Google Pixel 3 XL Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

1.927 ori
<b>Google Pixel 3 XL Review</b>Google Pixel 3 XL este deja o vedetă în redacţia Mobilissimo.ro. A venit târziu la test, e drept, de fapt nu "târziu" e cuvântul, ci mai degrabă nu am avut timp să ne ocupăm de el. A debutat în noiembrie 2018 şi a tot atârnat deasupra capului lui iPhone..

Multimedia Google Pixel 3 XL

Decupajele urâte merită sacrificiul

Google pare a fi mers pe ruta celor de la Sony, care acum câţiva ani punea pe Xperia-uri despicături mari frontale pentru a include difuzoare stereo. Pixel 3 XL are această abordare, având un difuzor jos, în bărbie şi unul sus, cel pentru convorbiri.

Video-review Google Pixel 3 XL, secțiunea acustică

Când am pornit muzica sau vizionat filme, am apreciat claritatea sunetului, volumul foarte ridicat şi basul a fost mai mult decât mulțumitor. Corpul telefonului vibrează destul de mult la volum maxim. Difuzoarele nu au cum să fie acoperite la utilizarea telefonului în landscape, ceea ce este cu siguranţă un plus. Calibrarea sunetului este excelentă şi la nivel de înalte, voce şi bass - cum spuneam mai devreme.

Aş zice că aceste speakere sunt cu 20% mai bune decât ce am avut pe Galaxy S10+ şi nu exagerez. Am făcut şi teste cu decibelmetrul şi am ajuns la 83,1 dBA sus cu sample-ul acustic şi 92.3 dBA jos, aproape un record. Cu această valoare depăşim HTC U12+, LG G7 ThinQ şi pe ASUS ROG Phone. Suntem sub BlackBerry Passport şi LeEco Le Max 2.

Putere volum sus

Test - Putere volum frontal (sus)

 • 1.Samsung Galaxy A3 (2017)89 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G5 Plus88,6 (dBA)
 • +
 • 21.Google Pixel 3 XL83,1 (dBA)
 • 22.Samsung Galaxy A6 (2018)82,9 (dBA)
 • 23.Samsung Galaxy S10 5G82,8 (dBA)
 • 24.Nokia 182,7 (dBA)
 • 25.Motorola Moto G6 Plus82,5 (dBA)
 • 26.Sony Xperia 582 (dBA)
 • 27.Huawei P10 Plus81,9 (dBA)
 • 28.Motorola Moto G7 Power81,9 (dBA)
 • 29.Sony Xperia X Compact81,7 (dBA)

Google Pixel 3 XL, putere volum difuzor jos

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 7.Google Pixel 3 XL92,3 (dBA)
 • 8.UHANS A101s92,2 (dBA)
 • 9.Orange Dive 7191,8 (dBA)
 • 10.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)91,8 (dBA)
 • 11.Xiaomi Mi A391,8 (dBA)
 • 12.Allview V4 Viper91,4 (dBA)
 • 13.Nokia 591,1 (dBA)
 • 14.Sony Xperia 191 (dBA)
 • 15.UMi Plus E90,7 (dBA)

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5 (dBA)
 • 2.Nokia 8.1107,2 (dBA)
 • +
 • 89.Google Pixel 3 XL97,2 (dBA)
 • 90.Huawei P30 Lite97,2 (dBA)
 • 91.Huawei Mate 10 Lite97,1 (dBA)
 • 92.Sony Xperia XA197 (dBA)
 • 93.Samsung Galaxy A3 (2017)96,9 (dBA)
 • 94.Nokia 696,9 (dBA)
 • 95.CUBOT Rainbow 296,8 (dBA)
 • 96.Apple iPhone XS Max96,8 (dBA)
 • 97.Huawei P1096,4 (dBA)

La testul de gaming cu jocul Riptide GP Renegade 2 am ajuns la 97.2 dBA, scor satisfăcător, peste iPhone XS Max şi Google Pixel 2 XL, dar sub LG G7 ThinQ şi iPhone XR sau HTC U12+. Nu avem jack audio, dar avem o pereche de căşti pe USB Type-C, care  nu mi se par cele mai comode din lume. Niciodată nu m-am omorât după acel "cârlig" de ancorare al căştilor în ureche.

Castile lui Google Pixel 3 XL

Acustica e OK la căşti, nu bate recorduri. Difuzoarele și acustica sunt cele mai bune de pe un telefon în 2018.

