Huawei Ascend P1 review - alternativa "ieftină" la Galaxy Nexus, cu sunet Dolby, cameră sub așteptări (Video)

5.241 ori
<b>Huawei Ascend P1 review - alternativa "ieftină" la Galaxy Nexus, cu sunet Dolby, cameră sub așteptări (Video)</b>Huawei Ascend P1 e unul dintre acele telefoane care dacă erau cu 200 sau 300 de lei mai ieftine reprezentau un adevărat hit. Acest model se încadrează undeva între Samsung Galaxy S II și Galaxy Nexus, atât ca design, cât și că specificații, dar...

Huawei Ascend P1 e unul dintre acele telefoane care dacă erau cu 200 sau 300 de lei mai ieftine reprezentau un adevărat hit. Acest model se încadrează undeva între Samsung Galaxy S II și Galaxy Nexus, atât ca design, cât și că specificații, dar nu și ca preț, puțin cam prea mare pentru ce oferă terminalul. Telefonul ne-a fost oferit în teste de către Huawei România și am mai pus mâna pe el și în martie la MWC 2012 în Barcelona.

Ascend P1 costă 1.999 lei la eMAG, în variante pe alb sau negru și 1.946 lei la evoMAG.ro. Avem de-a face cu un smartphone subțire, care măsoară doar 7.7 mm în grosime și care cântărește 110 grame. Telefonul stă bine în mâna utilizatorului și este unul dintre cele mai arătoase modele cu Android pe care am pus mâna în acest an. în mod bizar el este considerat că un device care copiază Galaxy S II, dar pot spune că maxim împrumuta câteva elemente de design, dar nici vorbă de copiat. Sloturile telefonului sunt expuse și nu aveți acces la baterie și sub carcasă.

Huawei Ascend P1 măsoară doar 7.7 mm În grosime și care cântărește 110 grame

Astfel, slotul SIM se afla în partea superioară, iar cel microSD lateral. Carcasa este fabricată din plastic, dar dintr-unul solid, care dă un feeling de rezistență și telefonul pare gata să supraviețuiască unei scăpări pe jos banale. Sub ecran se afla 3 butoane capacitive care nu răspund întotdeauna prompt la comenzi, iar sub carcasa se afla o baterie de 1670 mAh, care oferă cam o zi de utilizare normală a lui Huawei Ascend P1. Dacă veți ține apăsat butonul Home veți avea acces la funcția de multitasking din Android 4.0, OS cu care vine acest terminal.

Huawei Ascend P1

Că hardware, Huawei Ascend P1 ne oferă un procesor TI OMAP 4460 dual core de 1.5 GHz (Cortex A9) și GPU Power VR SGX540, exact aceleași dotări ca și pe Samsung Galaxy Nexus. în partea frontală a acestui telefon Huawei se afla un ecran Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli și protecție Gorilla Glass. Terminalul mai oferă și tehnologie Dolby Mobile 3.0 Plus, 1 GB RAM, 4 GB ROM, WiFi, HSDPA, DLNA și Bluetooth 3.0. în partea din spate se afla o cameră de 8 megapixeli cu autofocus și bliț LED, în vreme ce în partea frontală avem parte de o cameră de 1.3 megapixeli pentru videoconvorbiri.

Recenzie Huawei Ascend P1

în fine, telefonul ne mai rezerva și un accelerometru, giroscop, busola și GPS. în privința sistemului de operare, Android 4.0 ICS este personalizat cu o temă specială 3D, care schimba total lookul telefonului, aducând tranziții noi, iconuri noi și efecte tridimensionale atractive și asta fără a încetini telefonul. Calendarul are elemente mobile, widgetul pentru vreme arată bine în 3D și animațiile de trecere de la o fereastră la altă sau de la o poză la altă sunt foarte fluide.

