ASUS FonePad Note FHD 6 Review: un midrange puternic cu stylus atractiv, cameră slabă (Video)

4.702 ori
<b>ASUS FonePad Note FHD 6 Review: un midrange puternic cu stylus atractiv, cameră slabă (Video)</b>ASUS testează din nou segmente revoluționare, de această dată cu un terminal cu diagonală de 6 inch. Nu există prea multe modele de acest gen, dar segmentul evoluează, atacat până și de Nokia și HTC (5.9 inch, dar pe aproape). Ei bine ASUS ne...

ASUS testează din nou segmente revoluționare, de această dată cu un terminal cu diagonală de 6 inch. Nu există prea multe modele de acest gen, dar segmentul evoluează, atacat până și de Nokia și HTC (5.9 inch, dar pe aproape). Ei bine ASUS ne propune un phablet cu stylus, pe numele său FonePad Note FHD 6, iar acest device a primit un video review detaliat mai jos de la Mobilissimo.ro. Hai să așternem și pe hârtia digitală impresiile legate de acest terminal!

Phablet-ul costă în jur de 1700 de lei și este un produs pentru tinerii aflați mereu în mișcare. Designul său implică o carcasă din plastic, cu un spate glossy (versiunea albă), iar device-ul este masiv, după cum se observă. FonePad Note FHD 6 măsoară 10.3 mm în grosime și cântărește 210 grame, iar butoanele sale au feedback bun. Există două versiuni de astfel de terminal, pe alb și pe negru. în partea frontală remarcăm prezența a doua difuzoare într-un setup care amintește de HTC BoomSound: un difuzor sus și unul jos.

Design ASUS FonePad Note FHD 6

Handsetul are o ramă metalică solidă, iar în partea frontală regăsim și camera plus senzori de proximitate și luminozitate. Lateral regăsim un slot microSIM și microSD, ambele acoperite cu un capac din plastic solid și care se încadrează bine în design. Stylus-ul se află într-un slot în zona din spate, iar jos regăsim un microfon și portul microUSB.

Recenzie ASUS FonePad Note FHD 6

Designul este de tip unibody, deci nu putem înlătura bateria, iar per total aceasta carcasă glossy și groasă nu prea ne atrage, mai ales că terminalul e gigantic. în privința hardware-ului, avem la dispoziție un procesor Intel Atom Z2580 Clover Trail Plus, un dual core de 2 GHz, iar ca GPU ni se pune la dispoziție un PowerVR SGX 544 MP2 de 533 MHz.

Ecranul este un IPS Full HD de 6 inch, cu densitate de 367 PPI. Acesta e rezistent la zgârieturi și are un strat protector anti amprente. în ce privește memoria, acest terminal încorporează 16 sau 32 GB memorie internă, slot microSD și 5 GB spațiu de stocare în cloud via ASUS Web Storage.

Specificatii ASUS FonePad Note FHD 6

Phablet-ul e dotat cu 2 GB RAM LPDDR2, iar pe partea de conectivitate opțiunile includ WiFi, Bluetooth 3.0, WiFi Direct, GPS, Glonass și 3G. în spate avem o cameră de 8 MP cu senzor BSI și fără blitz, iar în față una de 1.2 megapixeli. Bateria acestui device este o unitate Li-Polymer de 3200 mAh, care pe hârtie asigura 498 de ore de funcționare în standby, 26 de ore de convorbiri, 10 ore de browsing WiFi și 7 ore de playback video. La testul nostru, care implică playback-ul unui clip video Full HD cu WiFi pornit și 50% luminozitate am atins 6 ore și jumătate de playback continuu, adică aproape cât a promis ASUS pe hârtie.

ASUS FonePad Note FHD 6 Review: un midrange puternic cu stylus atractiv, camera slabă (Video)

Avem și setări speciale Battery Saving, iar încărcarea durează 2 ore și jumătate. Puteți prinde cam o zi de utilizare cu acest device, cu utilizare moderată. Trecând la multimedia, pe partea acustică avem acele două difuzoare din zona frontală, cu tehnologie SonicMaster și cu participarea celor de la Bang & Olufsen. Difuzorul de sus se aude mai puternic decât cel de jos, dar asta poate fi din vina faptului că avem de-a face doar cu un sample aici.

