HTC One M8 Review: un HTC "ONEderful", cu acustică și ecran fără cusur, cameră nu foarte convingătoare (Video)

Autor:  | Publicat în:  HTC 14.220 ori
<b>HTC One M8 Review: un HTC "ONEderful", cu acustică și ecran fără cusur, cameră nu foarte convingătoare (Video)</b>HTC One M8 este urmașul celebrului HTC One, terminal flagship HTC pe 2013, care a primit numeroase distincții pentru designul și calitatea sa. Acest model a fost anunțat pe 25 martie la Londra, iar noi l-am primit în teste de curând. Ce a ieșit e...

HTC One M8 este urmașul celebrului HTC One, terminal flagship HTC pe 2013, care a primit numeroase distincții pentru designul și calitatea sa. Acest model a fost anunțat pe 25 martie la Londra, iar noi l-am primit în teste de curând. Ce a ieșit e un mega review pe care îl vedeți mai jos.

Acest handset este oferit prin intermediul a 230 de operatori la nivel global și HTC își pune mari speranțe în acest smartphone. El are prețul de 3069 de lei la evoMAG.ro, în vreme ce la eMAG.ro costă 3049 lei. Telefonul vine în 3 variante de culoare: Gunmetal Gray, Glacial Silver și Amber Gold. Formatul său general este similar cu al lui HTC One, doar că acum nu mai avem butoane capacitive sub ecran, ci unele virtuale pe ecran.

HTC One M8 Review

HTC One M8 măsoară 9.35 mm și cântărește 160 de grame, fiind deci mai gros și mai greu decât alte flagship-uri moderne. Totuși această dimensiune nu se simte în mâna utilizatorului, deoarece greutatea e bine proporționată. Smartphone-ul arată foarte bine și are un feeling premium, datorită cantității mari de metal folosite. Acest model are un spate mai curbat decât HTC One și vine cu un șasiu în proporție de 90% fabricat din metal, față de 70% pe predecesorul său.

Desigmul lui HTC One M8

Ecranul este acum mai mare, de 5 inch, iar calitatea construcției carcasei e fără cusur. Am văzut și un drop test în care acest produs rezista unei scăpări de la 2 metri fără probleme și fără ecran spart, în vreme ce Galaxy S5 era aproape distrus. Singurul aspect inestetic e acea zonă neagră cu logo HTC de sub ecran, dar sub ea se află componente importante, conform unui oficial HTC.

HTC One M8 emitator infrarosu

în partea superioară a telefonului avem butonul On/Off și emițătorul infraroșu, iar de această dată butonul e mai comod decât pe HTC One. în zona frontală se află o cameră de 5 megapixeli, senzor de lumină ambientală și senzor de proximitate, plus difuzorul de sus, care are rol de earpiece și include și un LED de status, dar și difuzorul de jos, ambele constituind sistemul audio BoomSound de pe device.

Design HTC One M8

în stânga avem parte de un slot nano SIM, iar în dreapta se află slotul microSD, ambele deschise cu aceeași cheiță metalică. Tot în dreapta avem butoane de volum, mai ușor de folosit decât cele de pe One. în partea inferioară a acestui device se afla portul microUSB 2.0 cu MHL și jackul audio, în vreme ce în spate găsim camera duala și blitzul dual. Remarcăm și acele decupaje în metal realizate pentru antene. în cadrul recenziei v-am prezentat și husa specială Dot View, cu o textură punctată în zona frontală.

HTC One M8 Dot View

Ea protejează atât spatele, cât și fața telefonului și afișează vremea, oră, dată, notificări, apeluri primite și multe altele sub formă pixelată de tip pixel art, care arăta foarte original. Carcasa costă 49.99 dolari si suportă atingeri pentru interacțiune. O dublă apăsare pe partea sa frontală afișează oră și vremea iar un swipe în jos deschide comandă vocală.

Husa HTC One M8

Puteți porni apeluri și cu husa închisă, după cum se vede în video review. Per total HTC One M8 aduce un design foarte arătos, pe care îl apreciem cu nota maximă. Trecând la hardware, aici avem parte de un display Full HD de 5 inch, un Super LCD 3 cu densitate de 441 ppi și protecție Gorilla Glass 3. La interiorul telefonului se afla un procesor quad core Qualcomm Snapdragon 801 de 2.3 GHz, cu core-uri Krait 400. Mai primim și GPU Adreno 330, difuzoare stereo BoomSound cu amplificare, 16/32 GB memorie internă și un slot microSD cu suport pentru până la 128 GB în plus.

