ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Asus 2.375 ori
<b>ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) Review</b>La MWC 2018 două telefoane au rămas în memoria tuturor: ZenFone 5 şi Nokia 7 Plus. Duşmani din naştere, cele două telefoane high midrange îşi continuă duelul şi la 3 luni distanţă. ASUS ZenFone 5 ZE620KL e primul model din tripleta ZenFone 5 care ajunge..

Introducere

La MWC 2018 două telefoane au rămas în memoria tuturor: ZenFone 5 şi Nokia 7 Plus. Duşmani din naştere, cele două telefoane high midrange îşi continuă duelul şi la 3 luni distanţă. ASUS ZenFone 5 ZE620KL e primul model din tripleta ZenFone 5 care ajunge la noi şi aş zică că soseşte foarte rapid, având în vedere că ne jucăm cu ZenFone 4 la debut, în septembrie anul trecut.

În România acest smartphone are o super ofertă şi anume faptul că vine la preţ de 1999 lei, care aduce ca bonus şi un card microSD de 128 GB şi o baterie externă de 10.000 mAh. Faţă de ZenFone 4 este mai mare ca diagonală, are breton, extra AI şi vine pe două nuanţe: Midnight Blue şi Meteor Silver. Din fata duce cu un Huawei P20 Lite sau iPhone X, iar din spate e leit ZenFone 4 cu camera orientată altfel.

Să vedem ce poate acest AIPhone.

Design ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)

Comod, premium cu siguranţă şi familiar

Am văzut şi testat câteva telefoane cu aspect 18:9 sau 19:9 în ultima vreme, cu breton sau fără, dar clar peste 6 inch în diagonală. ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) e probabil cel mai comod dintre ele, deşi şi LG G7 ThinQ se poate lăuda cu un titlu similar.

Cert e că ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) este un telefon compact pentru diagonală de 6.2 inch şi că adoptă un spate din sticlă cu acel model de cerc concentric consacrat pe produsele ASUS în ultimii ani. Din față telefonul arată ca un iPhone X sau Huawei P20 Lite, iar din spate aduce cu ZenFone 4, doar că având o orientare verticală a camerei. Camera în sine aduce cu cea de pe iPhone X.

Rama metalică e solidă, iar terminalul reuşeşte să nu atragă prea multă grăsime şi amprente şi are şi aderenţă bună. Dimensiunea e super familiară: 7.7 mm în talie şi 165 grame e greutatea. Huawei P20 are fix aceeaşi grosime şi greutate. iPhone X e cu 0.1 mm mai gros şi cu 9 grame mai greu, deci tot pe acolo. Trebuie totuşi spus că telefonul Apple are diagonală mai mică.

ASUS ZenFone 5 este un telefon comod, butoanele răspund OK la apăsare şi utilizarea cu o singură mână se face fără probleme, chiar şi la aşa o diagonală. Avem panouri 2.5D Gorilla Glass în faţă şi spate, iar un extra interesant e un strat de lac aplicat sub sticlă, pentru o strălucire aparte, de "mobilă" să zic aşa. De reţinut? Confort şi materiale premium, aderenta bună, doar că formatul a devenit deja ultra utilizat în ziua de azi.

Când ai un telefon care e uşor de confundat cu altele ai o problemă, dar mai degrabă întreaga industrie are problema asta.

Display ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)

Are şi breton, care nu se ascunde, dar performează OK

ASUS rămâne fidelă panourilor Super IPS+ şi foloseşte unul de gen pe ASUS ZenFone 5, cu diagonală de 6.2 inch. Rezoluţia este de 2246 x 1080 pixeli, adică Full HD+, iar pe hârtie ASUS promite un screen to body ratio de 90%, chiar dacă suntem puțin sceptici legat de această cifră.

Display-ul lui ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) vazut la microscop

Tot pe hârtie ni se promit şi 550 de nits de luminozitate, gamă de culori NTSC de 96% şi culori DCI-P3. Protecţia Gorilla Glass e la posturi şi avem şi filtru de lumină albastră, plus suport pentru utilizare cu mănuşi. Saltul de la ZenFone 4 e mai mare decât a fost de la ZenFone 3. ZenFone 4 şi 3 aveau diagonale de 5.5 inch, dar suntem la nivelul următor acum.

Experienţa de vizualizare a fost satisfăcătoare, cu luminozitate destul de ridicată, contrast OK şi culori vii, dar nu la nivel de OLED totuşi. Sunt încântat şi de unghiurile largi de vizualizare şi de imersivitate, doar că e o problemă. Atunci când te uiţi la un video, partea din dreapta a ecranului are colţurile rotunjite, iar cea din stânga este o dungă neagră dreaptă pentru a ascunde bretonul. Asimetrie... nu imersivitate.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone X764 (LUX)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play640 (LUX)
 • +
 • 56.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 57.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 58.Allview E3 Living488 (LUX)
 • 59.Nokia 5486 (LUX)
 • 60.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 61.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 62.Huawei Honor 5X482 (LUX)
 • 63.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 64.Samsung Galaxy S5480 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar în ce priveşte luminozitatea, am ajuns la 491 LUX, un rezultat solid aş zice, dar nu memorabil. Depăşim HTC U11, iPhone 7 Plus şi ASUS ZenFone 4 (485 LUX). Rămânem sub Huawei P20 Pro, Galaxy S8 şi iPhone X. Setările iarăşi sunt super generoase, de când ASUS Splendid a fost integrat în ele. Am şi o nemulţumire: unde e mecanismul de ascundere a decupajului/bretonului? Am căutat pe Internet, am văzut alte review-uri, am săpat în setări şi nici urmă, deci nu îl puteţi ascunde.

Display ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)

Revenind la setări, există opţiuni pentru bara navigaţională, mărimea itemurilor de pe ecran, mărimea fontului, tipul de font şi apoi ajungem şi la Splendid. Aici sunt toate bunătăţile: filtrul de lumină albastră, slider pentru temperatura culorii şi Color Mode. Avem setările Wide Color, Standard şi Custom. Custom include la rândul său două slidere pentru nuanţa şi saturare a culorilor.

Am găsit în aceeaşi zonă şi o setare pentru a trece peste Do Not Disturb cu notificările. Aş zice că ecranul e bun, cu două minusuri: asimetria şi imposibilitatea de a ascunde bretonul.

 • 1234
ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)8,8610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×