Cameră Google Pixel 3 XL

Fotografii excelente, aproape perfecte, dar filmarea low light trage în jos experienţa

Google Pixel 2 XL ne-a şocat cu captura sa Bokeh şi cu claritatea fotografiilor, dar şi cu captura low light, care cred că prinde un top 10 şi acum. Şi totul cu camere singulare în faţă şi spate. Google Pixel 3 XL rămâne la o cameră singulară principală, dar trece la o cameră selfie duală. Google a mizat pe miliardele de fotografii pe care le-a tot procesat machine learning-ul sau pentru a crea o experienţă optică fantastică.

Video-review Google Pixel 3 XL, secținea camera

În cazul lui Google Pixel 3 XL primim o cameră principală de 12.2 megapixeli, cu deschidere F/1.8, tehnologie Dual Pixel şi PDAF, dar şi stabilizare optică şi un bliţ dual LED. Filmează în 4K la 30 FPS, iar în față găsim două camere de 8 megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi F/2.2, a doua fiind o cameră wide. Avem şi HDR+ Enhanced, Panorama, Portrait şi legendarul deja Night Sight pentru captură nocturnă.

Interfață grafică cameră Google Pixel 3 XL

Există şi Photo Sphere şi Photo Booth, dar şi Playground şi Google Lens printre opţiuni. Captură RAW şi filmarea Slow Motion apar la rândul lor printre opţiuni. Google Pixel 3 XL este deja un campion după câteva comparaţii foto ale noastre, cu modele ca Huawei Mate 20 Pro, Galaxy S10+, iPhone XS Max şi îl face să tremure şi pe Huawei P30 Pro.

Am făcut peste 800 de fotografii cu acest telefon, în Bucureşti, în Timişoara, ziua şi noaptea, la un concert, la mall, în parc, în munţi, la o cofetărie din Budapesta şi unor monumente din acelaşi oraş. Începem cu zoom-ul care nu impresionează nici pe departe aşa cum mult cum au făcut-o Galaxy S10+ sau Huawei P30 Pro. Pe de altă parte avem un dynamic range perfect şi un HDR care egalizează perfect contrastul, nuanţele şi luminozitatea.

La capturile landscape nu am prins prea multe detalii, iar un exemplu bun de HDR implică acel pod verde din Parcul IOR. Focalizarea este excelentă şi niciodată nu dă greş. Am aruncat o privire şi peste selfie-uri şi arată OK, dar nu memorabil. Pixel 2 XL mă şocase cu selfie-urile, dar Pixel 3 XL nu o mai face. Mi-au plăcut mai mult cele realizate cu Huawei Mate 20 Pro de exemplu, pentru naturaleţea tenului, culori, luminozitate şi detalii.

Suntem şi sub Galaxy S10+ la acest capitol. Pe de altă parte selfie-urile Bokeh/Portrait au arătat perfect, pentru că nimeni nu ştie mai bine să colecteze date (despre adâncime şi în general) decât Google. Mi-au plăcut şi fotografiile făcute la interior, precum în Park Lake Shopping Center din Bucureşti, dar parcă sunt cam întunecate.

Am folosit telefonul şi pentru fotografii de unboxing şi a fost nevoie să umblăm la expunere pentru rezultate satisfăcătoare. În general am avut senzaţia şi că aplicaţia Google Camera adăugă extra contrast la captura pe timp de zi şi e o uşoară tendinţă de sub expunere.

Bilă albă pentru culorile calibrate perfect. Simplul fapt că Pixel 3 XL a întrecut telefoane cu 2, 3, 4 şi 5 camere folosind O CAMERĂ spune tot despre potenţialul Google. Practic doar zoom-ul, selfie-urile şi detaliile sunt neajunsuri aici. La captura low light avem un campion absolut, poate provocat doar de Huawei P30 Pro, care prinde mult mai multă lumină.

A întrecut clar Huawei Mate 20 Pro şi Samsung Galaxy S10+ la comparaţia foto în orb, dezvăluind ţigle ale unui acoperiş pe care alte telefoane nici nu le redau. Claritatea este perfect, galbenul luminilor stradale prinde viaţă, până şi luminozitatea este OK şi detaliile sunt excelent. Toate reflexiile sunt rezonabile şi ţinute sub control. A se remarca şi textura apei şi luminile vaporaşului care trecea prin Budapesta la capturile noastre.