Caracyeristici hardware HTC One M8 (specificatii)

La capitolul RAM avem parte de 2 GB LPDDR3, iar în spate se află camera duală de 4 MP cu tehnologie Ultrapixel și Duo Camera, plus blitz dual LED. în față se afla o cameră de 5 MP, iar pe partea de conectivitate suntem total acoperiți cu opțiuni variate. Avem la dispoziție quad band GSM/GPRS/EDGE, HSPA+ cu viteza de download de 42 Mbps, LTE, WiFi a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, infraroșu și microUSB 2.0 cu MHL. Avem parte și de GPS, Glonass și radio FM stereo.

Lista de dotări se încheie cu accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, barometru, senzor de lumină ambientala și anulare activă a zgomotului de fond. Bateria este o unitate neînlăturabilă Litiu Polymer de 2600 mAh, care pe hârtie asigură 496 ore de funcționare în standby sau 20 de ore de convorbiri. La testul nostru, adică playback video HD continuu cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 10 ore și 15 minute de playback continuu. Asta înseamnă că stăm bine la capitolul baterie, dar sub iPhone 5S și ale sale 11 ore. Măcar suntem peste LG G2 și cele 9 ore și 15 minute ale sale, dar și peste HTC One și cele 5 ore și 35 de minute ale sale.

Pret HTC One M8

încărcarea lui HTC One M8 durează 2 ore și 30 de minute, ceea ce iarăși e OK. Avem parte și de obișnuita opțiunea Power Saving în setări, plus noul Extreme Power Saving. Odată activat telefonul oferă acces doar la câteva funcții esențiale, limitează utilizarea de CPU și ecran și închide din conectivitate, senzori și pedometru. Astfel, cu 5% baterie obțineți 15 ore de utilizare sau dacă sunteți la 100% 2 săptămâni.

HTC One M8 Boom Sound

Trecând la acustică, aici HTC One M8 strălucește, cu un volum uriaș și cu un player muzical minimalist și arătos, dar fără egalizator. Visualizer-ul arată foarte bine, iar pe lângă volumul uriaș, difuzoarele BoomSound mai oferă un mega bas, claritate la nivel înalt și practic acestea sunt cele mai bune difuzoare întâlnite vreodată pe un telefon sau tabletă. Vocea este caldă, iar performanța audio a crescut față de HTC One.

Castile lui HTC One M8

La setări audio avem doar BoomSound on/off (doar pentru căști), iar căștile incluse la pachet sunt comode, au o izolare foarte bună, dar au un volum mult prea ridicat. Dacă le țineți la 70% din volum e perfect. Ele oferă un bas excelent, claritate bună a sunetului și nu au probleme de stereo crosstalk. Am testat și radioul FM care a funcționat fără probleme. Pe partea de video, M8 se prezintă la apel cu un display Super LCD 3 Full HD, care oferă culori vii, aproape suprasaturate și luminozitate ridicată.

Ecranul lui HTC One M8 la microscop. Pixeli de tip RGB Stripes

Unghiurile de vizualizare sunt largi, contrastul este bun, iar nivelul de negru e mai ridicat decât pe HTC One, dar mai mic decât pe Galaxy S5. Acest display se comportă bine în bătaia soarelui, oferă pixeli RGB Stripe și atinge o luminozitate de 463 unități LUX pe alb, deci cu 15 LUX mai luminos decât predecesorul său și asta se vede când le puneți unul lângă altul. în afară de suprasaturarea culorilor acest ecran ne-a încântat maxim, mai ales prin luminozitate.

Luminozitatea ecranului lui HTC One M8

O mică mențiune acum: HTC One M8 are protecție IPX3 împotriva lichidelor, deci nu e rezistent la apă ci doar poate face față stropirii, adică unei ploi rapide. și acum... CAMERA!

Camera lui HTC One M8 - Duo camera + 4 Ultrapixeli

Noul HTC One integrează o cameră Duo de 4 MP, blitz dual tone și un senzor de 1/3 inch. Pixelii săi sunt de 2 microni, iar lentila este de 28 mm. Camera oferă deschidere F/2.0, iar senzorul are un aspect 16:9. Rezoluția maximă la fotografiere este de 2688 x 1520 pixeli, iar în zona frontală avem încă o cameră foarte bună, de 5 MP, cu lentila F/2.0. O mențiune importantă aici este faptul că acea a doua cameră din spate, deasupra celei principale nu face poze propriu zis, ci creează o hartă a adâncimii imaginii.

