LG G Flex 2 Review: precursorul experimental al lui LG G4 are o cameră excelentă, ecran şi baterie "îndoite", nu în sensul bun! (Video)

7.317 ori
<b>LG G Flex 2 Review: precursorul experimental al lui LG G4 are o cameră excelentă, ecran şi baterie "îndoite", nu în sensul bun! (Video)</b>LG G Flex 2 este urmaşul unui telefon pe care l-am apreciat la Mobilissimo.ro anul trecut. Nici p&acirc;nă &icirc;n ziua de azi un ecran curbat nu a dat acea senzaţie de ad&acirc;ncime a imaginii că primul G Flex. G Flex 2 a fost lansat &icirc;n...

LG G Flex 2 este urmaşul unui telefon pe care l-am apreciat la Mobilissimo.ro anul trecut. Nici până în ziua de azi un ecran curbat nu a dat acea senzaţie de adâncime a imaginii ca primul G Flex. G Flex 2 a fost lansat în ianuarie la CES 2015 şi este un device uşor curbat şi uşor flexibil. El a fost primit în teste de la Orange România, care îl vinde la preţul de 2.598 lei la liber, sau de al 833 lei cu abonament nou.

Preţul este chiar bun faţă de cel practicat de retaileri, care vehiculează sume de 2.800 lei pentru acest model. Terminalul vine cu o diagonală mai mică decât G Flex şi are un corp şi display curbat. Grosimea ajunge de la 7.1 mm la 9.4 mm, de la cel mai subţire la cel mai gros punct datorită formatului curbat. LG G Flex 2 cântăreşte 152 de grame, adică este cu 25 de grame mai uşor decât predecesorul.

În acelaşi timp noul venit este cu 11 mm mai scurt şi cu 6 mm mai îngust decât G Flex. Diagonală a scăzut de la 6 inch la 5.5 inch, dar acest model este mai comod. El stă excelent în mâna utilizatorului, dar şi lângă față la convorbiri şi în buzunar. Aflaţi că faţă de primul G Flex, acest device pare ceva mai rigid când vine vorba de flexare.

Partea spate a lui LG G Flex 2

Astfel, terminalul nu e predispus la îndoire oricând doreşte utilizatorul, ca un joc, ci mai degrabă doar în situaţii extreme, precum aşezarea pe un scaun cu handsetul în buzunar. Nici nu e practic o îndoire, ci o îndreptare, dacă e să fim corecţi. Corpul e fabricat din plastic lucios şi are un spate care se vindecă automat în urma zgârieturilor. Această funcţie era prezentă şi pe G Flex, dar acum noul model se vindecă mai repede. La device-ul precedent dura 3 minute pentru zgârieturi moderne, iar acum durează 10 secunde. Menţionăm şi că modelul testat de noi avea deja zgârieturi iremediabile, probabil în urma unor teste mai hardcore ale altor review-eri.

Funcţia Auto Heal e mai degrabă menită pentru contactul din greşeală cu cheia în buzunar, nu pentru teste cu presiunea unui obiect ascuţit (ca un briceag de exemplu). Phablet-ul e uşor de utilizat cu o singură mână, e şi puţin alunecos, iar în spate remarcăm o textură concentrica. În zona frontală se află ecranul, cu protecţie Dura Guard Glass, care e practic Gorilla Glass 3 cu 20% mai dur, iar tot în fată avem şi LED-ul pentru notificări, difuzorul şi senzori.

LG G Flex 2 cu capacul spate inlaturat

În spate se află camera principală, bliţul dual tone, mecanismul de autofocalizare laser şi butoanele fizice de volum şi On/Off. Ca de obicei pentru ultimele generaţii de handset-uri LG, amplasarea butoanelor le face uşor accesibile şi comode. Tot în spate găsim şi difuzorul, iar odată ce înlăturăm capacul din plastic găsim slotul microSD, cel micro SIM şi o baterie neînlăturabilă.

LG G Flex 2 din lateral

Pe părţile laterale nu avem nimic, iar în zona superioară se află un microfon şi emiţător infraroşu. În zona inferioară veți găsi un alt microfon, jackul audio şi portul microUSB. Acest device are margini subţiri ale ecranului şi este foarte comod şi chiar elegant. Aş spune că este probabil phablet-ul cel mai uşor de utilizat cu o singură mână, în zona de 5.5 inch.

