HTC Desire 820 review: maşina de selfie şi gaming cu design glossy, camera cu mici "arsuri" (Video)

8.198 ori
<b>HTC Desire 820 review: maşina de selfie şi gaming cu design glossy, camera cu mici "arsuri" (Video)</b>HTC Desire 820 este un phablet midrange anunţat la IFA 2014, un urmaş pentru HTC Desire 816, device pe care l-am apreciat mult la Mobilissimo.ro, d&acirc;ndu-l drept exemplu de produs recomandat spre achiziţie &icirc;n multe Mobicasturi. Acum noul...

HTC Desire 820 este un phablet midrange anunţat la IFA 2014, un urmaş pentru HTC Desire 816, device pe care l-am apreciat mult la Mobilissimo.ro, dându-l drept exemplu de produs recomandat spre achiziţie în multe Mobicasturi. Acum noul venit este tot un phablet de 5.5 inch, primit în teste de la eMAG.ro de această dată. El costă 1599 lei la retailer şi mai multe detalii aflaţi mai jos.

Am primit în teste versiunea albă cu accente gri, care vine cu o carcasă din plastic glossy, dar în ciuda acestui fapt, device-ul nu este alunecos. Terminalul are dimensiuni mari, este masiv şi este destul de greu de folosit cu o singură mână, ceea ce e acceptabil pentru un phablet. HTC Desire 820 măsoară 7.7 mm în grosime, în vreme ce predecesorul său măsura 7.9 mm. Gadgetul cântăreşte 155 de grame, deci cu 10 grame mai puţin decât Desire 816.

Remarcăm aici colţurile rotunjite şi marginile uşor rotunjite, dar şi marginile groase ale ecranului. Întreg terminalul este un magnet de amprente, prin natura să glossy. Desire 820 este destul de uşor pentru dimensiunea să, iar plasticul carcasei îl face să se simtă că o jucărie. În zona frontală avem camera, difuzoarele BoomSound, senzorii şi sub camera se afla LED-ul pentru notificări.

HTC Desire 820, partea spate

În spate se află camera principală şi bliţul, această cameră ieşind destul de mult în relief şi având acea margine gri inestetica. În plus, camera e foarte uşor de acoperit cu mâna, din greşeală, fiind prea aproape de colţul handsetului. În zona superioară se afla jackul audio şi microfonul, în vreme ce în zona inferioară avem portul microUSB.

HTC Desire 820 din lateral

În stânga dăm peste un capac, ce acoperă slotul microSD şi slotul sau slot-urile nano SIM, în funcţie de versiunea achiziţionată (single SIM sau dual SIM). În dreapta vom găsi butonul On/Off şi butoanele de volum, cu feedback bun, dar accente gri ce fac butoanele să pară murdare. Designul este per total OK pentru un phablet, mai ales că avem avantajul greutăţii rezonabile, dar marele neajuns rămâne faptul că avem o cameră uşor de acoperit în spate şi acele accente gri ce fac handsetul să pară murdar.

HTC Desire 820 review: maşina de selfie şi gaming cu design glossy, camera cu mici

Pe partea hardware, ne întâmpină un display de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, un IPS LCD cu protecţie Gorilla Glass 3. Printre dotări se mai numără şi un procesor octa core Qualcomm Snapdragon 615, un CPU 64 bit ce aduce şi un GPU Adreno 405. În ce priveşte stocarea, avem la dispoziţie 16 GB memorie internă, dar şi un slot microSD ce oferă suport pentru încă 128 GB.

HTC Desire 820 - Test baterie

Alte dotări includ 2 GB RAM, o cameră de 13 MP în spate, camera frontală de 8 MP, iar în zona de conectivitate avem LTE, WiFi dual band, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC, radio FM şi microUSB 2.0. În cele din urmă avem parte şi de accelerometru, senzor de proximitate şi lumina ambientala, difuzoare stereo şi busolă. Bateria este o unitate Li-Po de 2600 mAh, care pe hârtie asigura 424 de ore de funcţionare în standby sau 22 ore de convorbiri. La testul nostru, ce implică playback video HD cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 7 ore şi 13 minute de funcţionare, fiind deci cu jumătate de oră sub Desire 816.

HTC Desire 820 - Test baterie PCMark

Suntem totuşi peste LG G3, care atinge 5 ore şi 6 minute de playback, dar în acelaşi timp şi sub flagship-urile anului 2014, care au ajuns la preţuri rezonabile. La utilizarea medie veţi prinde cam o zi, o zi şi jumătate de funcţionare. În testul PCMark, de utilizare continuă am atins 5 ore şi 25 de minute, cu 10 minute mai mult decât OnePlus One şi depăşind şi LG G Flex 2 cu câteva zeci de minute.