HTC One M8 - Duo camera si doua LED-uri flash

Astfel, veți putea crea poze cu efecte 3D de exemplu. HTC One M8 nu vine cu stabilizare optică a imaginii, deși HTC One avea această funcție. în schimb ni se promite că stabilizarea digitală e la înălțime. Tehnologia foto pe care se bazează acest smartphone este HTC Image Chip 2, iar în privința celor două LED-uri din spate, ca și la iPhone 5s unul emite lumina caldă și unul rece. Astfel va fi produsă o iluminare mai naturală. Camera se activează foarte rapid, iar cei care se întreabă ce înseamnă Ultrapixel, trebuie se afle că HTC propune aici pixeli mai mari decât rivalii săi, cu mărime de 2 microni.

Sunctiile camerei lui HTC One M8

Asta înseamnă zgomot mai scăzut la fotografiere și dynamic range mai bun, plus captura low light mai bună. HTC One M8 are o autofocalizare foarte rapidă, de 3 zecimi de secundă. în ce privește interfața camerei foto, secțiunile principale sunt Cameră, Video, Zoe, Selfie, Dual Capture și Panorama 360. Sus în stânga pe ecran avem opțiunile blitzului, iar jos modurile de captură foto. Ele includ Auto, Night, HDR, Panorama, Anti Shake, Manual, Portrait, Landscape, Backlight, Text și Macro.

Optiunile camerei lui HTC One M8

în modul Auto avem câteva opțiuni disponibile precum balans de alb, ISO, expunere și câteva filtre. în modul manual apare o interfață specială, în stilul celei de pe telefoanele Nokia Lumia cu Pureview. Diferența e că e în loc să avem semicercuri acum avem o serie de linii pe care le atingem la diferite cote pentru a selecta opțiuni precum balans de alb în grade Kelvin, expunere, ISO, distanță de focalizare și viteza shutter-ului. Avem și o zonă Settings unde găsim opțiuni în plus precum Contrast, Saturare, Sharpness, crop (16:9, 4:3, 1:1), geotagging și burst. Fotografiile se realizează rapid, iar în modul video avem opțiuni precum filmare normală, Full HD la 60 FPS, filmare HDR  și slow motion. Opțiunile aici includ filtre, ISO, expunere și balans de alb.

HTC One M8 - ZOE

La setările capturii video putem umbla la contrast, saturare, sharpness și activă blocarea focusului sau dezactiva funcția. în privința lui Zoe, aceasta este funcția care realizează rapid un colaj de imagini și clipuri video capturate de voi. Puteți și să faceți un Zoe instant, iar dacă intrați în acest mod și apărați pe butonul Shutter, faceți o poză normală, dacă țineți apăsat pe butonul shutter peste 3 secunde capturați un Zoe, iar peste 5 secunde filmați normal.

Prezentare HTC One M8

și modul Selfie aduce numeroase opțiuni, de la HDR la portrait și de la timer și expunere la balans de alb, filtre și chiar suport pentru filmare Full HD. Dual Capture include și fața voastră în poza realizată cu camera din spate, iar Panorama la 360 grade permite să faceți o panoramare la 360 de grade în jurul vostru, lipind cadre în timp real.

Mostre foto HTC One M8

și acum să trecem la pozele propriu zise realizate cu camera acestui telefon. M8 face poze ușor mai întunecate decât predecesorul său și asta de dragul unui contrast mai bun. Rețineți și că dacă aruncăm o privire asupra pozelor făcute ziua observăm că nu există o îmbunătățire uriașă față de HTC One. Asta nu înseamnă că această cameră e rea, nici pe departe. Observați că avem un macro de calitate, după cum se vede la fotografiile cu flori, panorama arată și ea bine, iar culorile sunt destul de realiste. Imaginile sunt clare și au o calitate bună și nivel decent al detaliilor, pe cât e posibil la o cameră de 4 MP. Panorama la 360 e interesantă și alipirea fotografiilor se face mai eficient decât la alte handset-uri.

Mostre Foto HTC One M8

Dezavantajul la acest model e că nu puteți da prea mult zoom la fotografiile realizate, de vreme ce rezoluția nu e prea ridicată. HDR-ul tinde să exagereze puțin cu iluminarea, după cum se vede și la statuia de la TNB fotografiată de noi. Captură nocturnă intra la categoria "așa și așa", fiind sub cea realizată de Nokia Lumia 1020, dar peste iPhone 5s și undeva la egalitate cu Galaxy Note 3, sau chiar un pic mai bine.

Fotografii realizate cu HTC One M8 la Londra

Captură low light la amurg sau într-o zi înnorata este excelentă și ca dovadă avem zeci, dacă nu sute de poze din Londra încețoșată, toate arătând bine. în ce privește aspectul video, ei bine aici se constată o mică îmbunătățire față de HTC One. Expunerea este bună la filmare, stabilizarea nu ne prea incantă totuși, dar calitatea este ireproșabilă și imaginea arată bine chiar și când dăm zoom.