3521 de puncte În Quadrant

în ce privește performanță, benchmark-urile vorbesc de la sine, iar acest telefon obține 3521 de puncte în Quadrant, față de Galaxy Nexus, care scoate sub 3000, în vreme ce HTC One X obține 5100, iar Samsung Galaxy S III 3800. în AnTuTu am obținut 6200 de puncte, față de cele 5000 ale lui Galaxy Nexus, 7000 ale lui HTC One S și 6100 ale lui Galaxy S II, deci stăm destul de bine zic eu. în ce privește testul NenaMark 2, în acesta am obținut 38.4 FPS, în vreme ce Galaxy Nexus obține 28 FPS, dar pun asta pe seama rezoluției mai ridicate (720p versus QHD pe Huawei Ascend P1), în vreme ce HTC One S obține 60 FPS , iar Galaxy S II 50 FPS.

Calitate sunet Huawei Ascend P1

Trecând la capitolul multimedia, sunt foarte plăcut impresionat de aportul tehnologiei Dolby Mobile atât la experiența de ascultate a melodiilor, cât și de vizionare a filmelor. Vocile și efectele din filme se aud clar și răspicat, iar melodiile se aud fără cusur și cu bas foarte bun și volum excelent, atât la căști, cât și la difuzorul din spate al telefonului. Unghiurile de vizualizare ale ecranului sunt bune, comportamentul în bătaia soarelui decent, iar culorile oferite de acest Super AMOLED sunt vii.

Camera lui Huawei Ascend P1

în privința camerei, te-ai aștepta la prima vedere la un senzor de 8 megapixeli performant, dar eu am fost ușor dezamăgit. Opțiunile sunt variate și avem la dispoziție captura în rafală, HDR, captura video 1080p la 30 fps, panoramă și în sfasrsit o pleiadă de efecte care ne permite să ne jucăm cu fețele oamenilor. și totuși camera nu se descurcă bine în condiții de luminozitate scăzută, indoors și doar filmarea este un punct forțe al capturii pe acest device.

Mostre foto Huawei Ascend P1

Nici zoomul nu m-a impresionat și uitat să luați vreodată la voi la un concert Huawei Ascend P1. Am încercat asta la Placebo pe 6 august și nu se aude nimic din filmare. în afară de o aplicație de notițe și de personalizarea temei, Huawei Ascend P1 nu aduce nimic special pe zona de personalizare a experienței Android și avem la dispoziție aceleași widgeturi, aceeași zonă de setări și multitasking pe bază de swipe. Browserul sau stock se mișca rezonabil, iar tastatura QWERTY virtuală nu răspunde chiar excelent la comenzi și are o încadrare ciudată pe ecran, nefiind chiar ideală pentru input, sau cel puțin nu pentru mine.

Review Huawei Ascend P1

și acum să vedem câteva plusuri și minusuri ale acestui smartphone. Dacă mă întrebați ce îmi place la Huawei Ascend P1, iată o listă:

 • ecranul de calitate bună
 • sunetul excelent și tehnologia Dolby Mobile 3.0
 • interfața 3D atractivă și fără lag
 • rezultate bune în benchmark, comparabile cu ale lui Galaxy Nexus
 • bootare rapidă (opțiune disponibilă)
 • suplețea și design-ul telefonului

și că defecte avem următoarele:

 • preț puțin cam mare pentru ce oferă telefonul (cam cu 200 lei mai mare)
 • cameră sub cea a lui Galaxy Nexus (dacă vreți o comparație)
 • butoanele capacitive nu răspund bine la comenzi
 • memoria internă se epuizează imediat (3 melodii filmate la concert și câteva aplicații și gata)
 • sloturile incomod de accesat din cauza capacelor

Trăgând linie, pot spune că Huawei Ascend P1 nu e un telefon deloc rău și dacă era lansat mai devreme și cu un preț mai mic, avea o șansă reală să conteze pe piața românească. în condițiile actuale primește nota 8 pentru design, 7 pentru hardware și 7 pentru sistem de operare și interfața. Nota totală este de 7.33 din 10 și vă așteptam cu feedback pe Mobilissimo.ro, canalul YouTube și Forumul Mobilissimo.ro.

Review Huawei Ascens P1

Huawei Ascend P1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×