Încărcarea durează 2 ore şi 57 de minute, cu jumătate de oră mai puţin decât la Desire 816. În mare avem o baterie bună aici, iar în zona de Setări găsim opţiunea Power Saver, care reduce utilizarea procesorului, luminozitatea ecranului, dezactivează vibraţiile şi conexiunea date când handsetul e în standby. Există şi varianta Extreme Power Save, care oferă o interfaţă simplă sub formă de tile-uri, scade luminozitatea şi oferă acces doar la funcţiile de bază.

HTC Desire 820 BommSound

În cele din urmă avem şi un aşa numit Sleep Mode, care se ocupă cu dezactivarea conexiunii date în perioade lungi de inactivitate, dar şi opţiunea Fast Boot. Trecem la acustică, unde ne întâmpină difuzoare BoomSound stereo, un player muzical simplu, cu interfaţă minimalistă şi setări legate de Album Art sau versuri. Nu avem egalizator la dispoziţie. Experienţa de ascultare ne aduce în prim plan un visualizer arătos, iar sunetul se aude clar, volumul este destul de ridicat, basul este bun şi nu avem pic de distorsionare. Chitara şi clapele se aud excelent aici.

Castile lui HTC Desire 820

Căştile oferite la pachet au un fir plat şi nu sunt aceleaşi cu cele de la modelele flagship. Avem şi o telecomandă mică inclusă aici, iar căştile sunt comode, au volum foarte ridicat, bas excelent şi percuţie şi chitara perfecte. Opţiunea BoomSound poate fi activată din setări doar pentru ascultarea la căşti şi aduce un surround mai bun şi un mic boost de volum şi bas.

Putere volum HTC Desire 820

Am testat în recenzia video şi funcţia radio FM, iar la testul cu decibelmetrul, am atins 81.6 dBA în fața telefonului şi 79.3 dBA în spate. Aceste rezultate s-au aplicat în cazul mostrei noastre de test audio, în vreme ce la jocuri şi video am atins 84.4 dBA. Suntem deci peste iPhone 6 Plus, ce atinge 83.8 dBA, dar sub HTC Desire 816, ce atingea 85.4 dBA.

Playerul oferă suport FLAC şi evident suntem sub flagship-urile din seria One, dar acustica rămâne bună pentru un phablet midrange. Ecranul este unul IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3, care a lipsit de pe Desire 816. Comportamentul în bătaia soarelui nu e chiar bun, iar la bordul terminalului nu avem un player video, ci trebuie să ne bazăm pe galeria foto. Aceasta oferă suport pentru fişiere AVI, MP4, MKV, WMV, dar nu şi pentru subtitrări.

Luminozitatea ecranului lui HTC Desire 820 data la maximum, este de 393 LUX

Experienţa de vizualizare ne oferă culori suprasaturate, o imagine puţin albicioasă uneori, dar ecranul este luminos, clar şi se simte totuşi că avem o diagonală mare şi rezoluţie doar HD şi nu Quad HD sau Full HD. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar negrul nu este foarte adânc. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la capitolul luminozitate, am atins 396 LUX, un rezultat bun, ce depăşeşte câteva telefoane de anul trecut, că LG G3 sau Xperia Z2. Depăşim şi Desire 816, care atingea doar 362 LUX.

Camera lui HTC Desire 820

În zona de setări avem opţiuni pentru ecran, legate de fonturi, notificări flash, luminozitatea sau output către alte device-uri cu un gest bazat pe 3 degete. Trăgând linie, se poate spune că avem un ecran bun pentru aceasta gamă de preţ, în ciuda suprasaturării şi contrastului nu chiar bun. Analizând cameră, descoperim un senzor principal de 13 MP, un BSI cu lentilă de 28 mm, deschidere F/2.2 şi aspect 4:3.

Este acelaşi senzor de pe Desire 816, se pare şi vine cu bliţ LED. În zona frontală avem un alt senzor BSI, de 8 MP, un upgrade de la cel de 5 MP de pe Desire 816. Interfaţa camerei este tipică pentru un HTC, deşi include mai multe opţiuni decât pe HTC One M9. Avem la dispoziţie în stânga opţiunile legate de bliţ, iar în zona inferioară a ecranului se afla modurile de captură, printre care şi Auto, Slow Motion Video, Fast HD (filmare HD la 60 FPS), Night, HDR, Panorama, Anti Shake, Manual, Portrait, Landscape, Backlight, Text şi Macro.

HTC Desire 820 - Intefata camerei

În modul manual apar câteva opţiuni în plus, sub formă de slidere verticale: balans de alb, ISO (până la 1600), expunere, shutter, focalizare. Revenind la zona de opţiuni standard mai găsim şi efecte şi moduri de crop (16:9, 4:3 sau 1:1). Zona de Setări a camerei e foarte bogată şi include funcţii că Make Up Level, Auto Smile Capture, Voice Capture, Touch to Capture, Lock Focus During Recording, Continuous Shooting, Review Duration sau Self Timer.

