iHunt Alien X ApeX Review (Introducere, Design, Display)

841 ori
<b>iHunt Alien X ApeX Review</b>iHunt Alien X ApeX este probabil cel mai arătos telefon iHunt pe care am pus mâna până acum. Ajută atât materialele premium folosite, cât şi coloritul spatelui, un verde-albastru în gradient care fură privirea. Lansat la început de an 2019, acest terminal

Introducere

iHunt Alien X ApeX este probabil cel mai arătos telefon iHunt pe care am pus mâna până acum. Ajută atât materialele premium folosite, cât şi coloritul spatelui, un verde-albastru în gradient care fură privirea. Lansat la început de an 2019, acest terminal se remarcă şi prin camere, 5 la număr, 3 în spate şi 2 în faţă (ascunse in breton).

Telefonul costă 999 lei la Cel.ro şi 995 lei la eMAG.ro sau pe iHunt.ro, care are o ofertă ce va aduce bonus şi un powerBank iHunt de 10.000 mAh la pachet (n.n. la ora editării acestui review). Telefonul vine cu o baterie generoasă de 4000 mAh, procesor Helio P60 cu AI şi promite să fie un midrange pe care îl vom ţine minte. Aflăm dacă e doar look-ul de el sau ceva mai mult în următoarele rânduri.

Design iHunt Alien X ApeX

Greu, dar comod şi fabricat din materiale premium

Nu poţi să pui un nume fistichiu unui produs ca "iHunt Alien X ApeX", fără să vii şi cu un design pe măsură. iHunt adoptă gradientul şi culoarea schimbătoare de la verde la albastru, abordare îndrăgită deja pe telefoane Huawei şi clone ale lor în ultimul an. Alien X ApeX este fabricat din sticlă şi metal, cu o ramă metalică generoasă şi lucioasă, cu talie de 8.8 mm.

Mă duce cu gândul la oţel inoxidabil, dar e probabil doar aluminiu. Telefonul e destul de greu la 200 de grame, dar greutatea este bine distribuită şi nu o veţi resimţi. Spatele se poate umple de amprente şi grăsime, dar nu sunt aşa vizibile datorită culorii telefonului. Aderenta este în grafic şi butoanele răspund bine la apăsări. Utilizarea cu o singură mână se face comod doar dacă ai mâna mare, acesta fiind un device destul de lat.

Avem o construcţie solidă şi premium şi un breton măricel în zona din faţă, iertat doar pentru că avem 2 camere selfie. Este un telefon trendy şi arătos, mai ales pentru publicul tânăr şi în special pentru adolescenţi.  Nu e rea deloc nici amplasarea cititorului de amprente lateral.

 

Display iHunt Alien X ApeX

Bun pentru video, dar nu la soare

iHunt Alien X ApeX se promovează că telefon de tineri, pentru joacă, consum de seriale, filme, muzică. Ca atare trebuie să aibă un ecran brici şi fix pentru asta suntem noi, să testăm ecranul. Avem de-a face cu un IPS LCD cu panou 2.5D şi aspect 18.7:9.

Video review iHunt Alien X ApeX, secțiunea display

Oferă rezoluţie de 2246 x 1080 pixeli şi are o diagonală de 6.18 inch. L-am pus la treabă cu câteva clipuri şi filme şi am avut parte de luminozitate bunicică, claritate OK, dar parcă panoul e cam prea alb pentru gusturile mele. Culorile sunt vii, dar contrastul e mediocru, mai ales la soarele de final de primăvară.

Unghiurile de vizualizare sunt largi pe orizontală, dar pe verticală nu prea impresionează. Am dat drumul la microscop şi am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 404 LUX, la limita aprecierilor calitative. Depăşim cu această valoare Honor View 20 şi Allview Soul X5, dar totuşi ocupăm locul 170 şi suntem sub Xiaomi Mi A2 Lite şi HTC U11 Life.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 187.iHunt Alien X ApeX404 (LUX)
 • 188.Ulefone Power402 (LUX)
 • 189.Samsung Galaxy J5 (2017)402 (LUX)
 • 190.Sony Xperia Z3401 (LUX)
 • 191.DOOGEE Y200401 (LUX)
 • 192.Allview X3 Soul Style400 (LUX)
 • 193.Motorola Moto G5 Plus400 (LUX)
 • 194.Allview X4 Soul Vision400 (LUX)
 • 195.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)

Nu uităm de setări, cu moduri imagine Standard, Viu şi Mod Utilizator. Aici putem umbla la aspecte precum contrast, saturare, claritate, luminozitate, temperatura culorii şi contrast dinamic. Mai umblăm şi la font şi la mărimea itemurilor de pe ecran.

 • 12
iHunt Alien X ApeX
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×