Galaxy S10+ şi Mate 20 Pro nu au prins deloc satisfăcător apa şi luminile respective ale vaporului. Dacă mai activăm şi Night Sight e deja nedrept faţă de concurenţă. Am făcut asta în faţa magazinului Media Galaxy şi pot spune că face din noapte zi. Balansul de alb mi se pare cam rece totuşi şi zic că aici Huawei P30 Pro prezintă un mod nocturn care e peste cel Google.

Campion la momentul testării şi cred şi la final de 2019 va fi un reper, fie că îl va depăşi vreun alt telefon sau nu.

Să vedem cum stăm cu filmarea! Începem cu microfonul, care se descurca binişor cu vântul. Aş spune şi că avem culori bine echilibrate, doar că există şi unele zone ceva mai supraexpuse. Autofocalizarea este rapidă iar schimbarea de expunere la panoramare se face eficient. Stabilizarea este solidă, doar că remarc unele schimbări de expunere între anumite zone ale peisajului din faţa noastră: de obicei partea de sus versus cea de jos.

Filmarea selfie ne aduce o textură OK a feţei subiectului, dar nu e chiar cea mai detaliată şi bine calibrată coloristic din lume. Revenind la filmarea cu camera principală, cerul este prea alb sau turcoaz la distanţă, iar detaliile coroanei copacilor sunt imperfecte. Am fost mereu mulţumit de culori la captura video şi aş spune că dacă veţi filma mereu în 4K veţi fi încântaţi de rezultat. 

Captura slow motion, chiar dacă nu e Super Slow Motion arată excelent, la nivel de iPhone XS Max aş spune. Prefer aşa decât un Super Slow Motion grainy. Pixel 3 XL se prezintă şi că telefon bun de evenimente şi concerte. A filmat excelent la Park Lake la un evenimente LEGO, chiar dacă parcă puţin cam întunecat şi a filmat excelent şi la un concert IAMX în Quantic Pub, Bucureşti.

Când zic perfect, mă refer inclusiv la microfonul care face faţă basului puternic, la felul în care se aude vocea şi felul în care camera înfrunta luminile stroboscopice mereu schimbătoare de la concert. Claritatea a fost perfectă şi mi-am permis şi luxul unui zoom la concert. Am remarcat totuşi uneori ceva probleme de autofocalizare, sau cel puţin această a fost impresia mea. Simplul fapt că nu e perfectă mereu când ne-am dori e deja un neajuns în ziua de azi.

Marele călcâi al lui Ahile e totuşi filmarea low light. Iniţial am crezut că e bug, că trebuie să o încerc în mai multe zone, fie lângă un Media Galaxy în Bucureşti, pe Bulevardul 1 Decembrie 2018, lângă Quantic Pub după concert, la o intersecţie la care treceau tramvaie. Mereu am avut halouri uriaşe ale stâlpilor de iluminat, foarte mult zgomot, imagine tremurată şi zoom cu adevărat slab. Apar şi extra reflexii şi motion blur.

Cumva asta e blestemul telefoanelor bune la poze din ultimul an: aici au pătimit şi Huawei P30 Pro, parcă şi Galaxy S10+, acum şi Pixel 3 XL şi cred că şi Huawei Mate 20 Pro. La foto low light totuşi Pixel 3 XL va rămâne în cărţile de istorie.

Benchmark-uri Google Pixel 3 XL

Fără neajunsuri, dar şi fără recorduri

Google Pixel 3 XL a fost probabil ultimul telefon mare flagship tolerat cu 4 GB RAM... Deja în 2019 lumea a început să strâmbe din nas şi la 6 GB şi 8 GB e noua normă. Ca atare se reflectă ceva din acest sacrificiu şi în testele de performanţă. Avem aici un procesor puternic totuşi, flagship-ul pe 2018 Snapdragon 845.

Mai primim şi 4 GB RAM LPDDR4X şi 64 sau 128 GB stocare. Fără slot microSD, evident, ca la orice Nexus sau Pixel. Nu avem parte de lag şi fluiditatea sistemului mi-a amintit de OnePlus 6T, etalon absolut la acest capitol. Nu e chiar acolo sus, dar e periculos de aproape. E deja evident că putem rula orice joc ne imaginăm pe acest device, de la Free Fire la cel mai nou Hello Neighbour.