Filmarea se realizează în Full HD la 30 FPS, Full HD la 60 FPS, acesta din urmă mod dând impresia unui film de lung metraj la care participi tu, utilizatorul. Slow motion arată și el destul de bine, iar ca la fotografiere și filmarea HDR exagerează puțin cu albul. La captura video rezultatul este un fișier cu bitrate de 20 Mbps, audio de calitate bună și nici captura video nocturnă nu e rea deloc. Per total aspectul video e perfect, în afară de stabilizare.
​

Zoe remixează cadrele voastre direct în partea de sus, acel header al fiecărui album din galerie. Acolo aveți câteva opțiuni pentru conținuturile care să compună un Zoe, muzica de fundal, efecte speciale și chiar și decupaje pentru melodii și alte tool-uri necesare. Ca de obicei Zoe arata și se mișcă foarte bine și a primit câteva efecte noi în plus.

Aplicația Zoe separată nu funcționează încă în România, din păcate, dar când o va face va permite compunerea de Zoe-uri în masă, cu alți utilizatori. Nu puteam uita de Duo Cameră, sau mai bine zis motivul pentru care avem o cameră secundară. Ea își face simțită prezența de abia după ce am terminat cu pozele și începem post procesarea pe telefon. Astfel, trebuie să intrăm într-o poză făcută fără blitz, fără low light, fără macro și HDR, o poză normală și să apăsăm Edit.

HTC One M8 refocus

Ei bine, aici apare o secțiune specială, unde se afla efecte 3D, posibilitatea de refocalizare prin funcția Refocus și efecte de tip benzi desenate sau diferite combinații de culoare. Avem și Zoom Blur, putem transforma imaginea într-o caricatură, aplica efecte de frunze sau fulgi care cad în 3D și alte gimmick-uri de acest mod. Imaginea este tridimensională doar în momentul în care înclinați ecranul puțin. Puteți lipi și stickere amuzante sau decupa fețele oamenilor și să le lipiți pe alte poze, plus că puteți edita fetele umane, forma ochilor, mărimea, strălucirea tenului și altele.

HTC One M8 nu se incinge

Per total camera lui HTC One M8 este bună, avem o sumedenie de opțiuni de folosit, dar lipsa stabilizării optice, a capturii 4K și captura de zi care a rămas la nivel de 2013 nu îl pregătesc pe M8 pentru o luptă cu nume mari că Galaxy S5 sau Xperia Z2. Probabil la captura de zi va pierde bătălia cu ele. Trecând la performanță, aici am atins o temperatură de 35.7 grade Celsius după 15 minute de gaming în Riptide GP2, deci handsetul nu se încinge.

Pe partea de benchmark, am decis să îl compar pe M8 cu HTC One, cu LG G2 și la anumite teste cu iPhone 5s. Astfel, în Quadrant M8 obține 24.217 puncte, depășind HTC One și ale sale 11995 puncte, dar și pe LG G2 și ale sale 17166 puncte. în AnTuTu avem 34567 puncte, cu 1000 peste LG G2 și cu 6000 peste HTC One, iar în NenaMark suntem la 59.3 FPS, sub cele 61.3 FPS ale mai micului One de anul trecut. LG G2 e sub M8, cu doar 58.7 FPS. în Vellamo a fost semnalata incompatibilitatea cu KitKat, dar am atins un scor de 1716, cu 300 peste HTC One și cu 1200 sub LG G2.

HTC One M8 Benchmarks

în 3DMark avem un scor impresionant de 17570 puncte, cu 2000 peste LG G2 și cu 6000 peste HTC One, dar și cu 4000 peste iPhone 5s. în GeekBench 3 avem scoruri de 979/2900 (Single core/mulți core), care depășesc HTC One la nivel aproape dublu, iar pe iPhone 5s îl întrecem doar la scorul 2, cel mulți core, în vreme ce la primul el obține 1410 puncte. în GFX Benchmark la testul Full HD offscreen avem 28 FPS, peste cele 25 FPS de pe iPhone 5s, iar la testul de viteză am atins download de 20 Mbps și upload de 20 Mbps, în vreme ce HTC One are 21/19 Mbps, deci stăm OK. în Sunspider se înregistrează un scor modest de 673 puncte, sub cel de 473 al lui iPhone 5s, căci aici mai puțin e mai bun. în BrowserMark 2.0 am atins 2607 puncte, peste cele 2200 de pe HTC One, dar sub cele 2800 de pe LG G2.

