Apple iPhone XS Max Review (Introducere, Design, Display)

4.289 ori
<b>Apple iPhone XS Max Review</b>"Cel mai mare iPhone din istorie" aşa le place celor de la Apple să îl poreclească pe iPhone XS Max. E unul dintre cele mai mari telefoane de pe piaţă, la capitolul diagonală, dar nu se cunoaşte... E şocant de compact pentru aşa o diagonală şi e mai..

Introducere

"Cel mai mare iPhone din istorie" aşa le place celor de la Apple să îl poreclească pe iPhone XS Max. E unul dintre cele mai mari telefoane de pe piaţă, la capitolul diagonală, dar nu se cunoaşte... E şocant de compact pentru aşa o diagonală şi e mai atractiv decât iPhone XS, care e prea similar cu iPhone X ca format, mărime.

A fost anunţat pe 12 septembrie cu iPhone XS şi păstrează pachetul clasic: cameră duală, spate din sticlă, breton şi evident nu are buton Home. Apple a inaugurat o nouă nuanţă de auriu odată cu modelele iPhone XS, un auriu ceva mai întunecat şi cumva mai matur, mai elegant, care îmi place. Terminalul îl avem în teste de la Quickmobile.ro în versiunea 64 GB, dar există și una de 256 GB, sau puteți chiar opta pentru varianta de 512 GB (dacă nu vă doare sufletul după atâta bănet). Disponibil pe auriu, Space Gray şi argintiu, terminalul porneşte din postura de favorit şi răsfăţat la Mobilissimo.ro.

De ce? Pentru că a câştigat deja duelul în orb cu Sony Xperia XZ3 şi Galaxy Note 9 şi chiar la o distanţă respectabilă, conform voturilor voastre. Aflaţi în cele ce urmează de ce acesta e unul dintre cei mai solizi candidaţi la titlul de "telefonul anului".

Design Apple iPhone XS Max

Mare cât să-ţi laşi iPad Mini acasă

Care e cea mai bună dovadă că XS Max e un telefon mare, dar nu exagerat de mare? L-am folosit ca "prompter" la un Mobicast (240), în loc de tableta iPad Mini. Acest telefon păstrează reţeta lui iPhone X, doar că e mai mare. Are sticlă în spate, sticlă în faţă şi ramă din oţel inoxidabil.

Vine pe un auriu nou, dar noi avem varianta gri închis. E foarte compact pentru un telefon cu o diagonală de 6.5 inch. Se simte exact ca iPhone 8 Plus, doar că are ecran mult mai mare şi taie serios de tot din marginile sale. Şi dacă te uiţi peste dimensiuni ai o surpriză: e de fapt ceva mai compact decât iPhone 8 Plus. Modelul XXL de anul trecut măsoară 158.4 x 78.1 x 7.5 mm, iar iPhone XS Max măsoară 157.5 x 77.4 x 7.7 mm.

Astfel, handsetul e cu 1 mm mai scurt şi cu aproape 1 mm mai îngust. Cântăreşte 202 grame, ceea ce e fantastic, dacă te uiţi în ograda Sony şi vezi cât cântăresc flagship-urile lor mai noi. iPhone XS Max are aderență excelentă, butoanele răspund foarte bine la comenzi şi mi-a fost foarte uşor să îl manevrez. Nu cu o singură mână totuşi, dar cei cu mâna mare se vor descurca.

Spatele se murdăreşte cu grăsime şi amprente cam uşor, iar protuberanța camerei adună scame, deci recomand o husă. Acest phablet are certificare IP68 şi poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 2 metri timp de 30 de minute. Aparent rezistă şi la scăpări în halba de bere sau cafea, conform Apple. Un design foarte reuşit, nu aşa masiv cum te aştepţi.

Display Apple iPhone XS Max

Un OLED HDR excelent, fără cusur

Apple a făcut un salt impresionant de diagonală de la 5.5 inch la 6.5 inch în acest an, pentru cel mai mare iPhone al său. Rezultatul este un terminal care impresionează prin culori vii şi luminozitate, iar mai multe detalii avem mai jos.

Display-ul lui iPhone XS Max văzut la microscop

iPhone XS Max adoptă un panou OLED Super Retina HD de 6.5 inch, cu rezoluţie de 2688 x 1242 pixeli. Are suport HDR şi contrast ratio de 1.000.000:1. Vine şi cu suport True Tone, 3D Touch şi Wide Color (P3). Experienţa de vizualizare a fost excelentă, de la culorile foarte vii, la luminozitatea ridicată, contrastul excelent inclusiv la soare, negrul adânc şi unghiuri largi de vizualizare.

Înţeleg de ce DisplayMate a lăudat aşa mult ecranul şi de ce se bate lejer cu Galaxy Note 9 la acest capitol. La microscop am descoperit aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la un uriaş 788 de LUX, ba chiar şi la 799 LUX pentru un moment, dar nu am păstrat dovada acelui record. 788 LUX e cu siguranţă cea mai mare valoare înregistrată în ultimii 2 ani şi de la Galaxy S6 Edge încoace nu am mai avut aşa recorduri.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • 3.Allview Soul X6 Xtreme694 (LUX)
 • 4.Samsung Galaxy Note 10+648 (LUX)
 • 5.Motorola Moto Z2 Play640 (LUX)
 • 6.Nokia 9 Pureview639 (LUX)
 • 7.Huawei P20 Pro629 (LUX)
 • 8.Xiaomi Redmi K20 Pro Premium629 (LUX)
 • 9.OnePlus 3626 (LUX)
 • 10.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
 • 11.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • +

Depăşim chiar şi luminosul iPhone X cu ai săi 764 LUX, dar şi pe Galaxy S9+ cu 453 LUX ai săi. Un alt hit depăşit este Moto Z2 Play, cu 640 LUX. Setările ecranului au de-a face cu coloritul True Tone, care e ceva mai cald, mai spre galben, faţă de cum îmi place mie, mai spre alb. Aparent asta face bine la ochi, deci alegeţi între un alb mai curat şi ochi mai odihniţi.

Avem şi Night Shift, care scade nivelul de albastru al ecranului pentru a nu afecta somnul, plus Raise to Wake, mărimea textului, Bold pentru text şi zoom pentru itemurile de pe ecran. Un display aproape perfect în viziunea mea şi bretonul a devenit deja un clasic. Problema e că am remarcat că încalecă meniurile unor jocuri precum noul F1 Mobile.

 • 1234
Apple iPhone XS Max9,3510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×