ASUS Transformer Book T100 Chi Review: terminalul business de luat în vacanţă, cu design premium, peste medie (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 3.138 ori
<b>ASUS Transformer Book T100 Chi Review: terminalul business de luat în vacanţă, cu design premium, peste medie (Video)</b>ASUS Transformer Book T100 Chi este un terminal 2 &icirc;n 1, &icirc;n acelaşi timp tabletă şi laptop, iar acest model primeşte de la noi o recenzie &icirc;n r&acirc;ndurile următoare. Avem de-a face aici cu o tabletă cu Windows 8.1 la bord, care...

ASUS Transformer Book T100 Chi este un terminal 2 în 1, în acelaşi timp tabletă şi laptop, iar acest model primeşte de la noi o recenzie în rândurile următoare. Avem de-a face aici cu o tabletă cu Windows 8.1 la bord, care vine cu tastatură la pachet şi acest produs a fost anunţat în ianuarie 2015. Lansat la final de martie în România, terminalul costă 2.299 lei la eMAG.ro şi Altex la momentul realizării recenziei.

În ce priveşte designul, tableta măsoară 7.2 mm în grosime şi cântăreşte 570 de grame. Astfel, T100 Chi este un model destul de greu, având cu aproximativ 133 de grame mai mult decât iPad Air 2. Dockul tastatură măsoară 14.8 mm în grosime, iar tableta plus tastatura cântăresc împreună 1.08 kg. Această tabletă este cu 25 mm mai lungă decât iPad Air 2, de aceea spunem că ar fi putut găzdui poate un ecran cu diagonală mai mare, poate chiar de 11 sau 12 inch.

ASUS Transformer Book T100 Chi

Tableta vine cu o carcasă din aluminiu, cu margini prelucrate cu diamant, iar T100 Chi are un feeling solid, ca un "capac" de laptop premium. Aderența acestui produs este bună, iar marginile ecranului sunt late. Conectarea la dock se face prin intermediul unor magneţi din Neodymium, un material rar, dar cu proprietăţi magnetice puternice.

Porţiunea de tabletă se conectează prin două clipsuri speciale la dock şi ataşarea şi detaşarea se face foarte uşor, magnetic. Odată conectate cele două porţiuni, T100 Chi se simte ca un tot unitar, ca un laptop. Am apreciat şi echilibrul aici, faţă de modele precedente de la ASUS, care aveau tableta mai grea decât dockul şi puteau cădea pe spate. Ei bine, aici ambele părţi au greutăţi aproximativ egale, deci echilibrul e bun.

ASUS Transformer Book T100 Chi Review

Tableta include în zona frontală o cameră şi ecranul, în spate camera principală, iar în zona superioară avem butonul On/Off, care e greu de găsit pe pipăite şi uneori nu răspunde 100% la comenzi. Lângă acest buton se află şi un LED care se aprinde atunci când tableta se încarcă. În zona inferioară se află mecanismele de conectare la tastatură, iar în stânga găsim butoanele de volum şi butonul Home, toate cu feedback OK.

Prezentare ASUS Transformer Book T100 Chi

Tot aici găsim şi unul dintre difuzoare, portul microUSB, iar în dreapta avem slotul microSD, un port microUSB 3.0 şi un port micro HDMI. Tot aici găsim şi celălalt difuzor. Per total designul este unul solid şi premium, dar încă o dată cred că ecranul putea fi mai mare. Dockul are picioruşe din cauciuc, care îl ţin stabil pe o suprafaţă plată.

Există şi un buton cu 3 poziţii pentru conectarea via Bluetooth/On/Off. Există aici şi un port microUSB lateral folosit pentru încărcarea dockului. Dockul e fabricat din plastic şi metal, cu o ramă solidă. Trecem la hardware şi descoperim aici un display de 10.1 inch cu rezoluţie Full HD şi aspect 16:10. Acesta este un ecran TruVivid, cu panou IPS şi iluminare LED. Procesorul este unul quad core Intel Atom Z3775, tactat la 1.46 GHz (Bay Trail T), ce poate ajunge până la 2.39 GHz. Avem la bord şi Intel HD Graphics, 2 GB RAM DDR3, 32, 64 sau 128 GB stocare, slot microSD, o cameră de 5 MP în spate şi una frontală de 2 MP.