Trecând la hardware, acest smartphone vine cu display de 5.5 inch P-POLED cu rezoluţie Full HD, dar şi procesorul Qualcomm Snapdragon 810. Acesta e de fapt primul telefon mainstream cu Snapdragon 810 la bord lansat în 2015. E vorba despre un CPU octa core 64 bit, care atinge până la 2 GHz. Avem parte şi de GPU Adreno 430 şi stocarea vine în 2 versiuni: 16 sau 32 GB.

Specificatii LG G Flex 2

Versiunea cu 16 GB stocare oferă 2 GB RAM şi cea cu 32 GB oferă 3 GB RAM. Noi o testăm pe prima şi am constatat că fişierele de sistem ocupa 7 GB din cei 16. Slotul microSD oferă suport pentru până la 128 GB extra. În spatele handsetului regăsim o cameră de 13 MP, cu bliţ dual LED, iar în faţă o cameră de 2.1 MP. Pe partea de conectivitate avem LTE Categoria 6, WiFi a/b/g/n/ac dual bând, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, NFC, infraroşu, radio FM şi DLNA.

LG G Flex 2 oferă doar 4 ore şi 7 minute de playback video HD

În cele din urmă, acest telefon aduce şi un port microUSB 2.0 cu USB Host şi suport pentru conectare la TV, accelerometru, senzor de proximitate, anulare activă a zgomotului de fond şi acustica Dolby. Bateria este o unitate Li-Polymer de 3000 mAh, o scădere faţă de cei 3500 mAh ai lui G Flex 1. Aceasta baterie oferă doar 4 ore şi 7 minute de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50%, ceea ce este foarte puţin pentru un phablet.

In PCMark LG G Flex 2 are un rezultat mai onorabil, testul continuu de baterie oferind 5 ore şi 7 minute de funcţionare

G Flex 1 oferă 12 ore, deci diferenţa este enormă. În PCMark în schimb avem un rezultat mai onorabil, testul continuu de baterie oferind 5 ore şi 7 minute de funcţionare, adică aproape de OnePlus One şi valoarea sa de 5 ore şi 15 minute. Încărcarea se realizează în 1 oră şi 47 de minute, adică mai puţin decât cele 2 ore şi 7 minute ale lui G Flex 1. Există şi funcţia Quick Charge, care duce bateria de la zero la 60% în 40-50 de minute.

Nu vă lăsaţi prea impresionaţi de aceste rezultate, deoarece Galaxy S6 reuşeşte performanţa de a se încărca în doar 1 oră şi 10 minute. Per total bateria a dezamăgit, mai ales la testul de playback. În zona de Setări avem doar opţiunea Battery Save şi atât, fără detalii sau opţiuni extra.

LG G Flex 2 pe partea audio

Trecem la acustică, unde menţionăm că am avut o unitate de test, fără căşti la pachet. Difuzorul din spate e destul de mic şi avem parte de acelaşi player audio ca şi cel de pe LG G3. Interfaţa sa implică taburi, precum Melodii, Albume, Artişti, Genuri şi avem şi o opţiune de Căutare la dispoziţie. În zona Settings se afla un Sleep Timer, dar şi efecte Audio, printre care Normal, Bass Boost, Vocal Boost sau Treble Boost, plus opţiuni custom, cu 7 canale cu mecanisme slider asociate.

Am realizat şi testul cu decibelmetrul şi am atins 82.9 dBA

Puteţi regla viteză sau pitch-ul, iar experienţa acustică în sine implica volum ridicat, sunet clar, bas foarte bun şi sunet cald. Pot spune că difuzorul poate încurca o conversaţie într-o cameră mai mică. Am realizat şi testul cu decibelmetrul şi am atins 82.9 dBA, ceea ce înseamnă că nu suntem la nivel de flagship. iPhone 6 Plus atinge 83.8 dBa, iar Galaxy S6 89 dBA, spre exemplu. Aş spune că totuşi acustica e bună per total.

În ce priveşte ecranul, acesta oferă un panou de 5.5 inch, un Plastic OLED Full HD cu protecţie Dura Guard glass. Acesta este un upgrade faţă de G Flex 1, care avea rezoluţie 720p. De obicei OLED-urile au diode pe o fâşie de sticlă, dar în acest caz LG a folosit plastic, de aici Plastic OLED. Densitatea este de 403 PPI, iar playerul video ales este galeria foto.

