ASUS Vivo Tab RT review - o primă tabletă Windows RT; În "vivo" veritas! (Video)

4.532 ori
<b>ASUS Vivo Tab RT review - o primă tabletă Windows RT; În "vivo" veritas! (Video)</b>După cum bine știți pe 26 octombrie Microsoft va lansa Windows 8 și varianta să pentru terminalele cu procesor ARM, Windows RT. Ei bine, am avut ocazia de-a lungul ultimelor săptămâni să testăm o primă tabletă cu Windows RT la bord. Ați avut...

După cum bine știți pe 26 octombrie Microsoft va lansa Windows 8 și varianta să pentru terminalele cu procesor ARM, Windows RT. Ei bine, am avut ocazia de-a lungul ultimelor săptămâni să testăm o primă tabletă cu Windows RT la bord. Ați avut parte și de un teaser aici și acum vă putem dezvălui în sfârșit despre ce model este vorba: ASUS Tablet 600 for Windows RT, cunoscută și că ASUS Vivo Tab RT. Tableta este primită în teste de la ASUS România, care ne-a confirmat un preț de 2900 de lei pentru tableta în varianta de 64 de GB.

Această tabletă cu procesor ARM ne întâmpină cu un design ce amintește de Transformer Prime sau Infinity Pad, mai ales că am avut la dispoziție pentru teste și dock-ul tastatura pentru acest device, foarte similar cu cele de la modelele Transformer. Aflați și că Vivo Tab RT este cea mai subțire și ușoară tableta ASUS de 10.1 inch, măsurând doar 8.3 mm în grosime și cântărind 525 grame. Tableta se simte excelent în mâna utilizatorului, fiind atât rezistență, cât și bună la capitolul aderență.

ASUS Tablet 600

Numele "Vivo" vine de la verbul latin vivere, care înseamnă "a trăi", în acest caz a trăi zi de zi cu tableta Windows RT că înlocuitor de PC și veți afla până la finalul review-ului că acest lucru este posibil. Analizând designul acestui produs descoperim butonul Power în partea superioară, un mic orificiu pentru reset lângă și pe aceeași parte și microfonul acestei tablete. în partea sa stângă se afla portul micro HDMI, slotul microSD și un buton - mecanism de fixare dar și deblocare pentru dock-ul tastatură.

ASUS Tablet 600, partea spate

în dreapta se află butonul de volum și jackul audio. Trecând la spatele acestui terminal aici descoperim difuzoare duale în stânga și dreapta lui Vivo Tab RT, o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED și o zonă de contact NFC lângă această. în partea frontală avem o cameră de 2 megapixeli și un LED indicator sus, plus butonul Windows și un display de 10.1 inch. Aflați că în spatele procesului de creație al tabletei ASUS se ascunde tehnologia nano molding, care presupune fuziunea aluminiului cu plasticul la nivel molecular, pentru a crea un material potrivit pentru carcasa ușoară și rezistența a nou venitului Vivo Tab RT.

ASUS Tablet 600 vine și cu un dock tastatura

ASUS Tablet 600 vine și cu un dock tastatură, după cum am spus, care se poate atașa foarte ușor la tableta printr-o ieșire metalică și una din plastic. Un aspect pozitiv este că pur și simplu trăgând de acel buton lateral al tabletei scoatem terminalul din dock, chiar și când acesta are capacul plecat. în fine, aflați că dock-ul aduce un port USB 2.0, o baterie Li-Polymer de 22 Wh, care aduce viața bateriei tabletei de la 9 la 16 ore și un port proprietar ASUS, la care putem conecta un dongle, care ne oferă încă un port USB.

ASUS Tablet 600 cu dock-ul atasat, mod inchis.

Portul proprietar ASUS despre care vorbim are 36 de pini și poate fi întâlnit și pe tableta ASUS în partea inferioară. Trecând la bateria acestui device Win RT, aici avem o unitate Li Polymer de 25 WH, care asigură 9 ore de funcționare. Pe noi hibridul tastatura + tableta ne-a ținut cam 2 zile de funcționare lejeră, adică scurte sesiuni de web browsing, fotografii în parc cu tableta, chiar și jocuri, ceva YouTube, instalare de aplicații și vizionare de filme câteva ore. Deci o baterie foarte bună putem spune.

Recenzie ASUS Tablet 600

în ce privește aspectul hardware, ASUS Tablet 600 pune la bătaie un procesor quad core Nvidia Tegra 3 T30 cu modem Icera 410. Avem la dispoziție și 2 GB RAM DDR3L (low voltage), plus 32 sau 64 GB spațiu de stocare, în funcție de varianta achiziționată. La capitolul conectivitate, beneficiem de WiFi, Bluetooth 4.0. Ecranul este un Super IPS+ de 10.1 inch, cu aspectratio 16:9, rezoluție de 1366 x 768 pixeli și unghi de vizualizare de 178 de grade. Ecranul e protejat de tehnologia Corning Fit Glass, iar tableta aduce și GPS, G Sensor, giroscop, NFC. Că software avem Windows RT, căruia îi vom dedica un review separat și Office 2013.

După cum se vede și în video review, playback-ul video arata excelent, atât prin culorile vii, cât și unghiurile de vizualizare bune și luminozitatea OK. ASUS a folosit pentru acest ecran tehnologia TruVivid, o soluție de tip "one glass", astfel că în locul mai multor straturi ale unui ecran, avem unul singur, unitar, care include atât senzorul touch, cât și protecția ecranului și restul de hardware necesar. Rezultatul? Printre altele o lipsă de goluri de aer, care crește transparenta ecranului cu câteva procente bune.

