LG Nexus 5 review: mai bun decât Nexus 4, dar sub precursorul LG G2 (Video)

7.471 ori
<b>LG Nexus 5 review: mai bun decât Nexus 4, dar sub precursorul LG G2 (Video)</b>LG Google Nexus 5 este cel mai nou telefon Nexus lansat de Google în colaborare cu LG, el fiind anunțat în luna octombrie a acestui an și sosind la Mobilissimo.ro acum la început de iarnă. Terminalul este al doilea Nexus produs de LG și a fost pus...

LG Nexus 5 este cel mai nou telefon Nexus lansat de Google în colaborare cu LG, el fiind anunțat în luna octombrie a acestui an și sosind la Mobilissimo.ro acum la început de iarnă. Terminalul este al doilea Nexus produs de LG și a fost pus în vânzare în luna noiembrie. Produsul ne-a fost oferit în teste de către MarketOnline.ro, care vinde terminalul la prețul de 1.949 lei.

Acesta este primul telefon cu Android 4.4 KitKat la bord și înainte de a începe acest review, vă reamintesc că în urmă cu aproape un an nu prea apreciam performanțele și dotările lui Nexus 4. Noul venit măsoară 8.6 mm în grosime, deci e teoretic destul de gros pentru un handset modern, deși practic acest lucru nu se simte. El cântărește 130 de grame, stă bine în mâna utilizatorului și are un soft soft touch aidoma lui Nexus 7 2013.

Acest spate e un magnet pentru grăsime din păcate, iar trecând la aspecte pozitive, ecranul are margini foarte subțiri, apropiindu-se de idealul edge to edge la care visează fiecare designer de telefoane. Față de Nexus 4, acest model este cu 9 grame mai ușor și cu 0.5 mm mai subțire. Designul sau este simplu și minimalist, iar finisajul este mat.

Spatele lui Nexus 5

Corpul lui Nexus 5 este fabricat din policarbonat, iar zona frontală este acoperită cu un strat protector Gorilla Glass 3. Remarcăm aici și logo-ul Nexus de mari dimensiuni din spate și lentila mare a camerei. Ca aspect de design trebuie menționat și faptul că deși acest handset părea a avea două grile de difuzoare jos, unul este un difuzor, iar celălalt doar un microfon.

LG Nexus 5 Review

Mai menționez și că butonul lateral On/Off nu prea se simte la atingere și uneori nu îl veți găsi atât de ușor pe cât doriți. Cu toate acestea apreciem designul lui Nexus 5 pentru că e mai puțin rotunjit decât predecesorii săi. Trecând la dotările hardware, avem aici la dispoziție un display de 4.95 inch, un True HD IPS+, cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli.

Acest device este dotat cu un procesor Snapdragon 800 quad core de 2.3 GHz, GPU Adreno 330, 16 sau 32 GB memorie internă, 2 GB RAM și nu vine cu slot microSD. în spate avem o cameră de 8 MP cu bliț LED, iar în zona frontală se afla o cameră de 1.3 MP. Pe partea de conectivitate avem la dispoziție suport quad bând GSM/GPRS/EDGE, LTE, microUSB și suport pentru ieșire TV Slimport. Nexus 5 suporta Bluetooth 4.0, NFC, WiFi, DLNA, GPS și Glonass, iar la capitolul "și altele" avem accelerometru, senzor de proximitate, anulare activă a zgomotului de fond, giroscop și barometru.

Specificatii LG Nexus 5

Bateria este o unitate Litiu Polymer de 2300 mAh, care pe hârtie asigura 17 ore și 30 de minute de convorbiri. La testele noastre, care au implicat playback 720p cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins o performanță similară cu cea a lui Allview X1 Soul. Astfel, telefonul atinge în jur de 4 ore și 20 de minute de playback video HD și 5 ore de gaming, ceea ce nu e deloc impresionant.

în comparație LG G2 atinge lejer 9 ore de playback video, adică mai mult decât dublu, dar trebuie menționat că acel model are baterie de 3000 mAh. Per total veți prinde 12 sau 16 ore de utilizare moderată a lui Nexus 5. Bateria să se încarcă în o oră și 50 de minute, ceea ce e OK pentru un telefon modern.

Recenzie LG Nexus 5

în ce privește acustica, avem parte de claritate bună, dar volumul nu prea impresionează. Basul este bun și trebuie să precizez că telefonul vine fără căști la pachet. Dacă folosiți totuși o pereche de căști veți avea parte de volum foarte ridicat și bas foarte bun. Per total pe partea audio parcă lipsește acel "ceva" care să facă difuzorul cu adevărat atractiv. Experiența audio e sub cea de pe Galaxy S4 și HTC One, dar odată cu sosirea lui Android 4.4.1 lucrurile s-au mai îmbunătățit.