Interfata lui HTC One M8 - HTC Sense 6.0 & BlinkFeed

Per total performanța e una demnă de high end, după cum vedeți. Interfața propusă de HTC este una minimalista, care păstrează foarte mult de la precedentele versiuni. Nouă versiune este HTC Sense 6.0, aplicată peste Android 4.4.2 KitKat, care aduce și o bară transparentă și mod immersive printre altele. BlinkFeed e ușor schimbat față de precedentul Sense, eliminând ceasul și vremea, schimbând nuanțele de culoare către verde și trecând de la un UI paginat la unul free scrolling foarte comod. Puteți customiza feed-urile urmărite și include și Mobilissimo.ro între ele fără probleme, dar veți primi în BlinkFeed și recomandări de restaurante, tweet-uri, statusuri Facebook și veți fi conectați și la multe alte servicii.

Review HTC One M8

în rest, interfața lui One M8 aduce mici schimbări la nivel de iconuri, zona de setări și zona widget-urilor, toate minimaliste și bazate pe nuanțe de verde, gri și negru. în zona de notificări găsim funcții precum Do Not Disturb, dar și conectivitatea cu HTC Mini+, care e un soi de telecomandă pentru acest telefon. Acel device are un pointer laser pentru prezentări, va permite să preluați convorbiri pe el în vreme ce vă jucați pe M8 și va permite să faceți poze cu M8 controlându-l de la distanță.

One M8 aduce și o tastatură virtuală comodă și bine spațiată, deși cea de pe Galaxy S5 e parcă un pic mai comodă. Motion Launch este un concept nou pentru HTC, incluzând o serie de gesturi de control pentru acest smartphone. Astfel, cu o dublă apăsare pe ecran veți activa ecranul, cu un swipe în jos când ecranul e blocat activați comandă vocală pentru apelare și cu un swipe în dreapta ajungeți în BlinkFeed.

HTC One M8, review Mobilissimo.ro

Puteți întoarce telefonul în landscape atunci când ecranul e oprit și dacă apăsați pe un buton de volum intrați foarte, foarte rapid în cameră. Avem și o gamă de senzori aici, printre care și un pedometru pus la treabă de aplicația Fitbit. Browserul este rapid și scrolling-ul sau este lin, iar terminalul oferă apeluri cu claritate bună și volum ridicat, deși volumul este sub cel al unui iPhone 5, de exemplu. în ce privește lista de aplicații preinstalate pe device, ea include Calendarul, o aplicația numită TV, cu rol de telecomandă pentru televizorul vostru sau blu ray player sau alte gadgeturi, dar și cu rol de ghid TV în alte țări decât România. Avem și 7 Digital pentru a descărca melodii, suita obișnuită Google, modul Car cu iconuri mari pentru utilizarea pe bordul mașinii și Polaris pentru productivitate și lucrul cu documente și prezentări.
​

HTC One M8 Review: un HTC ONEderful, cu acustică și ecran fără cusur, cameră nu foarte convingătoare (Video)

Cu Scribble veți desena, caricaturiza și face felicitări pe loc, iar Google Drive mi-a oferit 65 de GB gratuiți în cloud pe 2 ani drept stocare. și acum, marele verdict!

Iată aspectele Pro ale acestui telefon:

 • design excelent, premium, feeling foarte plăcut în mână
 • telefon foarte puternic
 • camera Duo este binevenită
 • numeroase funcții și opțiuni ale camerei
 • baterie bună
 • ecran excelent
 • audio cel mai bun de pe piață
 • slot microSD față de HTC One
 • cea mai bună interfață Android
 • fără bloatware
 • camera frontală foarte, foarte bună
 • senzori noi și gesturi noi de control

și aspectele Contra:

 • fără 4K la filmare și fără OIS
 • captură foto pe timp de zi e la nivel de HTC One/2013
 • volum de convorbiri sub iPhone 5
 • bandă neagră de sub ecran e inestetică
 • fără egalizator audio

HTC One M8 primește de la Mobilissimo.ro nota 9.8 pentru design, 9.3 pentru hardware și un 9.8 pentru OS și UI. Nota finală este 9.63 din 10, iar acest model e o îmbunătățire față de HTC One de anul trecut, dar camera este cea care îl trage puțin în jos, la captura pe timp de zi. în rest, dacă vreți un telefon doar pentru aspectul multimedia, puterea de procesare sau cel mai atractiv UI Android, atunci HTC One M8 este The One. [FORUM]

HTC One M8 prețuri actualizate:

Review HTC One M8
 

HTC One (M8)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×