UHANS S1 Review (Introducere, Design, Display)

2.752 ori
<b>UHANS S1 Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului UHANS S1, model cu 3 GB RAM şi dublă faţetă din sticlă. El costă 140 de dolari şi aduce un design în stil iPhone 4, doar că la scară mai mare. Foloseşte un CPU octa-core MediaTek, ecran HD de 5 inch

Introducere

În fiecare lună descoperim un nou brand la Mobilissimo.ro şi după ce ne-am familiarizat cu Vernee, Mstar şi UMi, e momentul să luăm contact cu UHANS. Compania a fost fondată în 2013, provine din China şi are în portofoliu câteva telefoane arătoase, dar şi modele rugged.

Printre cele mai arătoase se numără şi UHANS S1, pe care îl analizăm în detaliu în această recenzie. El arată ca un iPhone 4 mai mare, are dublă faţetă din sticlă şi vine cu 3 GB RAM la bord. Lansat la începutul acestui an, terminalul costă 140 de dolari la GearBest, GeekBuying sau EverBuying, deci e foarte accesibil.

UHANS îl numeşte pe acest model "o bestie frumoasă", iar la pachet cu el oferă şi o husă, protecţie pentru ecran şi mici lavete speciale pentru a şterge sticla. Numele UHANS vine de la "U" (you, adică tu) şi "hans" (hands, adică mâini, atingere), conform companiei.

Design UHANS S1

Un magnet lucios şi arătos de amprente şi grăsime

Putem compara acest UHANS S1 cu un iPhone 4 sau cu un model Xperia Z din vremurile când Sony încă mai impresiona cu designul pe bază de sticlă. Ce e cert e că S1 vine cu dublă faţetă din sticlă, având un panou 2.5D în faţă şi unul în spate, iar între ele se află o ramă metalică solidă.

E drept că toată această sticlă e magnet de amprente şi grăsime şi nu ştim să primim vreo protecţie specială gen Gorilla Glass, sau cel puţin specificaţiile oficiale nu o menţionează. Model cu diagonală de 5 inch, acest "iPhone 4 mai mare" reuşeşte să nu fie alunecos şi are o construcţie robustă. E uşor de utilizat cu o singură mână, iar panourile din sticlă sunt uşor curbate pe margini, pentru un efect vizual arătos.

UHANS S1 măsoară 7.3 mm în grosime şi cântăreşte 153 de grame, adică e aproape identic ca dimensiuni cu Samsung Galaxy A5 (2016), acela fiind cu 2 grame mai greu, dar având aceeaşi talie. Nu e chiar un lucru flatant, pentru că A5 cel nou are diagonală de 5.2 inch. Butoanele oferă feedback bun, iar la o privire mai atentă am găsit şi un defect: există o mică breșă între rama metalică şi sticla ecranului aproape de zona SIM tray-ului.

Cu toate acestea, telefonul e unul arătos, cu materiale premium, dar rămâne problema amprentelor şi a acelui gol.

Display UHANS S1

Doar soarele îl poate dovedi

UHANS S1 aderă la trendul reutilizat de a implementa panouri 2.5D în fața handset-urilor. Astfel, primim aici un ecran de 5 inch IPS LCD cu tipică rezoluţie 720p şi sticlă 2.5D. Avem parte şi de tehnologie On Cell Touch, iar playerul video preinstalat oferă o funcţie în gen Pop Up Play.

UHANS S1 la microscop (pixeli RGB Stripes)

Experienţa de vizualizare a implicat o luminozitate ridicată, claritate bună şi culori bine calibrate. Unghiurile de vizualizare au fost largi, dar contrastul în bătaia soarelui nu a fost chiar impresionant. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul S1 a performat, cu 460 unităţi LUX atinse. Astfel, el este identic în performanţa cu Lenovo Vibe X3 şi depăşeşte LG G4, Huawei Mate 8 şi OnePlus One.

Luminozitatea ecranului lui UHANS S1 este de 460 unităţi LUX

Primim şi setări speciale pentru ecran, cele din gama Miravision. Asta înseamnă că avem 3 moduri principale: Standard, Vivid şi User, ultimul aducând extra reglaje de contrast, saturare, luminozitate, claritate şi temperatură a culorii. Avem şi dynamic contrast de reglat, iar alte opţiuni au de-a face cu luminozitate, Adaptive Brightness şi fontul.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 121.UHANS S1460 (LUX)
 • 122.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)460 (LUX)
 • 123.Amazon Fire Phone458 (LUX)
 • 124.iHunt Titan P11000 Pro458 (LUX)
 • 125.CUBOT Rainbow 2457 (LUX)
 • 126.Huawei Mate S455 (LUX)
 • 127.Samsung Galaxy A3 (2017)455 (LUX)
 • 128.Bluboo S1455 (LUX)
 • 129.Nokia 7.2455 (LUX)

Un ecran bun, fără prea multe reproşuri.

 • 1234
UHANS S18,0310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×