Evolio Quattro HD 7 review + concurs: tableta gamerului aflat la Început de carieră (Video)

5.256 ori
<b>Evolio Quattro HD 7 review + concurs: tableta gamerului aflat la Început de carieră (Video)</b>Evolio Quattro HD este una dintre cele mai accesibile tablete care mi-au trecut prin mână în 2014, sosind cu un preț de 399 lei. Acest terminal de 7 inch este oferit de Mobilissimo.ro și Evolio la un concurs detaliat la finalul acestui review. Lansat...

Evolio Quattro HD 7 este una dintre cele mai accesibile tablete care mi-au trecut prin mână în 2014, sosind cu un preț de 399 lei. Acest terminal de 7 inch este oferit de Mobilissimo.ro și Evolio la un concurs detaliat la finalul acestui review. Lansat la începutul lunii aprilie, produsul a ajuns la un moment dat la prețul de 299 lei, de Paște și în perioada lui 1 mai, preț fantastic pentru acest device.

Evolio Quattro HD 7 review + concurs: tableta gamerului aflat la Început de carieră (Video)

Trecând la design, el măsoară 9.5 mm în grosime și cântărește 330 de grame. Aceasta este tableta landscape tipică de 7 inch, cu carcasă din plastic cu aderență bună. Zona din spate are o textură deosebită ce imită puțin cauciucul, crescând deci aderența. Construcția produsului este solidă și îmi place și acea margine superioară și inferioară destul de mare încât tableta să fie bine ținută în mâna la gaming.

Spatele tabletei Evolio Quattro HD 7

în partea superioară a terminalului (ținut în portrait) se afla jackul audio, un orificiu pentru reset, portul mini HDMI și cel microUSB pentru încărcare și conectare la PC. în spate avem difuzorul, iar lateral se afla slotul microSD, butoanele de volum și butonul On/Off. Acestea din urmă oferă un feedback bun, iar în zona frontală avem evident ecranul și o cameră frontală. Designul este ceea ce aș numi OK pentru un asemenea preț, iar trecând la hardware, avem la dispoziție un procesor Allwinner A31S quad core de 1.2 GHz și GPU 8 core Power VR SGX 544MP2.

Evolio Quattro HD 7 review

Dotările mai includ și un display de 7 inch, un IPS cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, 8 GB memorie internă, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB și 512 MB RAM DDR3. Avem și o cameră de 0.3 MP în față, WiFi, mini HDMI și suport 3G via modem atașat. Bateria este o unitate de 2700 mAh, care la testul nostru de playback HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% a atins 3 ore și 21 de minute de funcționare. Astfel, tableta este peste Serioux S718 Tab, care atinge doar 3 ore.

Totuși, această durată e sub media pieței, deci bateria a fost sacrificată de dragul prețului. încărcarea durează 2 ore și 10 minute. în ce privește acustica, aici folosim playerul audio stock și avem parte de un volum decent, bas destul de slab, dar voce clară. Claritatea difuzorului este OK, deși la volum maxim melodiile rock vor suna ușor distorsionat. Efectele din egalizatorul stock include Bass Boost și câteva preseturi în funcție de genul muzical. Aș spune că acustica este rezonabilă pentru acest produs.

Display-ul lui Evolio Quattro HD 7

Trecând la display, un IPS de 7 inch cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, pe el l-am testat cu ajutorul aplicației preinstalate 4K Player. Display-ul oferă culori vii, unghiuri largi de vizualizare și reflectivitate destul de scăzută. Acest ecran are o folie protectoare din plastic aplicată din fabrică. La capitolul luminozitate, am atins 238 de unități LUX pe acest model, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe.

Pentru că o să mai amintim de această comparație, aflați că nu suntem departe de luminozitatea lui Galaxy Tab 3 Lite, deși parcă Evolio Quattro HD are un ecran mai prietenos decât modelul anterior menționat. Personal am fost mulțumit de ecran la jocuri și video. în zona de setări găsim și setări speciale pentru HDMI și calibrarea ecranului. Camera este doar una frontală, de dragul selfie-urilor și apelurilor video și vine cu opțiune ca panorama, efecte, expunere, detectare facială și time lapse.

Evolio Quattro HD se incinge in cazul jocurilor solicitante.

Un aspect important de menționat aici este temperatura pe care acest device o atinge. Evolio Quattro HD ajunge la 52 de grade Celsius la jocurile solicitante, fiind destul de fierbinte conform termometrului nostru. Temperatura maximă e atinsă undeva în spatele camerei, într-o zonă pe care nu o să o atingeți prea des. în plus, jocurile mai puțin intense grafic nu vor duce gradele atât de sus.

