Allview X4 Soul Lite Review (Introducere, Design, Display)

3.360 ori
<b>Allview X4 Soul Lite Review</b>Iată-ne cu încă un telefon Allview din seria X4 Soul, de această dată modelul X4 Soul Lite. Am testat deja Allview X4 Soul, X4 Soul Style şi îl avem în teste pe X4 Soul Xtreme. În plus, avem şi o serie specială de episoade în care discutăm despre ce ne..

Introducere

Iată-ne cu încă un telefon Allview din seria X4 Soul, de această dată modelul X4 Soul Lite. Am testat deja Allview X4 Soul, X4 Soul Style şi îl avem în teste pe X4 Soul Xtreme. În plus, avem şi o serie specială de episoade în care discutăm despre ce ne rezervă viitorul Allview X4 Soul Infinity. Până vine acela hai să revenim la midranger-ul cu cameră duală numit X4 Soul Lite.

A debutat în această vară şi vi-l oferim la concurs, pe care l-am detaliat într-un articol separat. Acest terminal costă 1.349 lei în versiunea cu 4 GB RAM sau 1.199 lei în varianta cu 3 GB RAM. Vine pe negru sau auriu şi e capabil de captură Bokeh, promiţând şi că are o cameră selfie capabilă de capturi luminoase. Hai să vedem dacă e mai mult Soul aici, sau dacă e mai mult Lite.

Design Allview X4 Soul Lite

Metal subţire, construcţie bună

Există două tipuri de abordări cu privire la telefoanele aurii: lumea le urăşte sau le adoră. Cum auriul pur e prea "obscen" pentru majoritatea oamenilor, nuanţele derivate au ceva mai mult succes. Poate de aceea Allview X4 Soul Lite mizează pe un auriu-crem aici.

Telefonul măsoară 7.08 mm în grosime şi cântăreşte 150.4 grame. Asta în comparaţie cu un ZenFone 3, care măsoară 7.7 mm şi cântăreşte 155 de grame, deci stă bine. Avem de-a face cu un telefon cu ecran de 5.5 inch şi care este şi mai uşor decât un Huawei Nova Plus de exemplu. Chiar dacă are un corp metalic unibody, găsim şi un capac din plastic sus şi jos în spate, pentru antenele dedicate conectivităţii.

Trebuie spus şi că grosimea redusă a platoşei de metal da uneori senzaţia că handsetul e fabricat din plastic de fapt. Nu vă faceţi totuşi griji, pentru că primim o construcţie solidă şi nu e loc de vreun Bendgate. Terminalul e cam lung pentru a fi folosit uşor cu o singură mână şi are colţuri rotunjite şi cu luciu metalic plăcut privirii.

Aderența e OK şi butoanele au feedback bun. E un telefon destul de comod, bine construit şi chiar elegant aş zice, dacă apreciaţi nuanţa.

Display Allview X4 Soul Lite

Luminos, laminat, calibrat

Întreaga serie Allview X4 Soul a livrat ecrane destul de bune până acum şi nici Allview X4 Soul Lite nu se abate de la această direcţie. Vine cu un ecran IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD, laminare completă şi tehnologie LTPS.

Ecranul lui Allview X4 Soul Lite vazut la microscop

Ca player video am folosit aplicaţia Video, iar experienţa de vizionare ne-a adus unghiuri largi de vizualizare, culori bine calibrate şi luminozitate destul de ridicată.  Nici contrastul nu a fost rău, dar ce m-a deranjat au fost acele muchii negre în jurul imaginii, atunci când privim un clip. La microscop ni s-au dezvăluit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 421 LUX, un rezultat bun pentru zona midrange.

Luminozitate ecran Allview X4 Soul Lite

Şi după cum spuneam în titlu, acest telefon bate şi unele modele cu pretenţii la luminozitate, precum HTC U11 sau Motorola Moto M. E totuşi mai puţin luminos decât Sony Xperia XA sau Allview X4 Soul. Setările în schimb sunt foarte generoase, cele pentru display mă refer. E vorba despre opţiuni Miravision, cu Moduri ca Standard, Vivid şi User.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 170.Allview X4 Soul Lite421 (LUX)
 • 171.Nokia Lumia 930420 (LUX)
 • 172.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 173.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 174.Nokia 3420 (LUX)
 • 175.UMi Max418 (LUX)
 • 176.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)
 • 177.LG G6418 (LUX)
 • 178.Allview Soul X5 Style416 (LUX)

Acesta din urmă odată activat atrage la rândul său o grămadă de sub setări. E vorba despre saturare, luminozitate, contrast, claritate, temperatura a culorii, contrast dinamic şi filtru pentru lumină albastră. Avem şi reglaje pentru luminozitate, lockscreen dinamic şi mărimea fontului. Un ecran de calitate, cu zero probleme.

 • 1234
Allview X4 Soul Lite8,0410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×