Allview X4 Soul Style Review (Introducere, Design, Display)

3.869 ori
<b>Allview X4 Soul Style Review</b>Sunt sigur că mulţi dintre voi sunteţi în frenezia căutării unui smartphone pentru vacanţă, cu care să faceţi fotografii şi selfie-uri la mare sau munte. Allview a prevăzut trendul din timp propunându-ne telefonul Allview X4 Soul Style încă de la..

Introducere

Sunt sigur că mulţi dintre voi sunteţi în frenezia căutării unui smartphone pentru vacanţă, cu care să faceţi fotografii şi selfie-uri la mare sau munte. Allview a prevăzut trendul din timp propunându-ne telefonul Allview X4 Soul Style încă de la finalul iernii, când îl prezenta la MWC 2017. Acum luăm contact cu forma sa finală şi acesta este un smartphone pe care nu avem vreo ezitare să îl numim "selfie phone".

Am realizat deja recenzia lui X4 Soul, cel cu camere duale şi dotări high-mid-range, iar acum X4 Soul Style este un fel de versiune Lite. Ştiu, sună ciudat să zici asta despre un telefon cu 4 GB RAM, dar o arată și prețul mai mic. Costă 1.399 lei la retailerii locali şi vine la pachet cu o husă şi o protecţie pentru ecran. Maşinăria de selfie are un senzor de 16 MP în faţă şi blitz frontal.

Dacă ştie doar să ne gâdile ego-ul sau şi alte simţuri sau emoţii aflaţi în cele ce urmează!

Design Allview X4 Soul Style

Reţeta arhicunoscută nu strică în vreun fel prăjitura

Allview X4 Soul Style e genul de telefon uşor de confundat din spate, sau față, dar asta nu anulează în vreun fel soliditatea sa sau designul robust. Are un corp metalic unibody şi un panou frontal 2.5D, uşor curbat pe margini. Am mai văzut reţeta asta de multe ori şi dacă ar fi o prăjitură probabil că mulţi ar zice că îi ştiu gustul. Totuşi, piaţa are 99% această abordare şi măcar aici avem o "prăjitură" cu construcţie solidă.

Primim un ecran de 5.5 inch şi dacă punem asta în tandem cu greutatea şi grosimea, ni se va părea un smartphone destul de masiv. E vorba despre o talie de 8.3 mm şi o greutate de 181 grame. Spatele său uşor curbat creşte confortul utilizării acestui smartphone. Butoanele sunt comode, atât cele laterale, cât şi cel Home. Îmi place textura spatelui acestui telefon, una soft touch, plăcută la atingere, satinata as zice.

Greutatea de 181 grame e din nou mare pentru 5.5 inch în diagonală, dar merită sacrificiul având în vedere bateria destul de generoasă. Dacă vreţi o comparaţie totuşi, acest telefon cântăreşte cu 7 grame mai puţin decât iPhone 7 Plus, dar e totuşi cu 1 mm mai gros. E măcar mai subţire decât Pixel XL, dacă vă încălzeşte cu ceva. Rămânem cu o construcţie bună, dar e un telefon greu de folosit cu o singură mână.

E sobru şi elegant, dar merge pe drumul deja bătătorit.

Display Allview X4 Soul Style

Bine iluminat, are şi contrast bun

Allview adoptă pachetul clasic de dotări pentru un phablet modern în cazul lui X4 Soul Style şi asta include un ecran de 5.5 inch. E vorba despre un IPS LCD Full HD, cu tehnologie In Cell Touch, panou 2.5D şi protecţie Gorilla Glass. Are şi laminare completă şi calibrare bună în gama NTSC.

Ecranul lui Allview X4 Soul Style vazut la microscop

Înainte să vedem ce poate ecranul, am văzut ce poate playerul video, care vine cu funcţie Pop Up Play şi acustică Waves/Maxx Audio de activat. Ecranul în sine afişează culori vii, dar nu suprasaturate din fericire şi are luminozitate ridicată, chiar şi pentru pretenţioşi. Nici contrastul nu a fost rău, iar unghiurile de vizualizare sunt largi.

Luminozitate ecran Allview X4 Soul Style

Pixelii au aranjament RGB Stripes, lucru confirmat de microscopul nostru, iar la testul cu luxmetrul am atins 471 LUX, un rezultat bun chiar şi pentru cei cu pretenţii mari. Depăşim cu acest scor Moto Z Play şi Huawei P9 Lite, dar suntem sub HTC One A9 şi Allview P8 Energy Pro. În acelaşi timp trebuie spus că X4 Soul Style e la egalitate cu P8 Energy.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 109.Allview X4 Soul Style471 (LUX)
 • 110.Samsung Galaxy A80469 (LUX)
 • 111.Samsung Galaxy A5 (2017)468 (LUX)
 • 112.Allview V4 Viper468 (LUX)
 • 113.ASUS ZenFone 3 Max466 (LUX)
 • 114.UTOK Fury465 (LUX)
 • 115.OnePlus 2465 (LUX)
 • 116.ASUS Zenfone Zoom S465 (LUX)
 • 117.HTC One (M8)463 (LUX)

Setările ecranului au de-a face cu luminozitatea, inclusiv cea adaptiva şi avem şi Economical Backlight, stil şi mărime a fontului, mod Sleep şi LCD Effect. Aceasta din urmă opţiune aduce reglajele Neutral, Cool sau Warm, dar e recomandat să rămâneţi la Neutral. E un ecran solid, fără regrete pentru zona midrange.

 • 1234
Allview X4 Soul Style8,6310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×