motorola Moto G7 Plus98,6 (dBA)
 • 79.iHunt Alien X98,6 (dBA)
 • 80.HTC U Ultra98,5 (dBA)
 • 81.Motorola Moto Z3 Play98,5 (dBA)
 • 82.Huawei Honor 8X98,4 (dBA)
 • 83.Sony Xperia 198,4 (dBA)
 • 84.Motorola One Action98,4 (dBA)
 • 85.Apple iPhone 898,1 (dBA)

Suntem în top 3 la acest tip de test şi doar BlackBerry Passport îşi poate revendica supremaţia aici, sau LeEco Le Max 2. Am depăşit Huawei Mate 10 PRo şi Galaxy S8. În Riptide GP Renegade am ajuns la 98.6 dBA, un rezultat solid, chiar dacă nu ajunge la pragul de 100 dBA. Depăşim Huawei P10 şi Xperia XA1, dar ne încadrăm sub Xperia XA1 Ultra şi Allview X4 Soul Style, acesta din urmă fiind foarte apreciat de noi la acustică.

Castile lui Allview X4 Soul Infinity Plus

Căştile m-au impresionat prin designul lor premium, cu fir subţire şi au stat confortabil în ureche. Claritatea a fost ireproşabilă şi volumul a fost ridicat. Până şi basul a fost OK, iar acestea chiar par căşti de flagship. Apropo, avem şi radio FM.

Cameră Allview X4 Soul Infinity Plus

Mai bun decât celelalte X4 Soul-uri, dar are şi imperfecţiuni

Allview X4 Soul Infinity Plus este un flagship în rândul seriei Infinity şi ca atare nu putea neglija aspectul cameră. Nu ne miră deci că vine cu o cameră duală, cu senzori de 13 MP + 5 MP şi cu protecţie din sticlă de safir în spate. Avem 5 lentile şi filtru UV la posturi, iar camera de 13 MP din setup-ul dual are focalizare automată, iar cea de 5 MP focalizare fixă.

Avem şi un blitz dual tone dual LED în spate, captura Bokeh şi filmare 4K. Camera frontală are rezoluţie de 13 MP, focalizare fixă şi propriul său blitz LED. Aplicaţia Camera porneşte cam lent la drum, iar focalizarea are o viteză modestă. Zoomulînsă a avut o fluiditate îmbucurătoare şi nu a fost rău nici timpul trecut între apăsarea butonului shutter şi realizarea unei fotografii.

De această dată avem o interfaţă a camerei diferită de ce am tot văzut pe telefoanele Allview în ultima vreme, parcă mai simplă şi mai aerisită. Modurile principale de captură includ HDR, Bokeh, Film, Panorama, Beauty, Watermark, Night, Child şi QR Code. Avem şi Zero Shutter Delay şi Bokeh, cu deschidere de obiectiv între F/11 şi F/0.8. Galeria foto realizată pe timp de zi include cadre dintr-o zi însorită de ianuarie din 2018.

Primele capturi au fost cam albăstrii pentru gustul meu, iar cerul a fost supraexpus. HDR rezolvă această problemă, din fericire. Am remarcat şi că atunci când am dat zoom in, nu am pierdut detalii mai deloc, deci o bilă albă pentru acest telefon. Şi selfie-urile au arătat OK, deşi parcă e cam prea mult blur în spatele meu. Îmi place textura pielii, cum se văd porii, barba, tenul, haine şi părul. Nu există vreo tendinţă de a exagera cu Beauty aici.

Revenind la camera principală, nuanţele de roşu şi albastru sunt ţinute aproape de standard sRGB, iar HDR-ul l-am simţit că îşi dă puţin în petec la acele cadre cu biserica. Am fost impresionat ca la vizionarea pe PC a capturilor am dat zoom la greu şi detaliile au continuat să arate bine, fără prea mult zgomot. Panorama e cam modestă, la 8528 x 816 pixeli, dar e rezonabilă pentru ce scoate Allview de obicei.

Am apreciat în special focalizarea şi iluminarea la fotografii, iar prim planurile au fost cu adevărat la nivel de flagship. Nu vă veţi face de râs cu ele pe Instagram, asta e sigur. Şi Bokeh şi-a făcut treaba bine, după cum am văzut la testele de focalizare cu acele cabluri cu capăt metalic. Puteţi refocaliza fără probleme şi după captură, cu un efect inedit.

Când am încercat încă o serie de selfie-uri la soare, aş zice că acest model Allview ajunge poate chiar în top 10 la claritate şi culori. Film Mode este un gimmick învechit, iar per total captura foto diurnă a fost peste Huawei P10 Lite parcă, net peste modelele X4 Soul şi cele Infinity testate până acum. În afară de nişte culori mai reci la umbră practic nu am obiecţii.

