ASUS ZenFone Max Pro (M2) Review (Introducere, Design, Display)

3.954 ori
<b>ASUS ZenFone Max Pro (M2) Review</b>Încă un battery phone e aici, ASUS ZenFone Max Pro (M2) de această dată. Cred că e un soi de record să testăm două modele consecutive atât de rapid. Max Pro (M1) îl testam când venea frigul, prin octombrie, iar Max Pro (M2) vine în februarie anul următor

Introducere

Încă un battery phone e aici, ASUS ZenFone Max Pro (M2) de această dată. Cred că e un soi de record să testăm două modele consecutive atât de rapid. Max Pro (M1) îl testam când venea frigul, prin octombrie, iar Max Pro (M2) vine în februarie anul următor, când încă e frig. În acest caz avem un telefon care a fost adaptat la toate doleanţele publicului după Max Pro (M1).

ASUS a ascultat cu atenţie feedbackul şi a umblat la design, cameră, dotări. Preţul rămâne atractiv în zona midrange, pe la 1.300 de lei, iar terminalul are o cameră dual[ şi înlocuieşte corpul metalic cu unul acoperit cu un polimer special în spate, imitând bine sticla. Terminalul a ajuns în România în ianuarie şi are la interior un procesor pe care l-am tot văzut pe terminale midrange în ultima vreme: Snapdragon 660.

E şi generos ca diagonală şi vine cu husă TPU la pachet, plus un Android curat. Hai să vedem cu ce plusează faţă de ZenFone Max Pro (M1).

Design ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Nu e sticlă, dar cine ar putea ghici?

Da, ştiu, am zis în unboxing că acest telefon are spatele acoperit cu sticlă. Mea culpa! E de fapt un material plastic special prelucrat încât să semene cu sticla şi să aibă proprietăţi similare. Un pont rapid: telefoanele cu sticlă sunt puţin mai grele şi rămân reci, față de plastic, care e mai mereu cald. Vă daţi seama uşor dacă le lipiţi de obraz.

Telefonul prinde lumina într-un mod interesant, nici în valuri circulare, nici dungi verticale, ceva mai subtil şi haotic. Aduce cu valurile apei. Este un telefon glossy, dar nu exagerat şi are aderenta OK. Spatele atrage ceva amprente, dar avem o husă TPU pentru a scăpa de asta. Talia de 8.5 mm şi greutatea de 175 de grame sunt excelente pentru diagonală de 6.26 inch şi bateria de 5.000 mAh.

De câţiva ani ne tot întrebam cum baga ASUS baterii aşa mari în talii aşa mici. Nuanţa de aici este Albastru Titanium, iar handsetul este cu 5 grame mai uşor decât predecesorul şi mai arătos decât corpul acela metalic, cu capace din plastic sus şi jos. Are şi un breton mediu ca mărime, aş zice, nici picătură, dar nici parbriz.

Are rama metalică solidă şi este arătos şi comod, cam asta e concluzia despre ZenFone Max Pro (M2).

Display ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Bretonul nu încurca deosebit şi culorile sunt OK

Ecranul lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) a crescut de la cel de 5.99 inch de pe predecesor la 6.26 inch (6.3 inch conform site-ului oficial ASUS, care a rotunjit). Avem aici un panou IPS LCD cu breton discret centrat şi o rezoluţie de 2280 x 1080 pixeli. De remarcat că are protecţie Gorilla Glass 6, care încă nu a ajuns pe multe telefoane de top.

Display-ul lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) vazut la microscop

Pe hârtie ni se promite screen to body ratio de 90%, muchiile sunt destul de înguste și cred că e posibilă acestă valoare. Avem tot pe hârtie şi gama de culoare de 94% NTSC, luminozitate de 450 de nits şi contrast de 1500:1. Ecranul suportă şi utilizare cu mănuşi. Când am pornit un video şi l-am vizionat, am remarcat nişte culori calibrate destul de OK, nu aşa aprinse ca la OLED, dar totuşi calibrate bine.

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar luminozitatea a fost OK, nu ieşită din comun, dar OK. Contrastul a fost şi el în grafic, mai ales că am prins şi soare afară. Am pus ecranul sub microscop şi am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 495 LUX. Cu această valoare depăşim ZenFone 5, Samsung Galaxy A9 (2018), dar şi LG G7 ThinQ.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 78.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)
 • 79.Google Pixel 2 XL494 (LUX)
 • 80.Lenovo Moto G4491 (LUX)
 • 81.Motorola Moto Z491 (LUX)
 • 82.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 83.Samsung Galaxy A70491 (LUX)
 • 84.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 85.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 86.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)

Rămânem sub iPhone 7, XA2 Ultra şi Moto G6 Plus. Există şi câteva setări legate de luminozitate, culori şi mărime font. Un ecran bunicel în cele din urmă.

 • 1234
ASUS ZenFone Max Pro (M2)8,8010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×