Video-review Google Pixel 3 XL, secțiunea benchmarks

Am făcut şi teste de performanţă, iar în AnTuTu 7 am depăşit Galaxy Note 9 Exynos şi pe Huawei P20 Pro, dar şi pe LG G7 ThinQ. Am rămas sub HTC U12+ totuşi şi sub OnePlus 6, dar şi sub Huawei Mate 20 Pro. În GeekBench 4 Multi Core am surclasat Xperia XZ3 şi pe Huawei P20 pro, dar am stat sub Xperia XZ2, LG G7 ThinQ şi OnePlus 6. Ştiu, bizară încadrare...

Samsung Galaxy S9+Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)Huawei Mate 20 ProOnePlus 6TGoogle Pixel 3 XL3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1328433674180470733343DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics362436864148520933973DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics247225834298351931313DMark Sling Shot Extreme Vulkan300829024388385031583DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Graphics329130794822415733773DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Physics23122417333730582575AnTuTu v7245859241246313926293216243029AnTuTu v7 - CPU88502826981150469153179850AnTuTu v7 - GPU9286196785113037127246100610AnTuTu v7 - MEM83547822160451044512328AnTuTu v7 - UX5614253941697986399450241Basemark OS II32563054396643713801Basemark OS II - Graphics64806506452779377159Basemark OS II - Memory25251993568240613180Basemark OS II - System62146055770980886865Basemark OS II - Web11051108124814001336Basemark Web206,42196,59299,19303,4375,57GFX Bench 4.0 - ALU 216701793182217951557GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.11531149617071842701,5GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2688,7694,1113817741420GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.035433545366936432163GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.126882656297733001251GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.116231600191421361263GFX Bench 4.0 - Render Quality32703272326525102510GFX Bench 4.0 - T-Rex33453345339833463297GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.117801778176817951717GFX Bench 4.0 - Texturing545074099023152299053GeekBench 4 - Compute6178920562941314413528GeekBench 4 - Multi-Core89189060985590597967GeekBench 4 - Single-Core37053703329724142371JetStream56,1357,6294,287,3490,36PCMark Work 2.0521253691027688229065PCMark Work 2.0 - Data manipulation53014887704261597030PCMark Work 2.0 - Photo editing58306294197241856817352PCMark Work 2.0 - Video editing49905265618556126578PCMark Work 2.0 - Web browsing551258121075375928181PCMark Work 2.0 - Writing4523474212401109659323RealPi Benchmark4,75 (s)2,94 (s)2,5 (s)2,8 (s)1,93 (s)SunSpider1071,9 (ms)713,1 (ms)511,6 (ms)450,8 (ms)435,5 (ms)Vellamo - Browser62446663905388729109Vellamo - Metal45634435499038844400Vellamo - Multicore52075220730154045955TOTALURI1121136

Cât despre grafică şi jocuri, aici se ocupă 3DMark Slingshot ES 3.1, unde am depăşit Samsung Galaxy S9+ şi pe Huawei P20 pro, dar am stat sub iPhone XR şi Xiaomi Mi Mix 3 sau Huawei Mate 20 Pro. În principiu Pixel 3 XL se încadrează între Huawei P20 Pro şi Galaxy S9+ şi flagship-urile de toamnă ale anului 2018, care îl depăşesc ca performanţă.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 83.Google Pixel 3 XL34,7 (°C)
 • 84.LG Q734,7 (°C)
 • 85.Sony Xperia XA2 Ultra34,7 (°C)
 • 86.LG Q634,7 (°C)
 • 87.Allview X4 Soul Infinity Plus34,8 (°C)
 • 88.Huawei P9 lite (2017)34,8 (°C)
 • 89.Huawei P10 Lite34,8 (°C)
 • 90.Motorola Moto M34,8 (°C)
 • 91.OnePlus 6T34,9 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 19.Google Pixel 3 XL33,2 (°C)
 • 20.Motorola Moto E433,2 (°C)
 • 21.Huawei Mate 833,3 (°C)
 • 22.Sony Xperia E4g33,3 (°C)
 • 23.Motorola One Macro33,4 (°C)
 • 24.Sony Xperia 533,4 (°C)
 • 25.Motorola Moto G7 Plus33,4 (°C)
 • 26.Samsung Galaxy S833,5 (°C)
 • 27.Motorola Moto G7 Power33,6 (°C)

Nu stăm rău nici la temperatură, cu 34.7 grade Celsius în GFXBench şi 33.2 grade în Riptide GP Renegade. Nu avem supraîncălzire, deci.

 • 1234
Google Pixel 3 XL9,1510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×