Display LG Nexus 5

Am remarcat și că acest difuzor e foarte ușor de acoperit atunci când jucați jocuri sau vedeți filme, deoarece inevitabil puneți mâna peste el. Trecând la ecran, acesta este un IPS Full HD de 5 inch, un True HD cu densitate de 445 ppi, culori realiste și unghiuri largi de vizualizare. Luminozitatea sa este de 400 de unități LUX pe alb, ceea ce e foarte bine, dar pe negru atingem 5 lux, deci negrul nu e deloc adânc. Ecranul se vede OK în bătaia soarelui, iar contrastul e destul de bun.

Camera lui LG Google Nexus 5

Nici o obiecție deci în privința display-ului de pe Nexus 5. în ce privește camera, știți că există o întreagă discuție aici și unii sunt deja nemulțumiți de acest aspect. Ei bine, LG și Google au oferit deja o primă actualizare la Android 4.4.1, care rezolva unele dintre problemele camerei. Telefonul vine cu o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED, stabilizare optică a imaginii și senzor de 1/3.2 inch. Pixelii sunt de 1.4 microni, iar interfața este una minimalista fără prea multe opțiuni.

Putem regla expunerea, avem acces la o funcție nouă HDR+ și mai putem modifica balansul de alb, moduri scenă sau să facem o panoramă 3D. Fotografiile rezultate din captura cu Nexus 5 au culori reci, calitatea este OK, în mod clar mai bună decât cea a lui Nexus 4. Pozele arată parcă mai slab decât pe Galaxy S4 și HTC One, ba chiar și HTC One Mini dacă mă întrebați pe mine.

Galerie foto LG Nexus 5

HDR+ își face treaba excelent, după cum vedeți în acea mostră foto prezentată. și prim planurile arată bine, cum e cazul acelei jucării galbene, iar un aspect neplăcut aici e că viewfinder-ul camerei afișează o imagine 16:9, deși fotografia rezultată e una 4:3, deci pierdeți spațiu din poză. Dacă vă întrebați ce face mai exact HDR+, ei bine el realizează capturi în rafală, combinând cadrele într-unul singur folosind algoritmi speciali.

Am spus în video review că această cameră nu e chiar cea mai rapidă, dar problema dispare odată cu actualizarea la Android 4.4.1 și deja 4.4.2 a sosit și el pe device. Un aspect pozitiv aici e ca la captura low light Nexus 5 nu sta chiar rău și e peste iPhone 5s de exemplu. Stabilizarea imaginii nu e chiar atât de bună, după cum se vede din clipul acela în mișcare de pe carusel, dar un avantaj la filmare este că se păstrează o calitate OK la zoom.

Filmarea se realizează în Full HD la 30 FPS și nu avem prea multe opțiuni la dispoziție pe partea video. Bitrate-ul este de 17 Mbps, iar focalizarea tinde să se piardă destul de des. Nivelul de detalii este bun, imaginea este clară la captura video și foto și panoramă 3D și cea standard arata foarte bine. Acum că am terminat cu camera foto, trebuie remarcat că acest device atinge 42 de grade Celsius temperatura după 15 minute de gaming în Riptide GP2, dar căldura nu va fi concentrată într-un loc în care puneți mâna.

Trecând la benchmark-uri, am decis să compar acest device cu procesor Snapdragon 800 cu cele mai puternice terminale Android de pe piața: HTC One, Samsung Galaxy S4 și LG G2. Rezultatele testelor benchmark nu au fost deloc impresionante și că de obicei pun asta pe seama faptului că ele nu au fost optimizate pentru Android 4.4 KitKat.

LG Nexus 5 benchmark

Astfel am atins 8675 puncte în Quadrant, în vreme ce Galaxy S4 și HTC One gravitează în jurul valorii de 12.000 puncte, iar LG G2 atinge 17.000. în AnTuTu am obținut 22.280 puncte, sub cele 33.000 ale lui LG G2 și sub cele 23.000 ale lui S4 și cele 22.573 ale lui HTC One. în NenaMark 2 am obținut 60.2 FPS, peste cele 58.7 FPS ale lui LG G2 și peste cele 60 FPS ale lui Galaxy S4, dar sub cele 61.4 FPS ale lui HTC One.

Vellamo ne-a adus cel mai bizar rezultat, adică 1384 puncte, cu mai bine de 1000 de puncte mai slab decât rivalii săi. în schimb în 3DMark conducem detașat, cu 16654 puncte, peste LG G2 chiar cu 1000 de puncte și cu scor cu 6000 de puncte mai mare decât Galaxy S4 și HTC One. în BrowserMark 2.0 am avut un scor foarte bun de 2782 puncte.

