Blackview Ultra Plus Review (Introducere, Design, Display)

6.710 ori
<b>Blackview Ultra Plus Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia lui BlackView Ultra Plus, un telefon care costă doar 799 lei la iHunt.ro şi este o clonă de iPhone 6 Plus, una nu chiar rea. Terminalul e generos la capitolul accesorii şi vine cu un ecran HD de 5.5 inch

Introducere

Am început să ne obişnuim cu ideea de clonă iPhone, după ce am testat UHANS S1 mai ales (el imita iPhone 4) şi acum iată încă un model de genul în teste la Mobilissimo.ro. E vorba despre Blackview Ultra Plus, care de această dată imită iPhone 6 Plus sau iPhone 6s Plus şi la nivel vizual îi iese destul de bine.

Lansat cu câteva luni în urmă, acest model vine pe negru, argintiu sau auriu, iar compania producătoare are provenienţa din Hong Kong. Fondată în 2013, Blackview are ca motto "Smartphone for everyone" (telefon pentru toată lumea).

Blackview Ultra Plus costă 799 lei la iHunt.ro sau 749 lei la Blackview.ro. De remarcat şi că handsetul a venit la pachet cu numeroase accesorii, precum cablul USB OTG, husa din material moale, bumper-ul şi protecţia pentru ecran. Şi acum hai să vedem ce ne rezervă aceasta clonă de phablet Apple.

Design BlackView Ultra Plus

O clonă binişor realizată, cu rabat la materiale

Nu e nici o îndoială că Blackview Ultra Plus clonează un iPhone 6 Plus sau iPhone 6S Plus, dar parcă o face o idee mai bine decât a clonat UHANS S1 spre exemplu iPhone 4. Evident exista şi diferenţe faţă de iPhone, printre care şi faptul că modelul Blackview e fabricat din plastic.

În rest lookul e similar şi au fost păstrate până şi decupajele antenelor şi camera principală care iese în relief. Am remarcat şi că butoanele se simt fragile şi slab integrate în mecanism, dar aderența acestui model este bună. Utilizarea cu o singură mână e imposibilă, acesta fiind un device foarte lung. Blackview Ultra Plus măsoară 7.1 mm în grosime şi cântăreşte 177 de grame, deşi există surse care afirmă că de fapt are 7.8 mm în talie.

Dacă e reală grosimea de 7.1 mm totuşi, atunci acest model e egalul lui iPhone 6 Plus la acest capitol. Aflaţi şi că handsetul Blackview are fix aceeaşi lungime şi lăţime ca şi phablet-ul Apple. Zona frontală e magnet de amprente şi remarcăm aici şi muchiile rotunjite, dar care nu dau senzaţia că ar ascunde vreo ramă metalică, ci tot plastic.

Butonul Home, deşi are un inel în jurul său nu integrează scanner de amprente, ceea ce lasă un gust puţin amar. Disponibil pe auriu, gri sau argintiu, acest model e o clonă acceptabilă de iPhone, cel puţin că look, dar clar nu ca şi materiale.

Display BlackView Ultra Plus

Nu e vreun panou de campion, dar îşi face treaba bine

La Blackview Ultra Plus cel mai frică ne era de compromisuri, având în vedere preţul său. Din fericire la capitolul ecran nu s-a făcut vreun compromis, acest display fiind mult mai luminos decât cel de pe modelele Zenfone 2 de anul trecut spre exemplu.

Blackview Ultra Plus are un ecran cu aranjament al pixelilor sub forma de RGB Stripes

Avem de-a face aici cu un panou IPS LCD de 5.5, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Tempered Glass. Teoretic panoul frontal e unul 2.5D, dar nu am observat prea clar rotunjimile sale. Avem parte şi de tehnologie In Cell Touch şi pe hârtie de saturare a culorilor de 90%. Playerul video preinstalat pe handset e unul stas, fără extra opţiuni, iar experienţa de vizualizare ne-a oferit luminozitate ridicată, claritate bună şi culori foarte vii, aproape suprasaturate.

Luminozitate ecran Blackview Ultra Plus

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)
 • 61.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 62.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)
 • 63.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)
 • 64.Samsung Galaxy A7 (2016)504 (LUX)
 • 65.Samsung Galaxy A3 (2016)504 (LUX)
 • 66.Allview X4 Soul Infinity N502 (LUX)

Unghiurile de vizualizare au fost largi iar contrastul bun, chiar şi la soare. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, conform microscopului nostru, iar la testul cu luxmetrul am atins 510 LUX, un rezultat excelent. El ne plasează peste HTC One A9, Nexus 6P, dar sub Xperia Z5. Setările pentru ecran includ luminozitate, Adaptive Brightness, opţiuni legate de font, sleep sau un widget plutitor cu extra iconuri.

Un ecran de calitate în cele din urmă.

 • 1234
BlackView Ultra Plus8,3510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×