Huawei Mate 10 Pro Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Huawei 7.198 ori
<b>Huawei Mate 10 Pro Review</b>La două săptămâni după debutul din România Huawei Mate 10 Pro a sosit la noi în teste, la timp pentru a prinde topurile 10 de final de an. Probabil aţi remarcat că se regăseşte în câteva topuri de redactori, iar aceasta recenzie explica prezenţa sa.

Introducere

La două săptămâni după debutul din România, Huawei Mate 10 Pro a sosit la în teste prin programul  Orange Smartphone Tester, aș zice că la timp pentru a prinde topurile 10 de final de an. Probabil aţi remarcat că se regăseşte în câteva topuri de redactori, iar aceasta recenzie explică prezenţa sa. Este piesa de rezistenţă a portofoliului Huawei pe anul 2017, an în care a reuşit să depăşească Apple la vânzări pentru prima oară în mulţi ani.

Huawei Mate 10 Pro este evoluţia firească de la Mate 9 Pro şi Huawei P10, fără compromisuri, fără scuze şi fără teme nefăcute. Are grijă să bifeze toate trendurile, de la corpul rezistent la apă şi praf, până la ecranul 18:9 şi spatele din sticlă. Costă 799 euro la Orange România la liber sau 249 de euro cu abonament Orange Me 43. Este un phablet de 6 inch cu ecran AMOLED şi cameră duală cu tehnologie Leica şi a pus pariu pe AI, unul care pare câştigător.

Aflăm dacă e aşa imediat.

Design Huawei Mate 10 Pro

Curbe de sticlă, seria Mate reinventată

Huawei nu e străină de telefoane masive şi mă gândesc la Nexus 6P sau un P8 Max, care joacă la categoria grea şi super grea. Şi modelele Mate au cam intrat acolo, doar că odată cu Mate 10 Pro au fost puse serios la regim şi supuse la facelift.

Vine cu un ecran Full View 18:9 de 6 inch şi o bandă trademark în spate, în zona camerei duale. Remarcăm aici spatele curbat din sticlă, iar acest panou este realizat printr-un proces de încălzire la 700 de grade Celsius, pentru o prelucrare mai bună. Mate 10 Pro oferă suport IP67, pentru rezistenţa la apă şi praf, lucru cu care multe telefoane Huawei nu s-au putut lăuda de-a lungul timpului.

Telefonul măsoară 7.9 mm în grosime şi cântăreşte 178 de grame, foarte similar cu Pixel 2 XL, care măsoară tot 7.9 mm şi cântăreşte cu 3 grame mai puţin. Faţă de Mate 9 Pro este mai gros şi mai greu, dar e drept că a crescut şi diagonală cu 0.5 inch. Butoanele au feedback bun, phablet-ul are o aderență bună şi e culmea... uşor de folosit cu o singură mână. Spatele din sticlă e totuşi magnet de amprente şi grăsime.

Am apreciat simetria acestui design, aspect la care Samsung de exemplu nu stă foarte bine. Disponibil pe albastru, gri sau maron, terminalul are o ramă metalică solidă şi o construcţie premium, fiind cel mai arătos telefon Huawei de până acum.

Display Huawei Mate 10 Pro

Bun la culori, contrast, trebuia să fie mai luminos

Seria Huawei Mate 10 marchează debutul formatului de ecran 18:9 în portofoliul producătorului chinez. Huawei Mate 10 Pro propune un ecran FullView de 6 inch, cu muchii înguste şi deja ultra celebrul aspect 18:9. Este un panou OLED, cu rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli şi mi se pare bizar că modelul Mate 10 are rezoluţia mai ridicată decât cel Pro, în ciuda nomenclaturii.

Display-ul lui Huawei Mate 10 Pro vazut la microscop

Panoul are o densitate de 402 ppi şi afişează 16.7 milioane de culori, calibrate NTSC cu o saturare de 112%. Ni se promite pe hârtie un contrast de 70.000:1 şi judecând după ochii din dotare aş zice că livrează un contrast OK. Avem un screen to body ratio de 80.9% aici, suport HDR10 pentru Netflixeri şi consumatorii de YouTube, dar şi protecţie Gorilla Glass.

Experienţa de vizualizare a implicat un player destul de simplu, dar cu funcţie pop up play şi boost de acustică. Culorile afişate sunt foarte vii, luminozitatea pare OK, contrastul e în grafic, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Am pornit şi microscopul, care ne-a arătat un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 382 LUX.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 212.Huawei Mate 10 Pro382 (LUX)
 • 213.Motorola One382 (LUX)
 • 214.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 215.Leagoo Lead 1380 (LUX)
 • 216.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 217.Nokia 6380 (LUX)
 • 218.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 219.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)
 • 220.Vernee Thor377 (LUX)

Trebuie să recunosc că mă aşteptam la mai mult şi nu concept ca un flagship modern să nu aibă măcar peste 400 LUX. Cumva totuşi la utilizarea de zi cu zi ecranul pare mai luminos. Cu valoarea mai sus menţionată am depăşit Sony Xperia Z5 Premium şi LG G5, fiind şi egali cu Huawei Nova şi Nubia N1. Suntem totuşi pe locul 142 din telefoanele testate de noi, ceea ce nu e un compliment.

Setari display Huawei Mate 10 Pro

Suntem macat peste Mate 9 Pro, cu ai săi 354 LUX, dar sub HTC U11 şi LG G6. Setările ecranului includ reglajele de luminozitate, modul Sleep Eye comfort, cu slider pentru a face culorile mai calde sau mai reci, dar şi posibilitatea de a regla aspectul pentru aplicaţii (Full Screen Display). Avem şi opţiuni pentru mărimea textului, modul de vizualizare, rezoluţie (FHD+ sau HD+) şi modurile de culoare: Normal sau Vivid.

E un ecran solid, dar ar fi trebuit să fie mai luminos de atât.

 • 1234
Huawei Mate 10 Pro910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×