Huawei Honor 10 Review (Introducere, Design, Display)

5.139 ori
<b>Huawei Honor 10 Review</b>Huawei Honor 10 a debutat de la început cu o poreclă, ceea ce nu multe telefoane au în ziua de azi. I se zice "Canibalul lui P20", sau "P20 la juma' de preţ". Lansat la final de primăvară, telefonul are dotări de flagship Huawei, ba chiar creşte..

Introducere

Huawei Honor 10 a debutat de la început cu o poreclă, ceea ce nu multe telefoane au în ziua de azi. I se zice "Canibalul lui P20", sau "P20 la juma' de preţ". Lansat la final de primăvară, telefonul are dotări de flagship Huawei, ba chiar creşte rezoluţia camerelor de pe P20 şi costă 1949 lei la evoMAG.ro.

Este cel mai arătos telefon Huawei testat de mine, pentru simplul fapt că nu l-am prins personal pe P20 Pro pe nuanţa cameleon. Chiar şi aşa, felul în care îşi schimbă culoarea la lumina e magic. Fabricat din sticlă şi metal, îngust şi cu breton este un cumul de dotări high-end, dar face şi câteva compromisuri care îi mai scad din cotă. Se vede treaba că a ţintit mult mai sus decât poate sub brandul Huawei, Honor.

Telefonul se găseşte pe nuanţe ca negru, auriu roz, albastru şi Twilight. Avem de-a face cu un telefon high mid-range, cu ecran de 5.84 inch şi cameră duală. Hai să vedem ce poate şi dacă îi pune în pericol inclusiv coroana lui P20 Pro de cel mai bun telefon Huawei al momentului.

Design Huawei Honor 10

Hipnotizant şi schimbător în nuanţă

Am avut ghinionul să testez doar versiunea neagră de Huawei P20 Pro, deşi am tot salivat la versiunea mov care îşi schimbă culoarea cameleonic în funcţie de cum bate lumina. Din fericire se revanşează Huawei Honor 10, cu o abordare similară.

Are sticlă în faţă şi spate, o ramă metalică şi este un telefon îngust, cu diagonală de 5.84 inch. Spatele îşi schimbă culoarea în funcţie de unghiul din care priviţi handsetul. Uneori pare verde, alteori albastru, sau poate chiar mov. Hipnotizează privitorul. Nu este deloc alunecos, ba chiar are aderență bună şi e foarte uşor de folosit cu o singură mână. V-am zis că e un handset îngust şi asta ajută cu siguranţă.

Butoanele sunt comode, bretonul este mititel şi nu e chiar deranjant. Mi se pare că ecranul e cam uşor de pătat şi murdărit cu amprente, asta ar fi singură obiecţie, dar are deja o protecţie aplicată şi poate e vina să. Huawei Honor 10 măsoară 7.7 mm în grosime şi cântăreşte 153 de grame, deci e mai uşor decât Huawei P20 şi ale sale 165 de grame, dar are fix aceeaşi talie. E şi cu 2 grame mai uşor decât ZenFone 5. Un design reuşit şi cel mai arătos telefon Huawei de până acum.

Display Huawei Honor 10

Muchii groase, contrast slab, se putea mai bine, mult mai bine

Huawei Honor 10 începe cu stângul la un aspect care contează mult, ecranul. Pe hârtie ai zice că suntem cam ca un Huawei P20 Lite, pentru că avem acelaşi panou de 5.84 inch IPS LCD cu aceeaşi rezoluţie de 2280 x 1080 pixeli şi acelaşi aspect de 19:9. Şi bretonul e tot îngust, iar muchiile ecranul nu sunt chiar subţiri.

Display-ul lui Huawei Honor 10 vazut la microscop

Avem şi protecţie Gorilla Glass, iar la experienţa de vizionare video, am dat peste un video player cu Pop Up Play şi muchii negre prea mari în dreapta şi stânga, unde ecranul nu se umple cu imaginea video. Honor 10 nu pune la bătaie vreun panou luminos, contrastul e slab la soare şi da senzaţia că e cam albicios. Negrul nu e deloc adânc, dar culorile sunt foarte vii şi unghiurile de vizualizare sunt largi.

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 252 LUX, ceea ce e slab, foarte slab. E în top 10 de la coadă, printre ultimele telefoane testate de noi vreodată. Bate doar modele ca LG G Flex sau Huawei Y7 Prime (2018), sau Xperia E4. E sub 238 de alte telefoane, de la Nokia 1 şi LeTV 1S la LG AKA. Setările sunt generoase, cu reglaje de luminozitate, Color Mode setat pe Normal sau Viu Colorat, şi Temperatura Culorii reglată cu o paletă largă de culori din care să alegeţi.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 307.Huawei Honor 10252 (LUX)
 • 308.Lenovo Phab Plus248 (LUX)
 • 309.LG G Flex246 (LUX)
 • 310.Huawei Y7 Prime (2018)246 (LUX)
 • 311.Allview E3 Jump235 (LUX)
 • 312.HTC Desire 10 Lifestyle232 (LUX)
 • 313.iHunt Titan P6000 Power220 (LUX)
 • 314.Sony Xperia E4217 (LUX)
 • 315.iHunt Like 4U206 (LUX)

Mai există şi Eye Comfort, care mai scade din lumină albastră, mărime a textului, mod de vizualizare, setări full screen pentru aplicaţii şi ascunderea bretonului. Avem şi stilul de homescreen (cu sau fără app drawer) şi reglaje de rezoluţie (Full HD+ sau HD+). Se putea mult, mult mai bine...

 • 1234
Huawei Honor 107,7110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×