ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition Review (Introducere, Design, Display)

1.236 ori
<b>ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition Review</b>E foarte posibil ca ASUS să fi stabilit un record demn de Cartea Recordurilor, atunci când a diversificat gama ZenFone 2, totuşi, un model memorabil cu siguranţă e ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, un fashion phone veritabil, dar şi un gamer phone..

Introducere

E foarte posibil ca ASUS să fi stabilit un record demn de Cartea Recordurilor, atunci când a diversificat gama ZenFone 2. Telefonul a primit atât de multe variante şi sub-variante, încât nici măcar noi, cei din domeniu nu mai ştim care e care. Totuşi, un model memorabil cu siguranţă e ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, un fashion phone veritabil, dar şi un gamer phone, analizat în rândurile de mai jos.

El aduce unele dotări ultra high end, pe care nu le găsim nici pe flagship-uri, precum cei 256 GB de stocare. Lansat la începutul lunii martie în România, acest telefon costă 2.198 lei la Marketonline.ro, în varianta cu 256 GB stocare, iar noi am testat versiunea ZE551ML, cu 128 GB stocare la bord. Telefonul ne-a sosit la pachet cu un capac spate în plus şi cu siguranţă a atras multe priviri atunci când l-am manevrat în public.

A trecut ceva vreme de când nu am mai testat un fashion phone ce e drept...

Design ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

500 de poligoane şi "fibră de carbon"

E uşor să arunci cuvinte ca "fashion" în ziua de azi pentru produse tech, pentru că ideea de "fashion" trece ca valul şi e vagă. Ce e sigur însă e că acele 500 de poligoane ale carcasei Drift Silver de pe ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition sar în ochi, oriunde aţi merge. Gusturile sunt discutabile, astfel că mie îmi place acest design, dar lui Ervin nu.

ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

Inspirat de cristale acest capac spate are un efect 3D interesant şi dacă nu vă place poate fi înlocuit cu cel Carbon Night, inspirat din supermașinile din fibră de carbon. Telefonul măsoară 10.9 mm, deci e grosuţ pentru pretenţiile anului 2016, cu toate că are aceeaşi grosime şi greutate ca ZenFone 2 şi ZenFone 2 Laser (170 de grame).

ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

E un phablet mare, nu chiar uşor de folosit cu o singură mână, dar "făţos", cum se exprima de obicei traducătorii de filme americane când vor să zică arătos. Ca de obicei pentru un ZenFone 2, capacul spate e greu de înlăturat şi poţi pierde o unghie în acest proces. Aderența este OK şi masivitatea e acceptabilă la sesiunile lungi de gaming.

Display ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

În continuare un "ZenDisplay" nu foarte luminos

Telefoanele ASUS ZenFone 2 au aspecte bune şi aspecte negative, dar un lucru nu pare a se schimba: luminozitatea. Ea rămâne mereu undeva între mediocră şi aproape OK, lucru valabil şi la ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition. Aici avem un panou Full HD IPS LCD de 5.5 inch, cu protecţie Gorilla Glass 3 şi muchii groase pentru pretenţiile anului curent.

Luminozitate ecran ZenFone 2 Deluxe Special Edition

Pentru că nu primim player video (din fericire, pentru că deja avem o tonă de bloatware), am apelat la Gallery ca player. Experienţa de vizualizare ne-a adus un contrast slab, luminozitate la nivel mediu, culori vii şi unghiuri largi de vizualizare. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, tipic pentru un IPS, iar la testul cu luxmetrul am atins un previzibil 388 LUX.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 506.ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition388 (LUX)
  • 507.Motorola Moto G5388 (LUX)
  • 508.Allview Soul X5388 (LUX)
  • 509.Nokia 8.1388 (LUX)
  • 510.Huawei P10 Lite386 (LUX)
  • 511.Xiaomi Mi 4i385 (LUX)
  • 512.Vernee Apollo Lite385 (LUX)
  • 513.Motorola One Macro385 (LUX)
  • 514.CAT S62 Pro385 (LUX)

Spun previzibil pentru că e fix valoarea atinsă şi de ASUS ZenFone Zoom, precedentul model ZenFone testat. Chiar dacă nu impresionează şi cred că pot numi 10 modele entry level şi midrange cu luminozitate mai bună, valoarea de 388 LUX e peste cea a lui Sony Xperia Z5 Premium de exemplu. Avem şi setări speciale pentru display, precum Screen Color Mode, cu reglaje de temperatură a culorii.

Modurile ecranului sunt: Balance, Blue Light Filter, Vivid şi Custom. Rămâne un ecran care e doar OK şi atât.

Ecranul lui ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition vazut la microscop

  • 1234
ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, ASUS ZenFone 2 Deluxe8,3310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×