Bluboo Picasso 4G Review (Introducere, Design, Display)

2.395 ori
<b>Bluboo Picasso 4G Review</b>Printre altele ne place să descoperim branduri la Mobilissimo.ro şi în aceste zile ne familiarizam cu Bluboo şi Cubot. Bluboo Picasso 4G e primul telefon al brandului Bluboo pe care îl testam şi se poziţionează ca un smartphone entry level cu preţ sub..

Introducere

Printre altele ne place să descoperim branduri la Mobilissimo.ro şi în aceste zile ne familiarizam cu Bluboo şi Cubot. Bluboo Picasso 4G e primul telefon al brandului Bluboo pe care îl testam şi se poziţionează ca un smartphone entry level cu preţ sub 100 de dolari. De altfel este unul dintre cele mai accesibile telefoane cu suport 4G de pe piaţă.

E vorba despre un terminal compact, cu ecran de 5 inch şi o textură inedită a spatelui, care duce cu gândul la un HTC Touch Diamond aplatizat. Costă 86 de dolari la Geekbuying.com şi remarcăm că vine cu blitz pentru camera frontală. Disponibil pe albastru, alb sau auriu (dar şi alte nuanţe conform site-ului Bluboo), telefonul e unul entry level şi fără pretenţii, dotat cu CPU quad-core.

De ce este el numit "Picasso" nu ştim, dar cred că are de-a face cu asimetria spatelui. Pentru cei curioşi, BLUBOO este o companie din Hong Kong, înfiinţată în 2006 şi care funcţionează ca OEM din 2009. Îşi exportă produsele în 30 de ţări şi are un centru independent de R&D şi producţie.

Design Bluboo Picasso 4G

Cât dai, atâta face

E o vorbă românească care spune "cât dai, atâta face" şi se aplică şi la acest telefon. Nu aveam pretenţii de sticlă de safir, liquidmetal sau ceramică, evident, dar hai să vedem în ce măsură e prelucrat bine plasticul de aici.

În primul rând acesta este un telefon compact, cu ecran de 5 inch şi grosime de 8.2 mm, rezonabilă aş spune pentru segmentul entry level. Cântăreşte 152 de grame şi dacă vreţi o comparaţie, faţă de Nexus 5 acest model este cu 0.4 mm mai subţire, dar şi cu 22 de grame mai greu. Carcasa e fabricată din plastic şi avem şi un capac spate înlăturabil.

Spatele aminteşte de HTC Touch Diamond şi ASUS ZenFone 2 Deluxe, cel puţin la prima vedere, dar textura e aplatizata şi acele triunghiuri nu ies în relief, ci doar prind lumina interesant. Bluboo Picasso 4G e comod de utilizat cu o singură mână, e puţin cam lat totuşi pentru o diagonală de 5 inch şi are butoane cu feedback bun. Zona frontală e magnet de amprente, iar muchiile ecranului au o grosime OK.

De remarcat că şi părţile laterale sunt acoperite cu plastic, dar Bluboo se laudă că la interior găsim o ramă din aliaj de zinc, ce asigură soliditatea terminalului. Aş zice că avem o construcţie şi look rezonabile pentru preţ şi singura mea plângere ar fi ca spatele scârţâie puţin dacă îl apeşi, dar pentru sub 100 de dolari e OK.

Display Bluboo Picasso 4G

Fără vreun cusur major, luminozitate OK

Când te joci cu un flagship de multe sute de euro ajungi să strâmbi din nas la luminozităţi sub 400 sau chiar sub 500 LUX, dar la un entry-level scad pretenţiile. Bluboo Picasso 4G nu e rău la luminozitate, după cum aflaţi mai jos.

Ecranul lui Bluboo Picasso 4G vazut la microscop

Să vedem întâi datele de pe hârtie ale problemei: panou de 5 inch IPS LCD, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi tehnologie On Cell. Panoul e de tip 2.5D şi pentru că nu am avut player video preinstalat, am pus la treabă aplicaţia Gallery pentru playback video. La experienţa de vizualizare am avut parte de o luminozitate OK, culori vii, dar şi destul de realiste, plus unghiuri largi de vizualizare.

Luminozitate ecran Bluboo Picasso 4G

Contrastul e slăbuţ, mai ales la soare, dar la interior se descurcă OK ecranul. Ce nu îmi place e felul în care se văd acele margini negre în jurul imaginii atunci când te uiţi la un clip video în Gallery. La microscop am văzut clasicul aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 332 LUX, ceea ce e rezonabil şi am văzut mai rău şi la case mai mari.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 268.Bluboo Picasso 4G332 (LUX)
 • 269.Motorola Moto E4330 (LUX)
 • 270.HTC U Ultra325 (LUX)
 • 271.ASUS Zenfone 2 ZE551ML323 (LUX)
 • 272.Allview X2 Xtreme320 (LUX)
 • 273.Allview X2 Twin316 (LUX)
 • 274.Microsoft Lumia 640 XL LTE315 (LUX)
 • 275.Nokia Lumia 1520315 (LUX)
 • 276.Allview P9 Energy315 (LUX)

Spre exemplu depăşim cu această valoare Allview P9 Energy şi Lumia 640 XL LTE, dar ne clasam sub LG Nexus 5X şi Huawei Nova Plus. În zona de Setări avem reglajele Miravision, cu opţiuni precum Standard, Vivid şi User Mode. Ultima secţiune aduce reglaje de contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii şi contrast dinamic.

Luminozitatea poate fi reglată şi ea şi putem umbla la mărimea fontului de asemenea. Aş zice că ecranul e în grafic la acest preţ şi în afară de contrastul la soare nu ar trebui să vă simţiţi privaţi de aspectul vizual.

 • 123
Bluboo Picasso 4G8,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×