Camera oferă o rezoluţie maximă de 4224 x 2368 pixeli la fotografierea în 16:9, sau 4224 x 3136 la fotografierea în 4:3. Şi setările nu se termină aici! Puteţi regla contrastul, saturarea, claritatea, calitatea video (Full HD sau HD), folosi o grilă pe ecran, geotagging, sunet pentru shutter şi să asociaţi funcţii butoanelor de volum.

În dreapta interfaţei se află shortcut-ul către galerie, butonul shutter şi cel video, dar şi zona de Moduri de Captură principale. Printre acestea se numără şi split capture, care realizează o fotografie cu camera din faţă împreună cu cea din spate, Photo Booth, un colaj de 4 fotografii consecutive, realizate la câteva secunde distanţă şi Selfie.

Mostra foto HTC Desire 820

Acest din urmă mod are propriile setări: Beauty Slider, auto, HDR, Portrait, Timer, expunere, balans de alb, efecte şi permite şi filmarea Full HD. La camera principală zoomul nu este foarte fluid, iar dacă ţinem ecranul apăsat putem bloca expunerea şi focalizarea într-o anumită zonă reper. La fotografiere Desire 820 oferă o focalizare lentă, dar şi o fotografiere lentă.

Galeria foto realizată cu acest device implica fotografii din Grădina Botanică Bucureşti, într-o zi foarte însorită. Astfel, multe mostre foto vor fi arse de soare. Verdele arată bine în fotografii, dar mi-a fost cam greu să focalizez precis la fotografiile macro. Când am reuşit, detaliile au arătat bine. Textura florilor este bună, iar la umbra toate culorile arată bine.

Mostra foto HTC Desire 820

La soare în schimb, roşul şi galbenul sunt foarte arse. Nivelul de detalii este OK, selfie-urile arata foarte bine, putând chiar pune probleme şi flagship-urilor din acest an, iar textura pielii este excelentă. Subliniez aici acele macro-uri cu magnolii, care au ieşit foarte bine. HDR-ul tinde să ardă şi mai mult fotografiile, deşi în cazul acelei statui ne-a scăpat de un galben nedorit.

Vă recomand şi să aruncaţi o privire asupra fotografiilor cu acele flori de cireş, care arata foarte bine şi sunt bine detaliate. Panorama este largă, nu are artefacte şi a fost realizată rapid, iar rezoluţia sa este de 9440 x 896 pixeli. Subiecţii în mişcare nu sunt prinşi prea bine de această cameră, totuşi. Deşi nu era cazul, am testat camera şi în condiţii nocturne, unde evident nu a performat.

Mostra foto HTC Desire 820

În ciuda faptului că avem halo-uri la surse de lumină şi calitate slabă la captură, cu bliţul activat culorile arată destul de bine. Pot spune că Desire 816 se descurcă mai bine la culori pe timp de zi, fiind testat în iunie 2014 şi reuşind să nu ardă florile că Desire 820, deşi era foarte soare şi atunci. În afară de aceste "arsuri", HTC Desire 820 are o pereche de camere mai mult decât suficiente pentru un midrange. Aş plasa performanta camerei undeva între Galaxy S4 şi LG G2.

Captură video este una Full HD, sub formă de fişier MP4 şi cu frame rate de 30 FPS. Primul clip este clar, are o schimbare de expunere OK şi este şi puţin ars. El are bitrate de 20 Mbps şi acustica stereo foarte bună. Al doilea clip este cel cu magnoliile, fast HD, care pare mai cinematic, dar îşi face simţită rezoluţia mai scăzută.  Al treilea clip este cel cu pisica, destul de ars şi pixelat la zoom. Şi stabilizarea e slabă aici.

Clipul 4 este cel slow motion cu motanul şi nu arată prea bine. Clipul 5 este cel cu cireşul, cu unele flori neclare, dar acustica foarte bună şi schimbare OK de expunere. Avem şi acel clip cool slow motion cu ratele care se fugăreau, dar rezoluţia este doar 768 x 432 pixeli, deci slabă. Pe timp de noapte calitatea capturii video scade dramatic şi avem efect de halou la lumini.

Selfie cu HTC Desire 820

Problema lui Desire 820 e că HTC ne-a obişnuit cu camere foarte bune chiar şi pe modele midrange, iar Desire 816 parcă stătea un pic mai bine la filmare şi nu avea atâtea capturi arse. Scoatem mai degrabă în evidenţă camera selfie aici, un upgrade clar faţă de predecesor. La editarea foto găsiţi obişnuitele efecte, filtre, rame şi tool-uri, iar trecând la performanţă, acest model atinge o temperatură de 42.2 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci se încălzeşte puţin, dar nu în zone în care să puneţi mâna.