Basul este OK, nu excelent, iar vocile se aud clar. Volumul este mediu și putea fi ceva mai tare, fiind departe de cel atins de HTC One. Claritatea este OK, iar căștile sunt comode, au un bas bun și volum ridicat. Audio Wizard permite customizarea experienței acustice cu 5 preseturi care adaptează răspunsul frecvenței în funcție de situație. Avem parte și de radio FM, iar per total experiența e sub cea de pe Galaxy Note 3, dar nu cu foarte mult.

ASUS FonePad Note FHD 6 atinge 380 de unități nitsASUS FonePad Note FHD 6 atinge 380 de unități nits

Trecând la ecran, acesta este un Full HD de 6 inch, un IPS cu densitate de 367 PPI. Acesta display este un LTPS LCD (Low temperature poly silicon), care are avantajul unui consum mai redus și al unei grosimi scăzute. Unghiurile de vizualizare sunt de 178 de grade, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe. ASUS FonePad Note FHD 6 atinge 380 de unități nits de luminozitate și se vede bine și în bătaia soarelui. Contrastul este bun, iar culorile sunt vii, fără suprasaturare.

Review ASUS FonePad Note FHD 6

Avem la dispoziție și setări speciale pentru ecran, precum un Reading Mod special, care adaptează culorile la experiența de citire și o aplicație ASUS Splendid care reglează culoarea temperaturii, saturarea și nuanțele. Trăgând linie, putem spune că display-ul este unul de calitate și nu avem obiecții. Camera de 8 megapixeli din spate vine cu BSI, lentila F/2.0, autofocus, iar acest senzor provine de la Sony. Camera e capabilă de captură în rafală la 6 FPS, iar interfața e cea nouă de la ASUS, inaugurata pe ASUS Transformer Pad TF701T.

Camera lui ASUS FonePad Note FHD 6

în partea stângă descoperim efectele, iar setările și opțiunile camerei includ balansul de alb, ISO, expunere, reducere a nivelului de zgomot și opțiuni pentru captura video. Avem la dispoziție și opțiuni precum HDR, Beauty, GIF, detectare a zâmbetului și time lapse la secțiunea video. Fotografiile rezultate din captura foto au o claritate bună, dar sunt ușor albicioase. HDR-ul este eficient, avem la dispoziție și panoramă, iar fotografiile au culori foarte vii.

Mostre foto ASUS FonePad Note FHD 6

Performanța este una de cameră de tabletă, deci destul de slabă per total, mai ales că pozele suferă de o ușoară supraexpunere. La interior fotografiile sunt mai bune. în ce privește captura video, ASUS FonePad Note FHD 6 pierde calitatea imaginii la zoom și imaginea e ușor albicioasă, dar focalizarea e destul de bună. Dacă vreți o comparație, camera de 8 MP e sub cea de 5 MP de pe Nexus 7 2013.

Temperatura lui ASUS FonePad Note FHD 6 in timpul jocurilor

FonePad Note FHD 6 rulează Android 4.2.2 și trebuie menționat că nu se încinge la playback video după zeci de minute, însă în cazul jocurilor solicitante, atinge și peste 40 grade Celsius, cum s-a întâmplat în cazul Riptide GP2. Puctul cel mai cald însă, e situat sub cameră, loc unde în mod normal nu atingeți phableta. Convorbirile au o calitate bună și vă recomand un headset pentru a nu părea ridicoli cu un astfel de monstru de 6 inch la ureche. Trecând la benchmark-uri, am decis să compar FonePad Note FHD 6 cu Samsung Galaxy Note 2 și aflați că ASUS a câștigat bătălia.