LG G Flex 2 ecran la microscop

Avem o fereastră de preview în timeline-ul clipului, o opţiune de tip Pop Up şi setări legate de subtitrări, aspect raţio, viteza de playback sau screenshot. Putem face şi pinch şi zoom în clip. Experienţa vizuală implica o imagine clară, cu luminozitate nu prea bună şi culori suprasaturate. Acestea sunt foarte, foarte vii, meritând parcă puţin saturarea exagerată.

Luminozitatea maxima a ecranului lui LG G Flex 2 este de 266 LUX

Din păcate efectul atractiv al curbei predecesorului a dispărut aici, acelaşi efect de la filmele IMAX. Primim suport pentru numeroase codec-uri şi avem parte de unghiuri largi de vizualizare. Pixelii sunt de tip Pentile Matrix, cu formă de diamant, iar fiecare pixel are 4 sub pixeli. Comportamentul în bătaia soarelui e destul de slab. Am testat ecranul şi cu luxmetrul şi am atins 266 LUX, un nivel foarte slab pentru un telefon cu pretenţii totuşi.

Tablel comparativ luminozitate ecran LG G Flex 2

Atunci când utilizăm telefonul mai mult, vom fi şi obligaţi să stăm la 80% luminozitate, handsetul anunţându-ne că nu putem creşte luminozitatea din cauza temperaturii. G Flex 1 atingea 246 LUX, deci o uşoară evoluţie există. Totuşi G Flex 2 e sub 90% dintre telefoanele testate de noi în 2015 în privinţa luminozităţii şi asta nu e OK. Până şi HTC One M9 cel criticat de noi atinge 362 LUX, iar iPhone 6 Plus ajunge la peste 600 LUX.

În zona de Setări/Display găsim opţiunile Home/Easy Home pentru cei care vor o interfaţă mai simplă, Smart Bulletin, Theme, Wallpaper, efectul de Swipe al ecranului şi posibilitatea de a afişa animaţii arătoase pentru vreme în lockscreen. Putem schimba şi modul de afişare al butoanelor virtuale Android şi să le ascundem pe acestea în jocuri şi aplicaţii.

Setari display LG G Flex 2

Reglăm şi stilul şi mărimea fonturilor şi luminozitatea poate fi setată pe manual sau Auto. Probabil cea mai utilă opţiune aici este Screen Mode, cu setările Standard, Vivid şi Natural, cea din mijloc având cea mai ridicată saturare, iar Natural fiind cea mai puţin saturată. Există şi Auto Adjust Screen Tone, care reglează automat afişajul în funcţie de aplicaţia utilizată.

Camera lui LG G Flex 2

În recenzia video puteţi vedea şi funcţia "Glance" ca să zicem aşa, declanşată cu un scurt swipe de sus în jos pe lockscreen. Să discutăm acum şi despre camere! În spatele lui LG G Flex 2 se află o cameră de 13 megapixeli, cu acelaşi senzor că pe LG G3 şi cu stabilizare optică, dar şi cu phase detection focus, cu ajutorul unui senzor infraroşu. Există şi un bliţ dual tone aici şi o cameră frontală de 2.1 MP.

Setarile camerei lui LG G Flex 2

Interfaţa camerei e foarte simplă, ca şi cea de pe LG G3. În dreapta avem shortcut-ul către galerie, butonul shutter şi butonul video. În stânga avem opţiunile legate de bliţ, shortcut-ul către camera frontală şi modurile de captură (Auto, Panoramă şi Dual). La camera frontală avem şi un slider cu care corectăm defectele şi imperfecţiunile fetei, iar în modul Dual capturăm o fotografie cu camera din spate şi integram şi faţa celui care capturează cu ajutorul camerei frontale.

Mostra foto LG G Flex 2

Alte opţiuni ale camerei includ HDR (Auto, On sau Off), dar şi rezoluţie foto (13 megapixeli/4160 x 3120 pixeli sau 10 MP de exemplu) şi rezoluţie video (4K, Full HD, 720p la 120 FPS adică slow motion). Există şi comandă vocală aici, un timer şi o grilă pentru captura. Camera suportă zoom fluid de până la 8X, are focalizare rapidă şi realizează fotografiile rapid. Galeria noastră foto e uriaşă şi include 200 de fotografii.

LG G Flex 2 mostra foto

Am realizat capturi pe timp de zi, o zi însorită în munţi. Rezultatul a fost o serie de fotografii ce au culori realiste, iar camera nu a părut să aibă probleme cu lumina soarelui şi cu albul zăpezii, aşa cum au uneori până şi camerele foto. Panorama arată bine, e lată şi are nivel excelent de detalii. Am realizat şi captura duala şi un HDR care a scos la lumina câţiva brazi întunecaţi.