Test baterie ASUS Transformer Book T100 Chi

Pe partea de conectivitate avem la dispoziţie WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, port microUSB, port microUSB 3.0 şi port micro HDMI. Lista de dotări se încheie cu microfon şi difuzoare şi o baterie de 30 Whr. Teoretic aceasta este o unitate de 6000 mAh, din câte am înţeles. Pe hârtie ni se promit 10 ore de funcţionare aici. La testul nostru de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 10 ore de playback video în buclă.

Timp incarcare baterie ASUS Transformer Book T100 Chi

Suntem totuşi sub ASUS Transformer Book T100 TA, predecesorul acestui model, care atinge 12 ore şi 40 de minute de playback. Cu toate acestea cele 10 ore sunt o durată bună, mai ales că tableta nu e menită pentru vizionarea filmelor, ci mai degrabă pentru productivitate. Veţi obţine cam o zi de muncă la birou cu acest device. Încărcarea durează 3 ore şi 14 minute, iar ASUS T100 TA avea nevoie de 5 ore pentru încărcare.

Nu putem spune că tableta stă rău, deoarece modelele iPad Air au nevoie undeva între 3 şi 4 ore pentru încărcare. Nu există opţiuni speciale de tip Power Saving, poate în afara celor din modul Desktop, legate de Timeout şi luminozitate. Trăgând linie, se poate spune că bateria este OK. Încărcarea dockului durează 2 ore şi jumătate şi acest accesoriu poate fi folosit o zi sau două de muncă.

Putere volum ASUS Transformer Book T100 Chi

Acustica implică difuzoare duale cu tehnologie Sonic Master şi acestea sunt plasate lateral. Experienţa oferită de difuzoare implică un sunet clar, volum ridicat, bas bun şi se remarcă aici şi lipsa unui egalizator. La testul cu decibelmetrul am atins 83.2 dBA, în condiţiile în care un Galaxy Tab A atinge 87.6 dBA, iar iPad Air 2 ajunge la 86.3 dBA. Volumul rămâne totuşi ridicat, aproape de cel al unui iPhone 6 Plus de exemplu şi am apreciat şi că T100 Chi nu are o carcasă ce vibrează la volum maxim.

Luminozitate ecran ASUS Transformer Book T100 Chi

Ecranul este un IPS cu rezoluţie de 1920 x 1200 pixel pe o diagonală de 10 inch şi vine cu aspect 16:10 şi panou Tru Vivid. Acesta are reflecţii reduse şi unghiuri de vizualizare de 178 de grade, plus iluminare LED. Ecranul are margini de mari dimensiuni şi suferă totuşi puţin de glare, dar nu exagerat. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul de playback video am întâlnit un ecran luminos şi clar, cu nivel bun de detalii şi unghiuri largi de vizualizare.

Luminozitate ecran ASUS Transformer Book T100 Chi

La testul cu luxmetrul am atins 281 LUX, depăşind predecesorul T100 TA, care atingea 187 LUX. iPad Air 2 atinge 354 LUX, Galaxy Tab A 432 LUX, deci luminozitatea putea fi puţin mai ridicată. Există aici şi aplicaţia ASUS Splendid, cu opţiunile Normal, Eye Care şi Vivid, în funcţie de preferinţele utilizatorului (Eye Care e mai puţin alb intens şi Vivid are culori mai vii ). Există şi opţiunea MAnual, cu un slider pentru culoare (mai rece sau mai cald).

