ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) Review (Introducere, Design, Display)

4.156 ori
<b>ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) Review</b>A venit şi momentul recenziei lui ASUS ZenFone 4, după ce am luat contact cu terminalul în premieră luna trecută, la debutul sau în zona EMEA, în cadrul unui eveniment organizat la Roma. Noi am testat versiunea ASUS ZenFone 4 (ZE554KL), o varianta..

Introducere

A venit şi momentul recenziei lui ASUS ZenFone 4, după ce am luat contact cu terminalul în premieră luna trecută, la debutul sau în zona EMEA, în cadrul unui eveniment organizat la Roma. Noi am testat versiunea ASUS ZenFone 4 (ZE554KL), o varianta maturizată de telefon midrange, care transforma mustul lui ZenFone 3 într-un vin de vară târzie.

Este elementul definitoriu al unei serii bogate, care include şi Selfie Phone-uri (inclusiv modelul Selfie Pro scos de noi din cutie luna trecută), dar şi un flagship Pro care se bate cu S8 şi LG G6 şi noi modele battery phone Max. ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) face marea trecere la camera duală în mainstream după experimentalul ZenFone Zoom S. Combină sticla şi metalul într-un mod mai rafinat şi are dotări high midrange.

Îl găsiţi la Cel.ro la 2389 lei, la eMAG.ro la 1969 lei, dar şi la Quickmobile.ro la 1969 lei (prețuri din data de 11.10.2017). Acest telefon midrange cu cameră duală se duelează cu Huawei Honor 9 şi cu Moto Z2 Play, dar sunt momente în care sunt sclipiri ce pot eclipsa şi un LG G6 şi Huawei P10 chiar. Aflaţi cum în cele ce urmează.

Design ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)

Sandwich-ul de sticlă şi metal evoluează

ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) adoptă clasica abordare de "sandwich de sticlă", cu două panouri 2.5D Gorilla Glass între care se află o ramă metalică. În spate se află cercul concentric hipnotic marca ASUS, găsit şi pe laptopurile, tabletele lor şi telefoanele mai vechi.

Acest telefon cu ecran de 5.5 inch are o aderență destul de bună şi nu este alunecos, în ciuda materialelor utilizate. Butoanele sunt comod de apăsat, iar utilizarea cu o singură mână se face destul de OK, deşi terminalul este destul de lat. Muchiile ecranului măsoară 2.1 mm în grosime, deci nu sunt chiar cele mai subţiri din lume, dar nici "obeze". Rama metalică este prelucrată prin tăiere cu diamantul, etalând un luciu plăcut privirii.

Disponibil pe negru, alb sau "verde mentă", telefonul măsoară 7.5 mm în grosime deci pierde 0.2 mm din talia lui ZenFone 3, dar ajunge la 165 grame la cântar. Este deci cu 10 grame mai mult decât predecesorul. Are un design mai rafinat decât ZenFone 3, amintindu-mi de saltul de la Galaxy S6 la S7, care în mare arată la fel, dar micile rafinamente fac diferenţa. Construcţia şi materialele sunt premium cu siguranţă şi confortul e garantat.

Display ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)

Super IPS+ îşi face treaba bine

ASUS a reparat încă de anul trecut prestaţia modestă a lui ZenFone 2 la capitolul ecran, livrând pe ZenFone 3 un panou capabil. Iată-ne ajunşi acum la ZenFone 4, care se prezintă în versiunea ZE554KL cu un display Super IPS+ de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD.

Ecranul lui ASUS ZenFone 4 (ZE554KL) vazut la microscop

Pe hârtie ni se promit 600 de nits de luminozitate şi noi încă încercăm să ne dăm seama care e paritatea nits- LUX. Ecranul are muchii nu chiar înguste după standardele actuale, dar rezonabile la 2.1 mm. În schimb de această dată, faţă de alţi producători de telefoane şi faţă de alte telefoane, chiar e aplicat un strat oleofobic. Acum pe bune, am mâncat caracatiţă şi somon lângă ZenFone 4 (ZE554KL) şi nu l-am mânjit iremediabil şi inutilizabil.

Luminozitate ecran ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)

Trecând la lucruri mai tehnice, la experienţa de vizualizare am dat peste unghiuri largi de vizualizare, claritate bună şi contrast bunicel, chiar şi în bătaia soarelui. Luminozitatea a fost ridicată, iar culorile sunt calibrate acceptabil, dar simt că parcă e un strat de alb aplicat mereu peste imagine. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 485 LUX, deci suntem în grafic.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 81.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 82.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 83.Samsung Galaxy A40483 (LUX)
 • 84.Huawei Honor 5X482 (LUX)
 • 85.LG G7 ThinQ482 (LUX)
 • 86.Samsung Galaxy A50482 (LUX)
 • 87.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 88.Samsung Galaxy S5480 (LUX)
 • 89.Allview X4 Soul Xtreme480 (LUX)

Depăşim Samsung Galaxy A5 (2017) şi Moto Z Play, dar suntem sub ASUS ZenFone 3 (500 LUX) şi Nexus 6P. Setările au de-a face cu nivelul de luminozitate, mărimea şi stilul fontului, plus Display Size. Avem şi clasicul Screen Color Mode, care pe vremuri primea aplicaţia dedicată ASUS Splendid. Acum facem reglajele din setări, la nivel de temperatura a culorii şi Moduri că Auto, Blue Light Filter, Vivid şi Custom.

Cel din urmă are două slidere pentru saturare şi nuanţă. Un ecran solid, fără plângeri şi compromisuri.

 • 1234
ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)8,8710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×