Google Pixel XL Review (Introducere, Design, Display)

6.786 ori
<b>Google Pixel XL Review</b>Google a abandonat seria Nexus, după câţiva ani nebuni de experimente, premiere, pasiuni şi inaugurări de release-uri Android. A intrat într-o nouă era cu seria Pixel, pornită la drum de fapt pe un laptop anul trecut şi continuată în acest an cu telefoane

Introducere

Google a abandonat seria Nexus, după câţiva ani nebuni de experimente, premiere, pasiuni şi inaugurări de release-uri Android. A intrat într-o nouă era cu seria Pixel, pornită la drum de fapt pe un laptop anul trecut şi continuată în acest an cu telefoanele Pixel şi Pixel XL. Ele au debutat în octombrie cu Android 7.1 Nougat şi acum Pixel XL e la Mobilissimo.ro, gata să îşi primească laurii sau nuiaua.

L-am primit la test de la cititorul nostru Cosmin Vladu, căruia îi mulţumim maxim, mai ales că telefonul e greu de găsit în aceste zile şi... tare scump. Costă 4.369 lei la Quickmobile.ro în versiunea de 32 GB şi 5.125 lei la evoMAG.ro. E un smartphone metalic, un flagship Google coprodus de HTC, cu ecran de 5.5 inch şi probabil cele mai trăznite denumiri de nuanţe auzite de mine.

Vine pe "Quite Black", "Very Silver" sau "Really Blue". Noi am testat varianta argintie şi aceasta recenzie include şi o analiză a celui mai nou Android.

Design Google Pixel XL

Sticla e iar subiect de controversă

Ultima oară când sticla a stârnit atâta controversa la un produs al celor de la Google, era în cazul lui Nexus 4. Atunci lumea se împărţea în vreo 3 tabere: cei care acuzau produsul ca e o clonă de iPhone 4, cei care spuneau că e superb şi că nu seamănă cu nimic şi cei care nu apreciau deloc spatele din sticlă. Acum Pixel XL vine cu corp metalic şi cumva îi alipeşte şi o "fereastră" din sticlă în spate.

"Vina" pică pe HTC, dar părerile sunt foarte împărţite, unii afirmând că îi conferă personalitate acest design lui Pixel XL şi alţii că sticla e ca nuca în perete. Se remarcă unele reminiscente de la HTC 10 aici, precum întâlnirea muchiei curbate metalice cu o zonă mai dreaptă, dar şi masivitatea pe lângă telefoanele moderne. Rar se mai sare de 8 mm în grosime în ziua de azi, dar acest model măsoară 8.5 mm.

Cântăreşte măcar 168 de grame, ceea ce e total rezonabil şi cu 20 de grame mai uşor decât iPhone 7 Plus, dar şi cu 6 grame mai puţin decât LG V20. Construcţia e solidă, butoanele au feedback bun, dar utilizarea cu o singură mână nu prea e realizabilă, acesta fiind un telefon destul de lung. E un smartphone cu construcţie premium, panou 2.5D în faţă, dar cumva gusturile noastre răsfăţate de Xiaomi Mi MIX şi Huawei Honor Magic vor mai mult la nivel estetic.

Display Google Pixel XL

Luminos, viu colorat, cu contrast excelent

Google Pixel XL vine cu un ecran AMOLED Quad HD de 5.5 inch, acolo unde am fi ghicit că HTC şi Google ar fi implementat un panou de 5.7 inch. Şi asta mai ales că predecesorul spiritual al acestui model venea cu diagonală de 5.7 inch, iar Nexus 6 de acum 2 ani chiar cu ecran de 6 inch.

Aranjamentul pixelilor de pe Google Pixel XL este de tip Pentile Matrix

În fine, ce e cert e că am trecut la vizionarea de clipuri prin Google Photos şi ne-am întâlnit cu o imagine viu colorată, cu nişte culori care chiar sar în ochi şi o luminozitate excelentă, încât a fost nevoie de multiple ajustări de slider de luminozitate încât să dea bine la camera acest handset. Are negru adânc, contrast excelent şi unghiuri largi de vizualizare.

Luminozitate ecran Google Pixel XL

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am prins valoarea de 558 LUX, un rezultat excelent şi care plasează Pixel XL pe locul 9 all time. Depăşim Xiaomi Mi 5 sau iPhone 7, dar ne clasam sub OnePlus şi Galaxy S7 Edge. Setările includ Adaptive Brightness, Night Light (face ecranul mai gălbui pentru a nu va afecta somnul prin nuanţă de albastru), Ambient Display (activează ecranul la notificări) sau mărimea fontului.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 35.Google Pixel XL558 (LUX)
 • 36.Apple iPhone 8558 (LUX)
 • 37.Sony Xperia XZ1553 (LUX)
 • 38.Xiaomi Mi 5550 (LUX)
 • 39.Xiaomi Mi Note 10550 (LUX)
 • 40.ASUS ZenFone 3 (ZE520KL)547 (LUX)
 • 41.Samsung Galaxy S6 Edge+546 (LUX)
 • 42.Motorola One Zoom546 (LUX)
 • 43.Apple iPhone XR542 (LUX)

Avem şi reglajul Display Size, ce permite modificarea mărimii itemurilor de pe ecran, a iconurilor şi altor elemente vizuale. Interesant e că găsim şi funcţii VR aici, precum cea de reducere a blur-ului sau flicker-ului pe acest model. Un ecran aproape de perfecţiune aş spune.

 • 1234
Google Pixel XL9,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×