Huawei Nova Review (Introducere, Design, Display)

5.018 ori
<b>Huawei Nova Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului Huawei Nova, varianta de 5 inch a handseturilor Nova prezentate la IFA 2016. Cu un design metalic arătos, telefonul este un veritabil "selfie phone", cu funcţii Beauty şi Makeup şi calitate excelentă..

Introducere

După ce am testat telefonul Huawei Nova Plus, e momentul acum că Huawei Nova să ne intre în colimator, variantă mai compactă a device-ului Plus şi cu un spate de aduce cu Nexus 6P. Terminalul rămâne adresat publicului feminin, mulţumită unei camere frontale de calitate, iar acest model costă 1.699 lei la eMAG.ro sau 1.649 lei la Marketonline.ro

Huawei Nova şi Nova Plus au debutat la IFA 2016, iar zvonurile afirmă că ele ar fi fost de fapt propunerea celor de la Huawei pentru handset-urile Nexus din acest an, dar cum Google a anulat seria, au devenit parte a gamei Nova. Evident, nu vom afla vreodată cât de reală e informaţia. Acest midranger feminin axat pe selfie-uri vine cu un ecran de 5 inch şi corp metalic, iar el e disponibil pe gri, argintiu şi auriu.

Hai să vedem în ce măsură e la fel de atractiv, sau de ce nu mai atractiv decât Nova Plus.

Design Huawei Nova

Metalul şi spatele de Nexus 6P nu pot da greş

Huawei Nova şi Huawei Nova Plus au adoptat cumva direcţii diferite de design. Spre exemplu, modelul mai mare are o zonă frontală în stil Huawei G8 şi un spate în stil Huawei Mate S. Huawei Nova prefera un design al spatelui în stil Huawei Nexus 6P, în vreme ce în zona frontală găsim un panou din sticlă puţin curbată, 2.5D.

Corpul este metalic de tip unibody, iar telefonul sta excelent în mână, având proporţiile perfecte şi pentru utilizarea cu o singură mână, fără absolut nici o problemă. Are aderenta bună, butoanele oferă feedback OK, deci numai de bine la confort. Huawei Nova măsoară 7.1 mm în grosime, adică cu doar 0.1 mm mai gros decât Huawei P9 şi cântăreşte 146 de grame, fiind doar cu 2 grame mai greu decât acesta.

E şi cu 4 mm mai scurt decât acel model şi zona camerei e acoperită cu o porţiune din sticlă sau plastic (nu ştim 100% sigur). Spatele e uşor rotunjit şi apreciem luciul marginilor metalice, când ele prind lumina. Ce poţi să îţi doreşti mai mult de la un telefon care e şi subţire şi comod şi are şi construcţie solidă?

Cumva parcă e mai arătos decât Nova Plus, aş zice.

Display Huawei Nova

Cam ca Nova Plus, cu protecţie contra luminii albastre

Huawei Nova are un ecran de 5 inch, cu panou IPS LCD 2.5D şi cu rezoluţie Full HD, iar în multe privinţe e similar cu ecranul pe care îl primim pe Huawei Nova Plus, doar că evident e mai mic. Are densitate a pixelilor de 443 ppi, afişează 16 milioane de culori şi are pe hârtie un contrast de 1500:1. Oferă 450 de nits de luminozitate (tot pe hârtie).

Huawei Nova are un ecran cu configuratie a matricelor de tip RGB Stripes

Playerul video de pe dispozitiv e unul minimalist şi simplu, fără prea multe extra opţiuni, în afară de Pop Up Play şi reglaj pentru viteza de playback. Atunci când am vizionat obişnuitele clipuri de test am remarcat culori vii, dar în limitele normale de saturare, în vreme ce unghiurile de vizualizare au fost largi, iar contrastul a fost de nivel mediu.

Luminozitate ecran Huawei Nova

Claritatea şi luminozitatea au fost destul de bune, iar pixelii au aranjament de tip RGB Stripes, conform microscopului nostru. Am prins 382 LUX la testul cu luxmetrul, iar aici nu ne-am fi supărat deloc dacă Huawei plusa peste 400 LUX, ba chiar ar fi fost ideal. În fine, valoarea de 382 LUX îl plasează totuşi pe Huawei Nova peste LG G5 şi HTC One M9, dar şi sub Huawei Nova Plus (408 LUX) şi LG Nexus 5X.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 231.Huawei Nova382 (LUX)
 • 232.ZTE Nubia N1382 (LUX)
 • 233.Huawei Mate 10 Pro382 (LUX)
 • 234.Motorola One382 (LUX)
 • 235.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 236.Leagoo Lead 1380 (LUX)
 • 237.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 238.Nokia 6380 (LUX)
 • 239.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)

Avem setări destul de variate pentru display, precum mărimea fontului, luminozitatea, temperatura culorii (cald, rece sau alegem noi dintr-o paletă largă), dar şi Eye Comfort, opţiune care înlătură iluminarea albastră din imagine şi ne ofertă o nuanţă gălbuie care nu ne afectează somnul dacă privim ecranul înainte de culcare. Un ecran solid, ce ar fi putut fi mai luminos totuși.

 • 1234
Huawei Nova9,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×