LG Nexus 5 browser

Browserul e foarte rapid, dar viteza de download mi s-a părut cam mică în vreme ce descărcam Thor the Dark World și ai săi 1.6 GB. Astfel am realizat un test de viteză și am atins 8 Mbps la download, iar un iPhone 5 testat simultan a atins 13 Mbps, deci viteza de download este sesizabil mai mică. Probabil că vreți să știți și ce aduce celebrul Android 4.4 Kitkat, dar înainte de el hai să vedem ce aduce mai noul Android 4.4.1, cu actualizări speciale pentru Nexus 5.

Astfel, Android 4.4.1 aduce o aplicație Cameră mai rapidă, volum audio crescut, rezultate mai bune în benchmark-uri, dar și o focalizare mai bună a camerei și un balans de alb mai reușit. Culorile sunt mai realiste, iar HDR+ primește pinch to zoom. Revenind la Android 4.4 KitKat, el implementează și schimbări însemnate de design. Spre exemplu barele de sistem și de status sunt acum transparente, iconurile sunt mai mari, iar întreaga interfața e mai luminoasă.

LG Nexus 5 review: mai bun decât Nexus 4, dar sub precursorul LG G2 (Video)

Widgeturile sunt separate de aplicații și accesibile prin ținerea apăsat a ecranului. Fiecare widget are un icon enorm și un fundal albicios, cu un design care amintește de vechea interfața HTC. Acum vom putea spune "OK Google" în homescreen pentru a declanșa căutarea Google Now, iar același Google Now va avea un homescreen dedicat în stânga.

și în dialer există schimbări, el integrand acum o căutare universală, inclusiv pe web, nu doar între contacte. în plus dacă veți căuta ceva de gen restaurant pizza, le veți găsi pe cele mai apropiate locații din zona voastră întâi. Android 4.4 permite adăugarea de oricâte homescreen-uri doriți, iar acest OS aduce și ceea ce Google numește "immersive mode". Astfel când vedeți un film sau citiți o carte, întregul ecran va sta la dispoziție, fără vreo margine sau butoane virtuale în drum.

Ați văzut și un easter egg în video review, iar o altă noutate este implementarea acelor Emoji în tastatura virtuală din Hangouts. Hangouts este acum locul unde administrați, trimiteți și primiți SMS-uri, MMS-uri, realizați apeluri video și trimiteți și GIF-uri. KitKat vine cu Quick Office preinstalat, suport pentru pedometru și este foarte, foarte rapid, datorită lui Project Svelte de la Google.

Review LG Nexus 5

A evoluat și funcția de portofel electronic, avem parte și de imprimare wireless la nivel avansat, iar lockscreen-ul include și un shortcut către camera în stil iOS 7. Puteți realiza și captura video a ecranului, dar asta doar cu un workaround special. Avem acum la dispoziție și o nouă aplicație foto, sub numele de Photos, care face cam ce face și Gallery și probabil îi va lua locul în curând.

Trăgând linie, KitKat e un update destul de mare, probabil cel mai însemnat de la Ice Creăm Sandwich încoace. Pe lista de aplicații preinstalate pe Nexus 5 se afla Google Drive, Quick Office, Google Earth, Google+, Maps, Play Games și Play Newsstand, care e un nou venit pe listă, ce amintește puțin de Flipboard.
​

LG Nexus 5

Quick Office suporta crearea și editarea de documente, tabele și prezentări, fiind o alternativă light la Office. și acum să tragem și câteva concluzii legate de acest Nexus.

Iată aspectele Pro:

 • design atractiv, telefon comod
 • bateria se încarcă relativ rapid
 • prețul e atractiv pentru un telefon cu CPU Snapdragon 800
 • apreciez viteza cu care Google a oferit Android 4.4.1 ca update
 • ecranul este de calitate și luminos
 • Android 4.4 e foarte rapid și are o grămadă de noutăți

și aspectele Contra:

 • telefonul se încinge până la 42 de grade Celsius la gaming
 • bateria e cam slabă (4 ore playback video)
 • volumul audio nu e foarte ridicat (actualizarea la 4.4.1 rezolva problema)
 • fără căști la pachet
 • nivelul de negru al ecranului e scăzut (5 lux)
 • camera nu dispune de prea multe opțiuni
 • camera pierde focalizarea ușor

Nexus 5 primește de la Mobilissimo.ro o notă de 9.5 din 10 pentru design, un 8.5 pentru hardware, un 9.5 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 9.16 din 10. Acest telefon este mai bun decât Nexus 4, dar sub LG G2. Le mulțumim celor de la MarketOnline.ro pentru produsul oferit în teste și îl găsiți în oferta lor la prețul de 1949 lei.

Review LG Nexus 5
 

LG Nexus 5
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×