Huawei Nova Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.851 ori
<b>Huawei Nova Plus Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului Huawei Nova Plus, un model destinat publicului feminin şi care vine cu o cameră selfie de 8 MP cu funcţii Makeup şi Beauty. Costă 430 de euro şi a debutat la IFA 2016. E dotat cu 3 GB RAM, ecran Full HD de 5

Introducere

La începutul lunii trecute, în cadrul IFA 2016 Huawei aducea două telefoane destinate publicului feminin şi menite parcă pentru a rivaliza chiar cu seria proprie Honor sau Samsung Galaxy A 2016.  E vorba despre handset-urile Nova, iar pe Nova Plus îl testăm în această recenzie. El este modelul mai mare, cu diagonală de 5.5 inch şi costă 430 de euro. E un "selfie phone" metalic, dar ar fi greşit să îl definim doar prin camera sa frontală.

E un midranger arătos şi e inedit prin faptul că de această dată Huawei a apelat la un chipset Qualcomm Snapdragon în locul propriului HiSilicon Kirin. Disponibil pe auriu, argintiu sau gri, terminalul împrumută câteva aspecte de design de la modele clasice Huawei, dar aduce şi câteva noutăţi. Cred că acesta e singurul telefon adresat publicului feminin pe care absolut nici un mascul nu s-ar supăra să îl aibă în buzunar.

Design Huawei Nova Plus

Metalul şi sticla curbată frontală se întâlnesc într-un pachet slim

Poziţionarea feminină a gamei Nova face inevitabil că designul noilor modele să fie elegant. Asta înseamnă o carcasă metalică subțire, dar şi o zonă frontală cu sticlă curbată 2.5D. Huawei Nova Plus aderă la acest trend, adoptând şi un design foarte familiar, mai ales că spatele aduce cu Huawei Mate S, iar fata cu Huawei G8.

E un telefon metalic subțire, cu talie de doar 7.3 mm, adică fix aceeaşi ca la handset-urile Galaxy A5 şi A7 (2016). E totuşi cu 12 grame mai uşor decât un Galaxy A7 (2016), cântărind 160 de grame. Panoul frontal 2.5D e foarte arătos şi în spate se remarcă o uşoară protuberanţă a camerei. Construcţia e solidă şi avem un corp metalic unibody aici. Având în vedere cât de lat e acest telefon, utilizarea cu o singură mână iese din schemă, mai ales pentru o mână de femeie.

Aderenta e bună, butoanele au feedback bun, iar simetria e de apreciat în toate zonele terminalului. Colţurile foarte rotunjite scot în evidenţă telefonul printre atâtea dreptunghiuri de pe piaţă. Spatele e finisat cu "ceramic sandblasting", iar acest model are un design arătos şi materiale premium, poate doar lăţimea știrbindu-i din feminitate.

Display Huawei Nova Plus

Panou 2.5D fără protecţie clară contra zgârieturilor

Huawei Nova Plus este varianta de 5.5 inch a lui Nova si este un model cu un panou frontal 2.5D arătos, care ne duce cu gândul la Huawei G8 puţin. Avem aici un display IPS LCD Full HD de 5.5 inch, a cărui protecţie contra zgârieturilor nu e deloc clară.

Ecranul lui Huawei Nova Plus vazul la microscop

Am căutat pe toate site-urile oficiale Huawei şi nu scrie nicăieri Gorilla Glass, Dragontrail sau altele de gen. Pe hârtie, ecranul oferă un contrast de 1500:1, 450 de nits de luminozitate, 16 milioane de culori şi unghiuri de vizualizare de 80/80/80/80 grade (dreapta, stânga, sus, jos). Playerul video de la bord vine cu o funcţie în stil Pop Up Play, funcţie acustică DTS şi experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate OK, dar şi muchii mari, negre şi inestetice în jurul imaginii.

Contrastul a fost mai degrabă modest, iar unghiurile de vizualizare au fost largi. Am remarcat şi că acest panou e puţin mai albicios decât alte IPS LCD-uri. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 408 LUX în zona superioară şi 391 LUX în zona mediană, deci luminozitatea nu e uniformă, dar acest lucru nu se vede cu ochiul liber, din fericire.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 187.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 188.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 189.Allview V2 Viper406 (LUX)
 • 190.Motorola Moto M406 (LUX)
 • 191.Allview X3 Soul Mini405 (LUX)
 • 192.OnePlus One404 (LUX)
 • 193.Samsung Galaxy Note 4404 (LUX)
 • 194.Sony Xperia L1404 (LUX)
 • 195.Allview Soul X5 Mini404 (LUX)

Cu valoarea maximă depăşim Sony Xperia Z5 Premium şi LG G5, dar ne încadrăm sub UMi Max şi Xperia M5 spre exemplu. În zona Settings avem modul de vizualizare şi scalare, cu opţiuni ca Large, Medium sau Small. Putem regla şi mărimea fontului, temperatura culorii (cald, rece sau ales dintr-o paletă de culori) şi să activăm opţiunea Eye Comfort, care filtrează lumină albastră şi ne permite să dormim mai bine.

E un ecran OK în cele din urmă, dar nu unul pe care îl vom ţine minte peste ani.

 • 1234
Huawei Nova Plus8,9110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×