Camera lui ASUS Transformer Book T100 Chi

Per total acest display este unul de calitate pentru munca şi joacă dacă e cazul, dar ar putea fi puţin mai luminos. În ce priveşte captura foto/video, avem la dispoziţie o cameră de 5 MP în spate, una frontală de 2 MP, iar opţiunile oferite aici sunt timer, expunere şi panoramă. Puteţi face o fotografie şi alege apoi ce cadru să salvaţi. Nu există suport pentru pinch to zoom aici, iar calitatea capturii este rezonabilă, având în vedere aşteptările faţă de o tabletă.

ASUS Transformer Book T100 Chi nu se supraincalzeste

Trecem apoi la performanţă, iar la testul de temperatură am atins 36.8 grade Celsius, după 15 minute de jucat jocul Riptide GP2, ceea ce este OK, deci terminalul nu suferă de supraîncălzire. Browserul de pe T100 Chi este Internet Explorer, care ca de obicei este rapid şi comod de utilizat. Tastatura virtuală este şi ea comodă şi bine spaţiata şi include şi emoji-uri.

Am trecut apoi la benchmarkuri, comparând T100 Chi cu T100 TA şi iPad Air 1 şi iPad Air 2. Iată rezultate:

ASUS Transformer Book T100 Chi Benchmarks

După aceste rezultate, putem trage concluzia că T100 Chi este clar superior lui T100 TA şi întrece chiar iPad Air 1 în unele teste. Aş spune că terminalul nu suferă de lag, dar la deschiderea folderelor apare un uşor delay. În schimb jocul rulează Riptide GP2 fără probleme. Windows 8.1 este exact aşa cum l-am last la ultimul terminal cu acest OS la bord, doar că am remarcat că unele gesturi laterale de swipe nu funcţionează chiar cu precizie.

ASUS Transformer Book T100 Chi Review

Avem parte de snapping pentru a alipi două ferestre, cu aplicaţii ce rulează simultan pe două jumătăţi de ecran. În recenzia video v-am prezentat şi tastatura dock în acţiune, care e rapidă la scriere şi comodă. Feedbackul tastelor e bun şi trackpadul e comod şi poate fi apăsat oriunde pentru a face o selecţie. Am remarcat şi că tastatura tinde să intre rapid în mod Sleep şi iese din pairing din senin uneori.

ASUS Transformer Book T100 Chi

V-am prezentat şi soluţii de productivitate în tandem cu tableta şi toate au rulat excelent. Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla ASUS LifeCam (captură cu efecte), ASUS Photo Director (editare, rama foto, bule de text), ASUS Power Director (adăugă muzica de fundal, filtre şi alte opţiuni minore de editare), ASUS WebStorage, Line (socializare), Trip Advisor şi Mcafee Live Safe.

Şi acum verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • design premium
 • tastatură excelentă (comodă)
 • baterie bună
 • acustică OK
 • o alternativă excelentă pentru un PC axat pe Office
 • înlocuitor de laptop bun
 • ecran bun, deşi putea fi mai luminos

Şi Contra:

 • unele buguri: butonul On/Off nu răspunde mereu la comenzi, swipe-urile laterale nici ele nu răspund 100%
 • tastatura iese din pairing din senin, uneori
 • Windows 8.1 face actualizări ce durează şi ore
 • puţin glare şi luminozitatea putea fi mai bună

Îi acordăm acestui model nota 9.3 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware şi un 8 pentru OS şi UI, cu menţiunea că Windows 10 ar creşte nota. Nota finală este de 8.76 din 10, acesta fiind un terminal business de vacanţă. El este "mai puţin tabletă decât un model Android şi iOS", dar un înlocuitor mai bun de laptop decât acele modele. Ca de obicei tastatura ASUS e la înălţime şi funcţiile de productivitate sunt utilizate excelent. [FORUM]

ASUS Transformer Book T100 Chi prețuri actualizate:

ASUS Transformer Book T100 Chi Review

ASUS Transformer Book T100 Chi
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×