Până şi Bokeh şi-a făcut treaba şi zic că acest smartphone s-ar putea duela cu ASUS ZenFone 4 fără mari probleme, sau cu Moto Z2 Play. E la egal cu Galaxy A5 (2017) şi peste Motorola Moto G5S Plus. Noaptea detaliile nu mai impresionează aşa mult, dar textura obiectelor şi clădirilor se ţine bine. Ceva blur mai apare ici şi colo, dar per total claritatea a fost acceptabilă.

Halourile luminilor stradale sunt cam lungi, ceea ce poate fi uşor deranjant pentru esteţi. Am simţit şi că anumite nuanţe de portocaliu se strecoară în imagine, iar captura cu blitz a fost cam neclară. Acelaşi blitz tinde să ilumineze prea mult cadrele. Aş zice că doar focalizarea cu răbdare ne poate duce spre rezultate bune aici, iar cine e pe fugă se va alege cu rezultate sub un LG Nexus 5X să zicem.

Se comportă mai mult ca un Huawei P9 Lite acest model şi aş zice că e sub Huawei Mate 10 Lite la fotografia low light. Marea sa problema e ca şi atunci când performează noaptea pare o întâmplare, deci nu e constant, nu te poţi bizui pe el mereu.

Trecem la filmare, unde am lucrat cu Full HD, MP4, 30 FPS şi 17 Mbps. Am avut şi filmare 4K, care a excelent la colorit calibrat bine, cu un roşu viu şi un albastru suficient de rece pentru a compensa în cadrul imaginii. Stabilizarea lipseşte la captura video, iar microfonul nu face faţa vântului, deşi e drept că am prins o zi cu vânt foarte puternic.

Ceva refocalizare mai apare din când în când, dar luminozitatea şi expunerea au fost mai mereu în grafic. Tremurătura imaginii enervează puţin, ca şi refocalizarea, dar un atuu e cu siguranţă zoomul. Am sărit şi de 3X şi 4X şi lucrurile tot arătau bine. Nuanţele de roşu mi-au plăcut, dar uneori captura începe să arate cam albăstriu parcă. Am prins şi un cer supraexpus şi am îndrăznit să testăm şi cum filmează camera frontală.

Culmea e că nu filmează rău deloc, iar vloggerii în devenire ar putea folosi un Allview X4 Soul Infinity Plus pentru acest hobby. Concluzia e ca la video suntem la nivel de Huawei-uri midrange, eventual modele Honor mai vechi sau de Lite-uri, poate şi un Xiaomi Mi A1. În condiţii low light e nevoie clară de update software, deoarece e mult sub filmarea în condiții optime.

De ce? Pentru că totul e super întunecat, pentru că e prea multă refocalizare şi avem şi un soi de "purici albaştri" care ne bântuie. E şi un flicker neplăcut şi îmi aminteşte de camera buggy de pe unitatea de test a lui ASUS ZenFone 4 pe care am avut-o şi care şi ea făcea dungi noaptea. Apar nuanţe violet, albastre aici şi dacă vedem dincolo de asta culorile şi iluminarea ar fi OK, deci e nevoie doar de patch şi captura video nocturnă ar fi cât de cât OK.

Halourile luminilor stradale au dimensiuni rezonabile, iar ultimul clip nocturn a arătat ceva mai decent, semn că lipsa de constanșă continuă pe acest handset. Cu un patch cred că se rezolva tot. Per total este o cameră de încredere, cu obiecțiile de rigoare.

Camera lui Allview X4 soul Infinity Plus

Benchmark-uri Allview X4 Soul Infinity Plus

High midrange cu adevărat

Allview X4 Soul Infinity Plus are tot ce îi trebuie să fie considerat un flagship între Allview-uri, dar global vorbind, între toate telefoanele, ar fi un high-midrange. Are procesor MediaTek Helio P25, chipset octa-core văzut pe Meizu Pro 7 şi tactat până la 2.39 GHz.

Are GPU Mali T880 MP2, 6 GB RAM şi 64 GB stocare, plus microSD. Nu are lag deloc, deschide aplicaţiile foarte rapid, chiar şi dacă aveţi multe în queue. Riptide GP Renegade rulează excelent şi mă refer la frame rate, iluminare, felul în care arata apa, umbrele şi texturile.