Benchmark-uri AsusFonePad Note FHD 6

Astfel, în Quadrant ASUS FonePad Note FHD 6 obține 7352 puncte, față de cele 6000 ale lui Galaxy Note 2, iar în AnTuTu am atins 21.152 puncte cu ASUS, față de 13.000 cu Galaxy Note 2. Bătălia e strânsă în NenaMark 2 cu 60.3 FPS versus 58.8 FPS, în favoarea ASUS. în Vellamo obținem 1973 cu FonePad Note FHD 6, cu 1000 de puncte peste Note 2. Am fost șocați de scorul mare din 3DMark, de 7300 de puncte, adică mai mult decât dublu față de Galaxy Note 2.

Nici în BrowserMark 2.0 nu stăm rău, cu 2613 puncte. în ce privește stylus-ul, acesta are un sistem de detecție care la 5 minute de neutilizare îi va reaminti utilizatorului să intre în acțiune. Stylus-ul funcționează și la 10 mm distanță de ecran, iar când scoateți acest pen din slotul sau se va activa un mic icon lateral albastru simbolizând funcția Instant Page.

ASUS FonePad Note FHD 6 Review

Folosind Instant Page puteți desena, scrie, șterge și desena forme peste fundalurile capturate, oricare ar fi ele. Aveți la dispoziție și o varietate de brush-uri, astfel că puteți lua notițe multimedia și edita în timp real peste orice harta sau document afișat pe ecran. Stylus-ul integrează și un buton pe care dacă îl țineți apăsat puteți desena pe ecran pentru a face o captură, fie dreptunghiulară, fie o formă dorită de voi.

Stylus ASUS FonePad Note FHD 6

SuperNote scoate în evidență cel mai bine stylus-ul, faimoasa aplicație permițându-vă să scrieți de mână foarte eficient cu stylus-ul. SuperNote integrează conținuturi multimedia de tot soiul, are o gamă variată de template-uri și se activează sub formă de widget atunci când scoateți stylus-ul. SuperNote nu este încă la nivelul unui S Note, dar vă puteți face treaba destul de bine cu el.

Review ASUS FonePad Note FHD 6

Acest device adopta nouă interfața ASUS plată pe care o cunoaștem de la ASUS TF701T, cu noi iconuri și un nou look pentru UI. Aplicațiile sunt aceleași de pe ultimele terminale ASUS testate, printre care și Kindle, App Backup, App Locker, Dictionary, File Manager, Flipboard și Parental Lock. Polaris Office este la posturi, ASUS Story permite realizarea de colaje, iar Tasks și Zinio au rămas neschimbate.

ASUS FonePad Note FHD 6

Cu ASUS WebStorage stocați în cloud și editați fișiere Office în colaborare, iar Maps primește un scurt demo în video review, în vreme ce My Library este e-reader și magazin de cărți. și acum să trecem și la aspectele pro și contra legate de ASUS FonePad Note FHD 6.

Iată-le pe cele Pro:

  • stylus atractiv la un terminal ce costa sub 2000 de lei
  • procesorul e puternic, întrece un Exynos quad core din 2012
  • aplicații utile, fără bloatware
  • recunoaștere bună a stylus-ului, eficientă la scris de mână
  • ecran de calitate, luminozitate bună
  • numeroase opțiuni pentru cameră

și pe cele contra:

  • camera slabă
  • carcasa prea groasă și device prea mare pentru utilizatorul de rând
  • carcasa glossy și alunecoasă
  • volumul putea fi mai ridicat și calitatea audio mai bună

Acest gadget ASUS primește o notă de 8.5 din 10 pentru design, 8.7 din 10 pentru hardware și 9.5 din 10 pentru OS și UI, nota finală fiind de 8.9 din 10. E greu să ne gândim la un alt phablet midrange cu preț bun în acest moment, deci ​ASUS FonePad Note FHD 6 poate fi o alternativă bună pentru cei care nu vor să cheltuie două salarii medii pe economie pe Galaxy Note 3. [FORUM]

ASUS FonePad Note FHD 6
 

ASUS Fonepad Note FHD6
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×