HTC Desire 820 Review

Pe partea de telefonie, avem la dispoziţie funcţia Speed Dial, dar şi Large dial Pad, pentru butoane numerice virtuale mai mari. Există şi opţiunea Internet Call, Smart Dial, iar telefonul va suna mai tare dacă detectează că se afla într-un buzunar. În ce priveşte experienţa de convorbire în sine, acest device oferă un volum ridicat la apelare şi claritate bună, dar şi semnal bun.

Hai să vedem cum stăm cu benchmark-urile. Am comparat Desire 820 cu Desire 816, Galaxy Note 3 şi Allview X2 Soul. Bătălia se da între un Snapdragon 615, Snapdragon 400, Snapdragon 800 şi un CPU MediaTek octa core. Iată rezultatele:

HTC Desire 820 benchmarks

HTC Desire 820 câştigă 8 din 11 dueluri în fata modelului Allview şi 11 din 11 în faţa lui Desire 816, nefiind nici departe faţă de Galaxy Note 3. Terminalul nu are lag şi rulează Riptide GP2, dar şi foarte pretenţiosul joc Implosion fără probleme. Pe partea de OS şi UI ne întâmpină Android 4.4.4, cu HTC Sense 6.0 aplicat peste. Cel mai din stânga homescreen e dedicat lui BlinkFeed, care oferă atât ştirile preferate, cât şi feed-uri de socializare, într-o interfaţă scrollabilă vertical şi bazată pe tile-uri.

Multitasking-ul se realizează pe o fereastră ce include 9 thumbnail-uri asociate aplicaţiilor, fiecare cu posibilitatea de swipe în sus pentru a închide aplicaţia. Web browserul de pe acest device este rapid, dar tastatura este puţin cam prea mare, chiar şi pentru un ecran de 5.5 inch. E drept că e comodă, dar ocupa prea mult din ecran.

HTC Desire 820

Dacă ciupiţi ecranul în homescreen-uri, ajungeţi în zona de widgeturi, 50% fiind stock Android şi 50% alb/negru tipice HTC. Interfaţa HTC Sense 6.0 este una minimalista, plată, fără gloss şi pragmatică, cu mult alb, negru şi gri, dar şi verdele trademark HTC. Acest UI este fluid şi eficient. Zona dropdown include notificări, quick settings şi iconuri mari. Zona de Setări nu aduce vreo surpriză, iar lista de aplicaţii preinstalate e mare şi include bloatware.

Iată aplicaţiile oferite la pachet cu HTC Desire 820: Mail, Calendar, Maps, Zoe, acum şi cu funcţii de socializare, comment, favorite şi altele, YouTube, Play Music, Play Books, Play Newsstand, Photos, Chrome, Gmail, Google+, Hangouts, News + Weather, Play Games, Car Mode, Facebook, Kid Mode, People, Scribble, Drive, Polaris Office 5, Tasks, Stocks, Calculator, Weather, Voice Rec, File Manager, HTC Backup, HTC Dot View, HTC Power to Give, Themes, Here Maps (nu sunt sigur că era preinstalat sau instalat ulterior).

HTC Desire 820 review

Power to give oferă o parte din puterea de procesare a acestui device unui proiect nobil, precum cercetarea pentru leacul unei boli grave. Scribble permite desenul, luarea de notiţe sau integrarea de stickere în felicitări, iar Car Mode afişează funcţiile principale sub formă de tile-uri mari şi se bazează pe comandă vocală, atunci când sunteţi la volan.

Hai să vedem acum şi verdictul pentru acest phablet.

Iată aspectele Pro:

 • comod de utilizat la gaming şi video
 • baterie OK
 • difuzoare de calitate, căşti foarte bune
 • ecran luminos
 • captură macro bună
 • camera selfie foarte bună
 • multe opţiuni ale camerei
 • rulează jocuri din 2015 fără vreo problemă
 • benchmark-uri bune
 • interfaţa arătoasă

Şi cele Contra:

 • ecran suprasaturat
 • contrast nu prea mulţumitor
 • multe fotografii arse în bătaia soarelui
 • captură video sub aşteptări
 • se încălzeşte puţin la jocuri
 • bloatware
 • accentele gri nu arată bine pe alb

HTC Desire 820 primeşte nota 9 din 10 pentru design, 8.8 din 10 pentru hardware şi un 9.3 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.03 din 10, iar aceasta este o "maşinărie" ideală pentru selfie şi gaming, deci pentru tineri, mai ales că are şi baterie OK, ecran bun şi realizează şi fotografii destul de OK. Le mulţumim celor de la eMAG.ro pentru handsetul oferit în teste, al cărui preț actualizat îl puteți afla de aici!

HTC Desire 820 review

HTC Desire 820
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×