Lenovo K6 Review (Introducere, Design, Display)

4.793 ori
<b>Lenovo K6 Review</b>După atâtea flagship-uri şi modele cu mulţi GB de RAM, ne mai venim în simţiri cu un telefon midrange prin excelenţă, un Lenovo K6 care ne e familiar din Berlin, de la IFA 2016. Terminalul gravitează în jurul sumei de 200 de euro şi se remarcă prin..

Introducere

După atâtea flagship-uri şi modele cu mulţi GB de RAM, ne mai venim în simţiri cu un telefon midrange prin excelenţă, un Lenovo K6 care ne e familiar din Berlin, de la IFA 2016. Terminalul gravitează în jurul sumei de 200 de euro şi se remarcă prin acustica Dolby şi camera selfie de calitate. Costă 930 lei la evoMAG.ro şi Marketonline, în vreme ce RCS & RDS îl vinde la 899 lei, cu abonament Digi Mobil.

Disponibil pe argintiu, auriu sau gri, acest smartphone metalic cu dotări midrange oferă şi o baterie generoasă având în vedere ecranul său de 5 inch. Lenovo a avut grijă să includă şi câteva modificări de UI, o aplicaţie Dolby Atmos şi o aplicaţie specială pentru Cameră. În ce măsură aceste modificări au fost inspirate şi K6 ne poate convinge să renunţăm la un Moto G4 sau un accesibil terminal UMi, Vernee sau Elephone în favoarea sa, aflaţi în cele ce urmează!

Design Lenovo K6

Nu câştiga titlul de "miss", poate doar de "mister confort"

Lenovo K6 nu vine cu design fistichiu, fără muchii vizibile sau cu sticlă curbată inedit. La 200 de euro nu avem nici pretenţii de genul. Adoptă un design foarte familiar, mai ales că e leit cu cel de pe UMi Touch şi cu multe modele Meizu M.

Asta înseamnă că primim un corp metalic unibody, cu spate rotunjit şi cu o construcţie solidă. E un telefon foarte comod în mâna utilizatorului, cu proporţii excelente şi cu utilizare fără probleme cu o singură mână. De remarcat aspectul inedit al porturilor plasate sus pe Lenovo K6, în condiţiile în care foarte multe telefoane moderne au porturi jos.

Lenovo K6 măsoară 8.2 mm, cântăreşte 140 grame, deci e cu 0.3 mm mai subţire decât Xiaomi Redmi 3S şi cu 4 grame mai uşor. E şi cu 1.3 mm mai gros decât OnePlus X şi cu 2 grame mai greu, deci in zona diagonalelor de 5 inch nu e nici prea masiv, nici silfid. Butoanele fizice sunt comode, iar per total deşi designul nu revoluţionează, confortul la utilizare e un aspect pe care îl bifează acest handset cu brio.

Display Lenovo K6

Peste unele telefoane cu pretenţii, contrastul nu dezamăgeşte

Am fost surprins să văd că Lenovo K6 are o rezoluţie Full HD, în condiţiile în care este un terminal midrange cu 2 GB RAM la bord. De obicei acest pachet hardware aduce un ecran 720p la pachet. E vorba în acest caz de un panou IPS LCD de 5 inch, cu rezoluţie Full HD.

Ecranul lui Lenovo K6 vazut la microscop

Pentru că nu avem player video, am folosit aplicaţia Google Photos cu acest scop, pentru a testa ecranul. Experienţa ne-a adus luminozitate OK, contrast bunicel, chiar şi la soare şi unghiuri largi de vizualizare. Culorile au fost bine calibrate, iar la microscop am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes. Apoi am făcut testul cu luxmetrul, atingând 396 unităţi LUX, rezultat bun pentru un model midrange.

Luminozitate ecran Lenovo K6

Cu această ocazie am depăşit modele ca LG G5 şi LG V10, ce au totuşi pretenţii pe piaţa din 2016. Suntem totuşi sub Huawei P9 Lite sau Moto G4 ca luminozitate. Setările sunt cele clasice, legate de luminozitate, Color Mode (normal sau vibrant), mărimea fontului şi Brightness Protect, mod de utilizare nocturnă cu luminozitate mai mică. Un ecran solid în cele din urmă.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 202.Lenovo K6396 (LUX)
 • 203.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 204.Nokia 6.1396 (LUX)
 • 205.LG Q7396 (LUX)
 • 206.Bluboo S3395 (LUX)
 • 207.Allview E3 Sign391 (LUX)
 • 208.Allview P6 Qmax391 (LUX)
 • 209.iHunt S60 Discovery391 (LUX)
 • 210.Mstar S700390 (LUX)
 • 1234
Lenovo K68,5710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×