Bluboo S1 Review (Introducere, Design, Display)

5.430 ori
<b>Bluboo S1 Review</b>Xiaomi Mi MIX a dat naştere unei întregi generaţii noi de terminale mobile, care au copiat abordarea sa edge to edge. La drept vorbind Sharp Aquos Crystal a început totul, dar Mi MIX a definitivat formatul. Unul dintre adepţii acestei abordări este Bluboo

Introducere

Xiaomi Mi MIX a dat naştere unei întregi generaţii noi de terminale mobile, care au copiat abordarea sa edge to edge. La drept vorbind Sharp Aquos Crystal a început totul, dar Mi MIX a definitivat formatul. Unul dintre adepţii acestei abordări este Bluboo S1, un terminal midrange cu preţ entry level, pe care l-am testat în ultima vreme.

Costă doar 170 de dolari la Aliexpress.com şi vine cu un screen to body ratio (pe hârtie) de 90%. E drept că are muchiile ecranului spectaculos de mici, doar "bărbia" fiind mai însemnată ca grosime. Sunt atât de înguste marginile încât camera frontală a trebuit mutată jos. Acest sandwich din sticlă este bine construit şi vine pe alb sau negru.

A debutat în iulie, deci este încă un produs proaspăt, inedit, dar şi cu unele sacrificii şi gimmick-uri, precum camera duală din spate.

Design Bluboo S1

Alunecos, dar cu siguranţă ceva special venit din China

Unele companii încearcă să evite conotaţiile ideii de clonă, atunci când produc telefoane care imită smartphone-uri celebre. Alte companii ţin clonarea ca stindard şi imagine, fără vreo problemă de mândrie sau prejudecată. Bluboo pare să facă parte din categoria 2, pentru că nu se ascund că au clonat Xiaomi Mi MIX. E drept că au făcut-o într-un mod special, chiar unic aş zice cu Bluboo S1.

Telefonul Bluboo S1 se simte ca un device premium, clar peste cei 170 de dolari plătiţi pentru el. Are un panou din sticlă 2.5D în faţă şi un panou din sticla şi în spate. Experienţa glossy este totuşi una la 360 de grade, pentru că şi marginile sunt lucioase şi dau senzaţia de sticlă, deşi e vorba despre policarbonat aplicat peste rama metalică.

Terminalul are o construcţie solidă, care se simte premium, dar e puţin cam prea lat pentru a fi comod şi puţin cam alunecos. Ecranul e spectaculos şi imersiv, iar pe hârtie ni se promite un screen to body ratio de 90%. Protecţia ecranului este Gorilla Glass 4, iar grosimea e măsoară 7.9 mm conform producătorului, adică fix cât Galaxy S7. Nu credeţi aceasta grosime pe cuvânt, pentru că în baza măsurătorilor noastre, rezultă că ea e de fapt de 8,66 mm.

Greutatea este de 169 grame, OK pentru un telefon de 5.5 inch. E drept că nu e chiar la nivel de ZenFone 3 (155 grame). Bluboo S1 are butoane comode şi e cu siguranţă unic, în zona în care activează, ceea ce nu e puţin lucru. Partea cu corpul alunecos se rezolvă cu husa oferită la pachet.

Display Bluboo S1

La jocuri şi în camera simţi că e ceva special

Nu vezi în fiecare zi un telefon cu un screen to body ratio aşa spectaculos, deci Bluboo S1 merită toată atenţia noastră la capitolul display. Are un panou 2.5D de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD. Panoul e produs de către Sharp şi ar avea un ratio de 90% faţă de corpul handset-ului.

Ecranul lui Bluboo S1 vazut la microscop

Experienţa de vizualizare a fost foarte imersivă, la playback video, dar şi la captura foto şi gaming am apreciat muchiile foarte înguste. Culorile au fost bine calibrate, am avut unghiuri largi de vizualizare şi contrastul nu a fost rău deloc, chiar şi la soare. La microscop am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am obţinut un rezultat satisfăcător de 455 LUX, excelent având în vedere preţul şi pretenţiile noastre.

Depăşim ASUS ZenFone 3 Deluxe şi Sony Xperia XA, dar rămânem sub Moto Z şi Huawei P9. Setările sunt foarte generoase, în frunte cu cele clasice Miravision, pe bază de contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii şi contrast dinamic. Avem şi funcţie Blu light pentru eliminarea luminii albastre care ne strica somnul. Mai avem şi reglaj pentru bara de navigare, mărimea fontului şi a itemurilor de pe ecran. Există şi ceva numit Free Touch, adică un widget plutitor plin de shortcut-uri şi funcţii utile.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 129.Bluboo S1455 (LUX)
 • 130.Nokia 7.2455 (LUX)
 • 131.Samsung Galaxy S9+453 (LUX)
 • 132.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
 • 133.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
 • 134.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
 • 135.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
 • 136.Sony Xperia XA448 (LUX)
 • 137.Sony Xperia 5448 (LUX)

De remarcat lipsa senzorului special pentru lumină, care ar permite auto reglarea luminozităţii. Un ecran bun per total.

 • 1234
Bluboo S18,6010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×