Evolio Quattro HD 7

Web browserul nu e cel mai rapid din lume, dar își face treaba, iar scrolling-ul și pinch to zoom funcționează lin în paginile web. Ca OS avem Android 4.2.2, în varianta stock, fără personalizări de la Evolio, poate în afară de acel buton pentru screenshot-uri. Pe partea de benchmark-uri am decis să compar acest model cu Samsung Galaxy Tab 3 Lite, care costă puțin mai mult decât acest terminal.

Benchmark-uri Evolio Quattro HD 7 (AnTuTu)Benchmark Evolio Quattro HD 7 (Quadrant)

Ei bine, în Quadrant Evolio Quattro HD obține 5288 puncte, peste cele 3048 ale lui Tab 3 Lite, depășit și în AnTuTu cu 19148 versus 11474. în NenaMark 2 câștigă tot modelul cu brand autohton, cu 63.6 FPS la 48.8 FPS. Vellamo inversează câștigătorul, tableta Samsung atingând 1502 puncte, peste cele 1166 ale lui Quattro HD. în 3DMark am atins un scor de 4849 cu Quattro HD, peste cel de 2576 cu Galaxy Tab 3 Lite.

Benchmark-uri Evolio Quattro HD 7 - (3DMark)Benchmark-uri Evolio Quattro HD 7 - (Browsermark)

în Browsermark 2.0 terminalele sunt foarte apropiate ca scor, cu 1485 și 1471 (Evolio/Tab 3 Lite), iar la testul de viteză terminalul Evolio a stat surprinzător de bine, cu 20 Mbps la download și 14 Mbps la upload. Putem spune deci că la benchmark-uri Evolio Quattro HD întrece Samsung Galaxy Tab 3 Lite. și la funcționarea de zi cu zi se comportă OK tableta Evolio, neavând parte de lag.

Evolio Quattro HD 7 review + concurs: tableta gamerului aflat la Început de carieră (Video)

Ea rulează și jocuri noi ca Asphalt 8 sau Riptide GP2 fără probleme. Trecând la lista de aplicații preinstalate, aici regăsim 4K Player, Adobe Reader, Autovit, Evobook, Facebook, File MAnager și Flash Player. Pe lista se afla și Hi Q MP3 recorder, Pinterest, Presa Online și SeeNow HD, care oferă cele mai noi filme și seriale. în secțiunea Diverse menționez că tableta oferă suport pentru fișiere FLAC, WMA, MKV și MOV și vine cu garanție pe 2 ani.

și acum... verdictul!

Iată aspectele Pro ale acestui produs:

 • rulează jocuri noi
 • preț foarte bun
 • port mini HDMI
 • fără lag
 • viteză bună WiFi
 • benchmark-uri peste Tab 3 Lite
 • aderență bună, carcasă solidă

și aspectele Contra:

 • bateria oferă doar 3 ore de playback
 • fără cameră în spate
 • supraîncălzire la jocuri solicitante
 • doar 512 MB RAM
 • ecranul nu este foarte luminos

îi acordăm tabletei Evolio Quattro HD 7 nota 9 din 10 pentru design, 9 pentru hardware, 9 pentru OS și UI și un 10 din 10 pentru preț. Media acestora este de 9.25 din 10 și acest produs e genul de tabletă pentru gamerul timpuriu, care abia află ce e o tabletă, primită cadou de la părinții săi. în plus, datorită portului HDMI oricine are 300 sau 400 de lei de cheltuit poate vedea filme pe TV sau juca jocuri folosind tableta în tandem cu ecranul mare. [FORUM]

și acum iată cum puteți câștiga chiar voi tableta la concurs:

Pentru a câștiga tableta trebuie să respectați 4 condiții:

1. Dovada că urmăriți pagina Facebook Evolio

2. Dovada că ați intrat pe pagina lui Evolio Quattro HD

3. Postați comment la articolul unboxing sau review al tabletei cu răspuns la întrebarea "de ce ai nevoie de această tabletă?"

4. Share la video sau articol unboxing/review pe Facebook

Toate aceste 4 capturi de ecran trebuie trimise pe mail la concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiect "Evolio Quattro HD Concurs". în mail veți scrie numele real, numărul de telefon și adresa, iar tragerea la sorți va avea loc prin random.org pe data de 13 mai la ora 21. Baftă!

PS. Câștigătorul va trebui să facă dovadă cu CI/BI că este persoana care a trimis mailul pentru înregistrarea la concurs (numele va trebui să coincidă cu cel declarat pentru concurs)!

Evolio Quattro HD prețuri actualizate:

​

Review Evolio Quattro HD 7

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×