Bluboo S8 Review (Introducere, Design, Display)

3.760 ori
<b>Bluboo S8 Review</b>Războiul clonelor continuă! După Bluboo S1 care clona cu succes Xiaomi Mi Mix, azi ne oprim asupra lui Bluboo S8, care îl clonează pe Galaxy S8. Încă de la unboxing şi încă de la cutie imitaţia devină o formă de flatare. Seamănă şi cu LG G6 în zona..

Introducere

Războiul clonelor continuă! După Bluboo S1 care clona cu succes Xiaomi Mi Mix, azi ne oprim asupra lui Bluboo S8, care îl clonează pe Galaxy S8. Încă de la unboxing şi încă de la cutie imitaţia devină o formă de flatare. Seamănă şi cu LG G6 în zona frontală, e drept, dar şi cu ZenFone 3 în spate.

Acest terminal din sticlă şi metal costă 149 de dolari la Banggood.com, dar îl găsiţi şi la eMAG.ro la suma de 975 lei. Are dotări mid-range, cameră duală şi vine pe negru, auriu şi albastru. E unul dintre cele mai arătoase telefoane cu preţ sub 200 de dolari care ne-au picat în mână până acum şi am încercat să aflăm dacă e totul stil, sau e şi ceva substanţă pe aici.

Şi mai ales dacă acea cameră duală e iar gimmick ca pe Bluboo S1 sau nu...

Design Bluboo S8

Mare şi frumos ca un Cadillac, dar cam la fel de greu

Sams... pardon Bluboo S8 este un telefon croit după chipul şi asemănarea lui Galaxy S8 şi asta se vede încă de la cutie. Designul în schimb mai fură de ici şi colo alte elemente. Zona frontală duce cu gândul şi la LG G6, iar spatele la ZenFone 3.

Bluboo afirmă că acel efect circular de reflexie a spatelui e inspirat de CD-uri. S8 măsoară 8.4 mm în grosime conform producătorului, dar are de fapt 10,1 mm (măsurat de noi cu șublerul), iar greutatea sa este un secret de stat mai mare decât salariul Andreei Esca. Nu este listat nicăieri, nici la retaileri şi nici pe site-ul Bluboo, deci l-am pus noi pe cântar și am aflat că ar fix 201 grame, asta în condiţiile în care şi foarte greul iPhone 7 Plus cântăreşte 188 de grame.

Bluboo S8 este un telefon cu diagonală de 5.7 inch şi conform producătorului său, are un schelet din aliaj de zinc şi titaniu. Sare în ochi din start panoul frontal cu muchii foarte înguste şi o uşoară curbură pe margini. E departe de un Galaxy S Edge, dar există. Şi colţurile sunt curbate şi avem aspect 18:9 aici. Telefonul este fabricat din sticlă şi metal şi în ciuda faptului că teoretic S8 este un "sandwich" clasic de sticlă, ceva îmi spune că panoul din spate e acoperit cu plastic lucios de fapt.

Este un telefon arătos cu siguranţă, dar şi foarte greu. Spatele e magnet de amprente, ca şi fata şi avem un impresionant screen to body ratio de 83% aici, deci la nivel de iPhone X aproximativ. Un lucru e sigur: acesta este cel mai sexy telefon cu preţ sub 200 de dolari.

Display Bluboo S8

Îşi depăşeşte condiţia în mod clar

Bluboo S8 are un ecran de 5.7 inch care reprezintă practic 60% din carisma sa. Foloseşte un panou IPS LCD de 5.7 inch, produs de Sharp şi cu rezoluţie de 1440 x 720 pixeli. Acest display suportă multitouch în 10 puncte şi vine cu tehnologie G+FF, conform Bluboo.

Display-ul lui Bluboo S8 vazut la microscop

Suportă utilizare cu mâinile ude şi cu mănuşi fără probleme. Este cu siguranţă un ecran imersiv, iar filmele se văd spectaculos pe el, ca şi jocurile, deşi nu acoperă chiar 100% panoul şi tot rămâne o mică zona neagră în jur. Avem unghiuri largi de vizualizare, culori bine calibrate şi luminozitate ridicată. Nici contrastul nu e rău, chiar şi la soare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 166.Bluboo S8423 (LUX)
 • 167.Motorola Moto X4423 (LUX)
 • 168.Allview Soul X5 Pro423 (LUX)
 • 169.iHunt Alien X422 (LUX)
 • 170.Allview X4 Soul Lite421 (LUX)
 • 171.Nokia Lumia 930420 (LUX)
 • 172.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 173.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 174.Nokia 3420 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 423 unităţi LUX, ceea ce este excelent. Depăşim cu această ocazie Sony Xperia Z3, OnePlus One şi HTC U11, dar suntem sub Huawei P9 şi ASUS ZenFone 3. Setările pentru display sunt cele clasice Miravision, de la modurile Standard, Vivid şi User, până la sub opţiunile Contrast, Saturare, Luminozitate, Claritate, Temperatura Culorii, Contrast Dinamic şi Filtru pentru lumină albastră.

Putem umbla şi la mărimea fontului, la luminozitatea adaptivă şi acesta este un ecran bunicel, poate doar în afară de rezoluţie.

 • 1234
Bluboo S8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×