Tehnologie TruVivid

Ecranul Super IPS+ aduce un mod outdoor, astfel că poate fi folosit fără probleme în bătaia soarelui, trecând de la o luminozitate de 400 nits la 600 când e cazul. Pe partea de audio am fost total impresionați, mai ales că această tabletă dispune de două difuzoare duale, deci practic 4 difuzoare, dacă stăm să ne gândim. Acestea sunt de 1.6 ori mai mari decât cele de pe Infinity Pad, au un bas excelent, claritate deosebită și au parte de beneficiile tehnologiei Sonic Master de la ASUS.

Camera lui ASUS Tablet 600

și playerul muzical este excelent și foarte intuitiv, dar mai multe despre asta la analiza lui Windows RT. Camera a fost iar o surpriză plăcută, deși a durat ceva până ne-am obișnuit cu noua interfață, atât de simplă încât nici nu îți vine să crezi. Avem la dispoziție un senzor CMOS de 8 megapixeli, cu BSI, aperture F/2.2, lentila cu 5 elemente și filtru IR hibrid. ISO poate ajunge de la 50 la 800 și având în vedere că e o toamnă înnorată, eu zic că fotografiile de mai jos au ieșit destul de bine.

Mostre foto ASUS Tablet 600

Observați și clipul video cu arcul de Triumf, unde norii sunt în mod clar prezenți și totuși camera tabletei își adaptează excelent luminozitatea în funcție de zona filmată, mai întunecată sau luminoasă, dar are probleme cu autofocusul, aceasta ne reușind întotdeauna să stabilizeze claritatea pe subiectul filmat. Avem și setări de expunere și de luminozitate care își fac simțită prezența mai puternic decât pe un device Android. Exista și opțiunea Panorama în aplicația ASUS Camera. Am fost surprins să văd că tableta e capabilă și de captură 1200p nu doar 1080p, ceva ce nu am mai văzut pe nici o tabletă sau telefon testat până în acest moment. La captura video și foto aveți și opțiunea 16:9 și 4:3 evident, astfel ca la pozele de 8.1 megapixeli există doar opțiunea 4:3 iar următorul pas e cea de 6.1 megapixeli cu 16:9.

Internet Explorer de nouă generație se mișcă foarte bine, Încărcând mai rapid Mobilissimo.ro decât au făcut-o multe terminale Android

Revenind puțin la hardware, trebuie spus că procesorul quad core Tegra 3 are o frecvență de 1.3 GHz și că avem parte de un GPU 12 core care face jocurile să se vadă excelent. Aveți o mică mostră către finalul review-ului video, dar sunt sigur că vor exista și jocuri mai solicitante. Mai aflați că tableta beneficiază și de funcția Connected Standby, unică pentru Windows RT și care oferă săptămâni întregi de funcționare în standby. și tastatura virtual a tabletei este foarte comodă, iar browserul Internet Explorer de nouă generație se mișcă foarte bine, încărcând mai rapid Mobilissimo.ro decât au făcut-o multe terminale Android.

Ca aplicații avem la dispoziție ASUS Vibe cu radio online Aupeo, un Dicționar, un Ghid de utilizare, o aplicație de e-reading și Kindle.

Review Asus Vivo Tab RT

Despre tastatura dock nu sunt multe de zis, ea fiind un model QWERTY foarte comod și la fel de apreciată de noi ca și variante de pe modelele Transformer. De menționat și faptul că atunci când tableta e atașată la dock, rezultatul este un “laptop” cu alură destul de slim, cu design metalic atractiv. Se observă și că îmbinarea dintre tableta și laptop nu mai e atât de vizibilă ca la tabletele Android, fiind practic ascunsă într-un mod foarte inteligent de către ASUS.

V-am prezentat și un client de Twitter pentru Windows RT, complet adaptat ideii de "Metro UI" (chiar dacă nu se mai numește așa), cu o interfață scrollabilă orizontal și posibilitatea de a vedea un preview al păgânilor web menționate. și acum hai să trecem la verdict!

Iată ce aspecte pozitive am găsit la această tabletă:

 • designul foarte atractive, materiale bune, îmbinare unică (nano moulding)
 • tastatura comodă și touchpad comod
 • camera surprinzător de bună, interfața simplă
 • Windows RT, un mare pas în față, comparativ cu tabletele touch Windows 7
 • durata de viață a bateriei: 16 ore cu dock tastatură
 • prezența portului HDMI
 • greutate foarte scăzută
 • ecran excelent în bătaia soarelui și unghiuri bune de vizualizare

și ce aspecte negative am descoperit:

 • dock-ul tastatură un "picior" de plastic ușor fragil
 • butoanele de volum laterale sunt greu de găsit și răspund oarecum greu la comenzi
 • ar fi putut avea mai multe porturi USB dock-ul
 • două aplicații pentru cameră
 • problemă cu autofocusul
 • aplicațiile se încarcă destul de greu (Win RT e la început de abia, totuși)

Toate acestea fiind zise, îi acordăm tabletei nota 9.5 din 10 la capitolul design, 9 la hardware și 9 la sistem de operare și interfața, pentru un total de 9.33. Rețineți că prețul său este de 2900 de lei în varianta de 64 GB și aflați că eu văd acest produs drept un înlocuitor perfect pentru PC și pe măsură ce Windows RT va evolua veți vedea cum începem să combinăm cu toții touch-ul cu mouse-ul și tastatura. Mulțumim ASUS România pentru produsul oferit în teste!

Review Asus Tablet 600 with Windows RT

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×