LG G7 ThinQ Review (Introducere, Design, Display)

2.389 ori
<b>LG G7 ThinQ Review</b>LG G7 ThinQ este finalul unei trilogii am putea spune, o încununare a 3 telefoane care au riscat mult. Pe de o parte l-am avut pe LG G5 modular şi experimental şi apoi LG G6 a încercat să îi rezolve neajunsurile şi a plusat serios la cameră. LG G7 vine..

Introducere

LG G7 ThinQ este finalul unei trilogii am putea spune, o încununare a 3 telefoane care au riscat mult. Pe de o parte l-am avut pe LG G5 modular şi experimental şi apoi LG G6 a încercat să îi rezolve neajunsurile şi a plusat serios la cameră. LG G7 vine să întregească peisajul şi de această dată nu face vreun sacrificiu de CPU, faţă de predecesori (G6 nu a putut avea Snapdragon 835). Vine direct cu Snapdragon 845.

La început de an prima variantă de G7 era casată, iar designerii şi inginerii au luat-o de la zero. În aşa o situaţie de stres şi încordare, sub presiune a apărut acest flagship. Da, mai târziu decât rivalii, dar încercând să se diferenţieze. E mai îngust, aduce AI-ul în ecuaţie, e mai compact şi mult mai ieftin decât multe modele cu Snapdragon 845.

LG G7 ThinQ costă deja sub 2000 de lei şi pentru un brand aşa mare ca LG asta e mare lucru. Avem aici un flagship cu cameră duală, corp din sticlă şi metal, funcţii AI şi handsetul vine pe negru, albastru şi roz. L-am văzut în acţiune în Budapesta în luna mai şi acum l-am avut pe masa de teste câteva săptămâni.

Design LG G7 ThinQ

Rezistă la fricţiuni, e aderent şi solid

Ca şi LG Q7, LG G7 vine cu certificare militară MIL-STD-810G şi certificare IP68, deci clar va fi rezistent la apă şi praf şi o cantitate mică, dar rezonabilă de şocuri, ceaţă, sare, vibraţii. Vine cu un corp din sticlă şi metal, cu un spate acoperit cu sticlă ce arată ca o bomboană sau o perlă.

Noi avem varianta "Albastru Marocan" care fură privirea reflectând lumina oarecum metalic. Atrage amprente şi grăsime, deci o husă e indicată. Acesta este unul dintre cele mai compacte telefoane cu procesor Snapdragon 845, dacă nu chiar cel mai compact. E foarte îngust, uşor de apucat, mânuit şi utilizat cu o singură mână. Şi butoanele sunt comode, deşi faptul că sunt învăţat cu buton de volum unificat face ceva mai grea utilizarea a doua butoane separate. Avem un extra buton pentru Google Assistant apropo. 

Bretonul e discret, nu mă deranjează, dar ecranul cu fundal gri prea luminos scoate în evidenţă acel decupaj. LG G7 ThinQ măsoară 7.9 mm în grosime, fix ca predecesorul G6 şi cântăreşte un excelent 162 de grame, cu vreo 20 de grame mai puţin ca un Huawei P20 Pro. Are o ramă metalică solidă, este elegant, comod şi rezistent. Practic nu prea avem ce reproşa aici, în afară de amprente şi grăsimea ce rămân pe spate.

Display LG G7 ThinQ

IPS LCD cu mulţi pixeli luminoşi, îşi face treaba bine

Mai ţineţi minte LG G3? Primul telefon cu ecran Quad HD şi contrast foarte slab la soare. Şi Nexus 5 era slăbuţ la acest capitol şi nu ţin minte ca LG G4, G5 sau G6 să fi rupt norii la luminozitate. Apoi avem problemele cu ecranele LG de pe Huawei Mate 20 Pro şi Pixel 2 XL...

De aceea am privit cu inima strânsă testele lui LG G7 ThinQ, dar au ieşit bine. Vine cu un ecran IPS LCD de 6.1 inch, cu rezoluţie de 3120 x 1440 pixeli. LG îl numeşte un MLCD+ Full Vision, care are un pixel alb extra pentru luminozitate în plus. Aspectul este 19.5:9 şi avem şi suport HDR10, dar şi promisiunea a 1000 nits de luminozitate. Always On Display este de asemenea la posturi.

Display-ul lui LG G7 ThinQ vazut la microscop

Experienţa de vizualizare implica nişte colţuri curbate care ajută la imersivitate, iar când am privit un clip am avut parte de culori bine calibrate, unghiuri largi de vizualizare şi contrast bunicel, chiar şi la soare. Negrul e cam gri aici, pentru că avem pixeli luminoşi. Calibrarea rămâne totuşi bună. Pixelii văzuţi la microscop au aranjament RGB Stripes, plus un pixel în plus alb (RGBW).

La testul cu luxmetrul am ajuns la 482 LUX, ceea ce e destul de OK după pretenţiile noastre. E peste Galaxy Note 9, Huawei Mate 20 Pro şi LG G6 (418 LUX), dar sub iPhone 7, Nokia 8 şi Xperia XZ2. Setările din zona Display sunt extrem de ample, de la grila de aplicaţii, App Drawer (cu sau fără), Layout şi Easy mode. Avem şi reglaje legate de breton, cu nişte culori custom ale fundalului, colţuri rotunjite sau nu ale secţiunii aceleia sau ascunderea să

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 86.LG G7 ThinQ482 (LUX)
 • 87.Samsung Galaxy A50482 (LUX)
 • 88.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 89.Samsung Galaxy S5480 (LUX)
 • 90.Allview X4 Soul Xtreme480 (LUX)
 • 91.Apple iPhone SE479 (LUX)
 • 92.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)479 (LUX)
 • 93.Sony Xperia XA2478 (LUX)
 • 94.Huawei Mate 20 Pro478 (LUX)

Putem umbla şi la font (mărime, ţipe şi fonturi bolduite). Culoarea ecranului poate fi setată pe Auto, Eco, Cinema, Sports, Game şi Expert. Apoi avem Always On Display, App Scaling, mărimea afişajului şi reglaje de rezoluţie (de la HD la Full HD şi Quad HD). Apare şi un slider pentru temperatura culorii şi 3 slidere pentru Roşu, Verde şi Albastru.

Încheiem cu luminozitatea, inclusiv un Brightness Boost. Nu cred că am văzut mai multe opţiuni pe vreun alt telefon Android în ultimul an, în zona Display.

 • 1234
LG G7 ThinQ9,0710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×