Apple iPhone 8 Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.671 ori
<b>Apple iPhone 8 Plus Review</b>După un unboxing pentru iPhone 8 şi teste de performanţă la sânge am realizat şi prima recenzie amplă pentru iPhone X din România. Revenim acum la gama iPhone 8, pentru a ridica "ciocanul lui Thor" de pe masa de teste, aka iPhone 8 Plus.

Introducere

După un unboxing pentru iPhone 8 şi teste de performanţă la sânge am realizat şi prima recenzie amplă pentru iPhone X din România. Revenim acum la gama iPhone 8, pentru a ridica "ciocanul lui Thor" de pe masa de teste, aka iPhone 8 Plus. Ştiţi povestea cu ciocanul lui Thor, care nu poate fi ridicat de nimeni decât de Zeul Fulgerului. Cam aşa şi cu iPhone 8 Plus, e atât de greu că doar un fan adevărat Apple îl poate ridica şi să i se pară şi uşor. Sau nici măcar fanul...

Cert e că avem de-a face cu un iPhone 8 mai mare şi mai puternic, care rămâne fidel formatului clasic iPhone Plus, doar că aplică sticlă în spate de această dată, ca pe vremea lui iPhone 4. Se păstrează camera duală de pe 7 Plus, dar cu un upgrade de optică, iar produsul costă 869 de euro la Orange România. Îl puteţi lua şi la 499 de euro cu abonament Orange ME 43.

Phablet de 5.5 inch din sticlă şi metal, iPhone 8 Plus a fost anunţat pe 12 septembrie cu confraţii săi şi este cel mai mare iPhone de până acum. Avantajul? Are cam acelaşi hardware că iPhone X (minus TrueDepth) la preţ mai mic.

Design Apple iPhone 8 Plus

Prea mare, prea ca la ţară

De fiecare dată când am fost la un eveniment oficial la care se discută despre iPhone 8 Plus sau terminalul apărea în public, lumea se minuna cât de mare este. Au revenit glumele cu paleta de ping pong, de pe vremea când Samsung făcea telefoane Note uriaşe sau când apărea Motorola Nexus 6.

iPhone 8 Plus e nepermis de mare şi greu, la 202 grame, mai ales pentru anul 2017 şi în condiţiile în care are doar un ecran de 5.5 inch. Este totuşi fabricat din materiale premium, precum sticla şi metal. A revenit sticla în spate, ca pe vremea lui iPhone 4, ceea ce predispune terminalul spre spargere, indiferent ce promite Apple legat de "cea mai rezistentă sticlă".

Este şi un phablet alunecos, mai ales că de abia cuprinzi lăţimea sa cu mâna şi te sprijini cu degetele de sticla din spate, deci rişti alunecarea. E totuşi ideal pentru gameri, datorită muchiei mari de sus şi jos şi este şi ideal pentru playback video la drum lung. Formatul nu s-a schimbat de la iPhone 6 Plus încoace în mare, iar terminalul vine pe auriu, argintiu şi Space Gray.

Are avantajul taliei de 7.5 mm, deci mai subţire decât cei 8.6 mm ai lui Galaxy Note 8. Este totuşi cu 0.2 mm mai gros decât iPhone 7 Plus. iPhone 8 Plus este rezistent la apă şi praf în regim IP67, are o construcţie solidă şi butoanele sale vin cu feedback excelent. Protuberanța camerei duale este cam mare şi per total simt că Apple nu au fost deloc inspiraţi cu acest design. Cel mai urât iPhone de până acum? Cam da...

Display Apple iPhone 8 Plus

True Tone strica un pachet altminteri complet

Numai Apple putea să integreze ecrane de calitate pe terminalele sale şi să le strice cu opţiunea True Tone. Aceasta vine cu nişte culori prea calde şi o dă spre o tentă roşiatică mai ales pe iPhone X. Nu că iPhone 8 Plus ar fi mai breaz, aşa că am ţinut opţiunea dezactivată. Ştiu, există un motiv medical să nu stai mereu cu albul ăla pur albăstriu pentru că îţi face rău la creier, ochi, somn, dar pur şi simplu culorile calde mă deranjează.

Ecranul lui Apple iPhone 8 Plus vazut la microscop

Pe hârtie nu s-au schimbat prea mult lucrurile de la iPhone 7 Plus. Avem tot un panou Retina HD IPS LCD cu rezoluţie Full HD, suport 3D Touch şi pixeli Dual Domain. Diferenţa e că avem acum suport Wide Color (P3) şi True Tone. Contrastul este de 1300:1 şi avem şi protecţie oleofobică, pentru a nu atrage amprente şi grăsimi. Experienţa de vizualizare ne-a adus culori vii, dar care nu sparg retina ca la OLED totuşi.

Unghiurile de vizualizare sunt largi, luminozitatea e ridicată, contrastul e perfect, iar claritatea este deosebită. Sincer să fiu o parte din mine preferă acest ecran faţă de  cel de pe iPhone X. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar luxmetrul ne-a indicat o luminozitate de 501 LUX, care e superioară celei atinse cu Moto Z şi Samsung Galaxy A5 (2017), dar şi cu Galaxy S7.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 66.Apple iPhone 8 Plus501 (LUX)
 • 67.ASUS ZenFone 3 (ZE552KL)500 (LUX)
 • 68.Samsung Galaxy A8 (2018)500 (LUX)
 • 69.Elephone Trunk499 (LUX)
 • 70.Huawei P9496 (LUX)
 • 71.CAT S52496 (LUX)
 • 72.HTC 10495 (LUX)
 • 73.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)
 • 74.Google Pixel 2 XL494 (LUX)

Suntem sub Google Pixel XL, iPhone 6 şi iPhone X totuşi. Nu vă aşteptaţi la mari setări, în afară de True Tone, Night Shift, mărimea textului şi text îngroșat, plus Display Zoom. Bucuraţi-vă de acest IPS LCD, pentru că de la anul nu mai vedeţi decât OLED la Apple. Mă mir si ca nu avem HDR aici ca pe iPhone X

 • 1234
Apple iPhone 8 Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×