Macro realizat cu LG G Flex 2

Selfie-ul a ieşit la rândul său destul de clar şi bine iluminat, dar în mod clar sub flagship-uri că HTC One M9 sau Galaxy S6. Macro-urile sunt punctul forte al acestui smartphone, capturile cu acea floare galbenă arătând excelent pe acest model. Am şi exagerat cu zoomul şi tot se vedeau bine detaliile florii. Culorile sunt excelente, imaginile sunt extrem de clare şi practic primim aceeaşi experienţă că pe LG G3.

LG G Flex 2 - fotografie realizata la interior

Avem şi un HDR cu un graffiti, bine realizat, iar expunerea, balansul de alb şi focalizarea sunt perfecte. Apoi vine rândul capturilor realizate la interior, zeci de fotografii într-o sală mare, plină cu ecrane LED şi LCD, ce ar induce în eroare orice cameră. E vorba despre un magazin Media Galaxy plin de lume cu ocazia lansării lui Mortal Kombat X. Chiar şi în aceste condiţii, camera a făcut faţă cu brio. Aici am remarcat o deschidere bună a camerei şi viteza shutter-ului excelentă.

LG G Flex 2 mostra foto low light

Culorile au arătat bine şi am putut surprinde chiar şi luptătorii de pe ecran în mişcare fără vreo problemă. Evident am testat şi abilităţile low light ale lui LG G Flex 2, făcând o serie de fotografii noaptea. Ele sunt clare, bine iluminate chiar şi fata bliţ, iar culorile arată perfect când aprindem şi bliţul. Suntem la acelaşi nivel cu LG G3 şi puţin sub Galaxy S6. LG G Flex 2 e cam la egalitate cu Galaxy Note 4 şi iPhone 6 Plus, când vine vorba de captură nocturnă.

​Am testat şi captura video, având de-a face cu filmare Full HD la 30 FPS şi rezultatul fiind un fişier MP4. Primul clip capturat este unul clar, cu acustică bună şi chiar şi cu vântul de la 1500 de metri altitudine, microfonul nu a avut probleme. Focalizarea şi culorile sunt fără cusur. Clipul 2 este unul 4K, cu claritate excelentă, expunere perfectă şi balans de alb bun, plus detalii foarte clare.


Clipul numărul 3 este cel în care am testat zoomul, fără a înregistra vreo pierdere a detaliilor. Clipul 4 a fost un test de stabilizare, direct din telescaun, la altitudine destul de mare. Evident, stabilizarea a fost... la înălţime. Apoi am înregistrat un slow motion destul de arătos şi avem şi un 4K cinematic cu trecerea unui tren. În cele din urmă am capturat şi gameplay Mortal Kombat X de pe ecrane LED, captura indoor arătând şi ea bine.

Pe timp de noapte filmările vin cu culori bune, surse de lumină surprinse OK, fără halouri şi un bliţ ce iluminează foarte, foarte bine. Trăgând linie, se poate spune uşor ca LG G Flex 2 vine cu o cameră excelentă, la egalitate cu Galaxy Note 4 şi LG G3. Suntem doar cu 10 sau 15% sub Galaxy S6, ceea ce e mare lucru. Menţionez totuşi că la captura nocturnă au fost situaţii când LG G Flex 2 a avut mostre foto mai reuşite decât Galaxy S6, mai ales la capitolul luminozitate.

LG G Flex 2 atinge o temperatură de 39.9 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2

Când vine vorba de editare, opţiunile includ Auto, Crop, Rotate, Tune Image, Vintage, Dramă, rame foto şi filtre. Telefonul atinge o temperatură de 39.9 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu suferă de supraîncălzire excesivă. Web browserul acestui model este rapid, iar tastatura virtuală este comodă şi bine spaţiata, ea incluzând şi un rând numeric.

Pe partea de telefonie avem un pad numeric de mari dimensiuni, anulare a zgomotului de fond foarte bună, claritate a vocii îmbunătăţită cu o opţiune specială şi suprimare a zgomotului de fond tot cu o opţiune specială. La apeluri, volumul e ridicat, semnalul e bun şi sunetul e clar. Să vedem cum stăm cu benchmark-urile! Am comparat LG G Flex 2 cu G Flex 1, HTC One M9 şi Galaxy S6. Bătălia se da între Snapdragon 810, Snapdragon 800, Snapdragon 810 din nou şi Exynos 7420.

