LG G6 Review (Introducere, Design, Display)

5.248 ori
<b>LG G6 Review</b>Avem completa acum tripleta clasică de flagship-uri pe care le aşteptăm cuminţei în fiecare an, de ceva vreme încoace. E vorba despre treimea Samsung - HTC - LG, tocmai întregită de sud coreenii cei mici, adică LG. G6 vine după un G5 cam controversat..

Introducere

Avem completă acum tripleta clasică de flagship-uri pe care le aşteptăm cuminţei în fiecare an, de ceva vreme încoace. E vorba despre treimea Samsung - HTC - LG, tocmai întregită de sud coreenii cei mici, adică LG. G6 vine după un G5 cam controversat din 2016, pentru că producătorul a mizat pe modularitate şi nu a câştigat. LG G6 schimbă complet reţeta şi a devenit imediat primul telefon cu ecran 18:9, HDR Dolby Vision şi colţuri curbate.

Câteva din premiere încă rezistă. Terminalul a debutat rapid faţă de rivali, la MWC 2017, cu sacrificiul unui CPU last gen, doar pentru a fi primul pe piaţă. Flagship-ul se găseşte la Orange România la preţul de 719 euro la liber, sau 199 euro cu abonament Orange Me 43. Faţă de predecesori primeşte un design pe bază de sticlă şi a devenit şi rezistent la apă.

E momentul acum să aflăm ce ştie acest G6.

Design LG G6

Sticlă, rezistenţă la apă şi aderenţă bună

LG poate fi numită lejer "compania cameleon", pentru că în fiecare an schimba designul telefonului sau flagship şi nu merge niciodată 2 ani la rând pe un design. În 2013 am avut LG G3 care era în acea incertitudine dacă are sau nu metal în spate, apoi în 2014 a venit "mingea de fotbal american" LG G4 cu piele de viţel şi G5 a fost modular anul trecut, pe bază de metal.

LG G6 pariază pe sticlă în spate şi ramă metalică solidă, promiţând un screen to body ratio de 80% şi aducând o diagonală mai mare faţă de predecesori, de 5.7 inch acum. LG rămâne una dintre puţinele companii care încă mai pun butonul Power în spate şi integrează în el şi scannerul de amprente. Ne-am reobişnuit cu această metodă de input rapid totuşi.

Construcţia acestui model este solidă, e realizat din materiale premium şi deşi este un smartphone lung, e comod de utilizat. Spatele e puţin magnet de amprente, cel puţin în varianta neagră, iar telefonul e destul de îngust, abordare adoptată şi de rivali ca Galaxy S8 de altfel. De această dată flagship-ul vine cu corp rezistent la apă şi praf în regim IP68 (şi nu IP67 ca HTC U11), dar puţină lume ştie că este certificat şi Mil STD 810G, adică a fost testat şi contra şocurilor puternice şi teoretic le rezista şi lor.

LG G6 măsoară 7.9 mm în grosime, la fel că Galaxy S7 şi cântăreşte un rezonabil 163 de grame. Ca o comparaţie totuşi Galaxy S8 măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte 155 de grame. HTC U11 e cu 6 grame mai greu decât G6. Acest model este disponibil pe alb, negru, auriu sau albastru şi este mai compact şi mai uşor decât LG V20.

Ce e cert e că deşi nu aduce nimic radical diferit în peisaj, are o personalitate identificabilă uşor în magazine şi puternică.

Display LG G6

Făcut pentru Netflix

Dacă mai vedeţi vreodată pe undeva un telefon cu colţuri curbate şi cu HDR şi Dolby Vision să ştiţi că LG G6 a pornit acest trend. A făcut-o chiar înaintea lui Galaxy S8, indiferent ce ar spune fanii Samsung.

Saltul de la precedentele generaţii e uriaş. LG G3 inaugura rezoluţia Quad HD, dar se vedea foarte slab la soare, LG G4 nu era prea luminos, iar LG G5 avea light bleed. Acum LG G6 plusează la toate capitolele şi sare la diagonală de 5.7 inch faţă de predecesorul de 5.3 inch. Are rezoluţie Quad HD Plus, adică 2880 x 1440 pixeli, tehnologie Full Vision şi aspect de 18:9, ideal pentru consumul de conţinut cinematografic.

Display-ul lui LG G6 vazut la microscop

Mai vine şi cu Dolby Vision şi HDR, puse la treabă pe Netflix spre exemplu. Aceste tehnologii oferă un contrast mai bun şi un dynamic range superior. Panoul este un IPS LCD, pe care l-am pus la treabă cu ajutorul aplicaţiei Gallery, în lipsa unui player video dedicat. Am remarcat detalii foarte clar reprezentate şi mai uşor vizibile decât pe alte panouri.

Luminozitate a fost bună, culorile vii, dar au sărit în ochi mai puţin decât la un AMOLED totuşi. Contrastul a fost şi el în regulă, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Galeria aduce şi funcţii că Pop Up Play/Q Slide şi posibilitatea de a realiza un GIF. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins un acceptabil 418 LUX, care e bun, dar nu bate recorduri.

Luminozitate ecran LG G6

E peste LG G5 şi ai săi 365 LUX, dar şi peste LG V10 şi HTC U11. Totuşi e sub Xperia XZ şi Galaxy S8. Setările sunt extrem de generoase în zona Display, chiar uriaşe că lista. Avem modul Easy Home pentru cei care sunt noi în zona smartphone, posibilitatea de a folosi sau nu app drawer şi a regla efectele de swipe ale ecranului. Umblăm şi la forma iconurilor, la grila de aplicaţii, la Smart Bulletin, acel agregator de pe cel mai din stânga homescreen şi accesăm şi funcţia Always On.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 173.LG G6418 (LUX)
 • 174.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 175.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 176.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 177.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 178.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 179.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 180.HTC U11409 (LUX)
 • 181.Huawei Nova Plus408 (LUX)

Ecranul va afişa notificări, ora dată şi alte informaţii de gen pe ecran în standby via Always On. Mai avem şi teme, reglaje pentru butoanele touch, mărime şi tip de font, plus Bold pentru fonturi, dar şi scalarea aplicaţiilor. Pentru că avem un ecran atipic le putem încadra pe aspecte 16.7:9, 16:9 sau 18:9. Apoi avem şi Comfort View, care ne scapă de nuanţă de albastru şi reglaj pentru mărimea de itemuri de pe ecran "Display Size".

Evident putem umbla şi la luminozitate şi avem  şi opţiune Auto Brightness aici. Mă miră că deşi avem atâtea funcţii şi opţiuni, nu există un reglaj pentru culoare sau vreun slider RGB. Un display în sfârşit de calitate pe un flagship LG...

 • 1234
LG G68,5310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×