Huawei Nova PlusMotorola Moto G5 PlusASUS ZenFone 4 (ZE554KL)Xiaomi Mi A1Allview X4 Soul Infinity Plus3DMark Sling Shot833×××9983DMark Sling Shot - Graphics724×××9083DMark Sling Shot Extreme ES 3.1××××6943DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics××××6093DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics××××13633DMark Sling Shot Unlimited 3.0 - Physics1735××××AnTuTu v66427365771654496276166147AnTuTu v6 - 3D1272113197181871281911140AnTuTu v6 - CPU2021720771214152079618555AnTuTu v6 - RAM55905895488352854873AnTuTu v6 - UX2574525908209642386131579Basemark OS II12541191150312531363Basemark OS II - Graphics1017100414739971119Basemark OS II - Memory153698313319801199Basemark OS II - System21062768329832033223Basemark OS II - Web752736790788797Basemark Web72,2492,0299,4491,7989,33GFX Bench 4.0 - ALU 2350,5359681,5329,7×GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.1215,2224,8309207,1×GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2253414,6447,5358,3×GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.0628,8625,5853,3599×GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1408,7431,1591,4394,4×GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.1185,7193,2288193,5×GFX Bench 4.0 - Render Quality2510251025102510×GFX Bench 4.0 - T-Rex127611441634998,7×GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.1258,8314,2425,4296,5×GFX Bench 4.0 - Texturing1751191822431885×GeekBench 4 - Compute24872834352331532650GeekBench 4 - Multi-Core30814243414342683968GeekBench 4 - Single-Core837845868875865JetStream××××27,09Linpack - Multi-Thread428,1 (MFLOPS)291,31 (MFLOPS)379,88 (MFLOPS)346,34 (MFLOPS)332,02 (MFLOPS)Linpack - Single Thread302,65 (MFLOPS)132,23 (MFLOPS)154,96 (MFLOPS)148,12 (MFLOPS)154,39 (MFLOPS)NenaMark 260,8 (FPS)59,9 (FPS)60 (FPS)60,1 (FPS)61,2 (FPS)PCMark Work 2.0×5320511048544948PCMark Work 2.0 - Data manipulation×3598345234713628PCMark Work 2.0 - Photo editing×9106834875057192PCMark Work 2.0 - Video editing×5548550252024012PCMark Work 2.0 - Web browsing×5513527651075755PCMark Work 2.0 - Writing×4253416438944924SunSpider1017,9 (ms)1268,3 (ms)935,5 (ms)1360,4 (ms)×Vellamo - Browser32313268336231153433Vellamo - Metal14641775154614681480Vellamo - Multicore27031756233522392221TOTALURI6517214

Ajungem la benchmark-uri în sine şi începem cu AnTuTu 6, în care am stat bine, depăşindu-l pe ASUS ZenFone 4, dar şi pe Motorola Moto G5S Plus, ambele midrangere respectate în 2017. Suntem sub Lenovo Vibe X3 şi Moto Z2 Play totuşi. În 3DMark Slingshot 3.0 am depăşit Sony Xperia XA1 şi ASUS ZenFone 3, dar am fost sub LG V10 şi Samsung Galaxy A5 (2017).

În GeekBench 4, m-am axat pe multi core şi am fost peste Moto Z şi HTC U Ultra, ceea ce trebuie subliniat, pentru că au fost flagship-uri la început de 2017, adică acum un an. Rămânem totuşi sub OnePlus 3, ZenFone 3 şi Xiaomi Mi A1. Simpla idee că am depăşit ZenFone 4 şi Huawei P9 face telefonul tentant. E cam la nivel de Moto Z2 Play cu performanţa.

La temperatura am atins 34.8 grade Celsius după ce am rulat GFXBench şi 42 de grade după ce am rulat Riptide GP Renegade, ceea ce teoretic e supraîncălzire, doar că atunci când chiar m-am jucat nu am simţit vreo supraîncălzire.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 94.Allview X4 Soul Infinity Plus34,8 (°C)
 • 95.Huawei P9 lite (2017)34,8 (°C)
 • 96.Huawei P10 Lite34,8 (°C)
 • 97.Motorola Moto M34,8 (°C)
 • 98.OnePlus 6T34,9 (°C)
 • 99.UHANS Max 234,9 (°C)
 • 100.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)34,9 (°C)
 • 101.Samsung Galaxy S10+35 (°C)
 • 102.Xiaomi Redmi Note 735,1 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Huawei Mate 30 Pro31 (°C)
 • +
 • 279.Allview X4 Soul Infinity Plus42 (°C)
 • 280.Bluboo S842 (°C)
 • 281.Sony Xperia XA42 (°C)
 • 282.HTC Desire 82042 (°C)
 • 283.Allview X4 Soul Lite42,1 (°C)
 • 284.Orange Dive 7142,2 (°C)
 • 285.Bluboo S342,4 (°C)
 • 286.Allview X3 Soul Style42,4 (°C)
 • 287.Samsung Galaxy S6 Edge42,4 (°C)
 • 1234
Allview X4 Soul Infinity Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×