Iată rezultatele:

LG G Flex 2 Benchmarks

LG G Flex 2 câştigă 1 din 11 dueluri în faţa lui Galaxy S6, 9 din 11 în faţa lui G Flex şi 6 din 11 în faţa lui HTC One M9. Terminalul nu suferă de lag şi rulează Riptide GP2, dar şi alte jocuri 3D fără probleme. Ca software, avem parte aici de Android 5.0.1, cu LG UI aplicat peste, în acelaşi stil că pe LG G3. Terminalul vine cu un multitasking în formă de carusel, iar dacă ţineţi ecranul apăsat puteţi accesa zona de aplicaţii, widgeturi şi wallpaper-uri ce pot fi plasate pe homescreen.

Dacă ciupiţi ecranul veţi putea edita homescreen-urile. Cel mai din stânga homescreen e rezervat lui LG Health şi Smart Bulletin/Tips. LG Health este o alternativă la Samsung S Health, dar într-o versiune mai simplă. Aplicaţia măsoară caloriile consumate, paşii realizaţi şi distanţa parcursă, oferind şi un traseu pe harta al alergării sau mersului vostru.

Vă puteţi crea un profil, seta o ţintă de calorii şi păşi zilnici şi totul e livrat cu o interfaţă fără gloss şi foarte pragmatică. Funcţia Smart Notice apare ca un widget, care pe lângă vreme va anunţa şi când e ziua unui prieten, când e cazul să memoraţi un număr de telefon ce va suna des sau va face recomandări de garderoba în funcţie de vreme.

LG G Flex 2 Review

Zona Dropdown include notificări, Cards din Google Now, Quick Settings şi slidere de luminozitate şi volum. Printre Quick Settings se număra Quick Memo+, care va permite să scrieţi sau desenaţi direct pe ecran, dar şi Q Slide, care declanşează mini aplicaţii sub formă de ferestre pop up. Există şi Quick Remote integrabil în zona dropdown, cu câteva funcţii asociate unei telecomenzi, sau Voice Mate, care nu e un asistent virtual prea rău.

În zona de Setări găsim opţiuni pentru limba, viteza pointerului, utilizarea cu o singură mână, asociem aplicaţii unui buton de volum ţinut apăsat şi găsim şi funcţii de securitate şi criptare. Avem parte şi de gesturi (dus telefonul la ureche pentru a răspunde la apel, flip to mute şi altele), opţiuni Quick Circle şi Dual Window. Cu acest din urmă mod putem împărţi ecranul în două segmente, fiecare asociat unei aplicaţii. Puteţi face şi drag and drop cu conţinuturi sau text dintr-o aplicaţie în alta.

LG G Flex 2 Review

Lista de aplicaţii preinstalate include aplicaţiile Google, Box, calendar, Chrome, File Manager, Google Maps, Quick Remote, Quick Memo+, LG Smartworld, Tasks, Think Free Viewer, Update Center, Voice Mate, Voice Rec, Weather şi YouTube. Se poate deci spune că acest model nu suferă de bloatware. Hai să vedem acum aspectele Pro şi Contra.

Cele Pro sunt:

 • design comod şi arătos
 • auto vindecarea la zgârieturi superficiale
 • se îndoaie în situaţii extreme şi e rezistent
 • încărcare rapidă
 • culori vii ale ecranului
 • camera foarte, foarte bună
 • stabilizare optică bună
 • captură low light de calitate
 • interfaţa atractivă

Şi cele Contra sunt:

 • baterie slabă
 • luminozitate scăzută a ecranului
 • încălzirea să ne face să scădem luminozitatea
 • puţin spaţiu de stocare liber

LG G Flex 2 primeşte nota de 9.3 din 10 pentru design, un 8.2 pentru hardware şi un 9.5 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9 din 10 şi ce am apreciat cel mai mult aici a fost camera, dar şi designul comod şi rezistent. Din păcate bateria şi ecranul trag în jos o experienţă altfel plăcută. Le mulţumim celor de la Orange pentru modelul oferit în teste şi vă reamintim preţul de 2.598 lei pentru acest device. [FORUM]

LG G Flex 2, prețuri actualizate:

LG G Flex 2 Review
 

LG G Flex 2
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×