LG Optimus 7, văzut prin ochii unui posesor de iPhone

4.749 ori
<b>LG Optimus 7, văzut prin ochii unui posesor de iPhone</b>Posesor și utilizator (înrăit) de iPhone 3GS, am avut ocazia să petrec câteva săptămâni interesante în compania lui LG Optimus 7. Acesta este primul telefon Windows Phone 7 lansat în țara noastră, disponibil prin operatorul Vodafone. Din...

Posesor și utilizator (înrăit) de iPhone 3GS, am avut ocazia să petrec câteva săptămâni interesante în compania lui LG Optimus 7. Acesta este primul telefon Windows Phone 7 lansat în țara noastră, disponibil prin operatorul Vodafone. Din start, primul contact cu WP7 nu a fost unul atât de șocant pe cât mă așteptăm, Hub-urile dovedindu-se chiar mai prietenoase decât întregul iOS.

Deși poate suna ciudat, Windows Phone 7 îți lasă impresia de OS "enervant de simplist", iar accentul a fost pus pe ușurarea sarcinilor utilizatorilor, doar avem de-a face cu o platformă Microsoft, nu-i așa? în ce privește handsetul LG Optimus 7, acesta este foarte atractiv, sosind cu un ecran touch de 3.8 inch, protejat de un strat Gorilla Glass și suportând multitouch și o rezoluție de 480 x 800. Aceasta din urmă își face treaba foarte bine, ceea ce veți observa mai ales atunci când faceți zoom-in prin 2-3 ciupituri ale ecranului, pe o imagine.

Primim 16GB spațiu de stocare din fericire, căci există și telefoane WP7 cu doar 8GB și după cum probabil știți deja Microsoft a impus ca aceste handseturi să vină fără slot pentru carduri microSD. 512MB RAM și 512MB ROM alcătuiesc restul memoriei, iar sub carcasa metalică se ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon QSD8650 de 1GHz, care nu a ezitat nici măcar o dată în timpul săptămânilor de utilizare.

După cum probabil ați aflat deja, Windows Phone 7 nu este finisat încă, astfel că telefonului îi lipsesc funcții precum copy/paste, multitasking, suportul pentru Adobe Flash și chiar posibilitatea de a se sincroniza cu alte terminale via Bluetooth. Aceste din urmă două aspecte îl pun la egalitate cu Apple iPhone 3GS, pe care îl mânuiesc deja de mai bine de un an, dar care are în acest moment avantajul a peste 300.000 de aplicații disponibile în App Store. La WP7 ele sunt în număr mult mai mic (deocamdată) și majoritatea disponibile contra cost, deși pe acest model LG veți putea descărca și câteva aplicații gratuite din magazinul software oferit de producătorul telefonului.

LG Optimus 7

Două aspecte am apreciat foarte mult la Optimus 7: captura foto/video și playerul Zune. De fapt, Zune m-a impresionat atât de plăcut încât iau în calcul achiziționarea unui player Zune, iar pe PC am renunțat deja la iTunes, Winamp sau Media Player pentru redarea conținuturilor audio/video și administrarea lor. Sincronizarea dintre telefonul WP7 și PC se realizează foarte rapid, iar piesele se pot transfera pur și simplu cu un drag and drop. Fotografiile și clipurile video le veți găsi în My Pictures, pe PC la câteva zeci de secunde de la conectarea telefonului via USB.

în ce privește camera, ea vine cu un senzor de 5 megapixeli și în vreme ce pozele sunt destul de OK, captura video este cu adevărat impresionantă. Camera este capabilă de captură video 720p la 24 fps și poate folosi și blițul LED în timpul filmărilor. De apreciat este și interfața foto, care vă permite să dați scroll în stânga după ce ați realizat o fotografie sau o captură video pentru a vedea precedentele poze/filmări. în plus, oriunde v-ați afla în Windows Phone 7, butonul lateral al camerei va aduce instantaneu în postura de a realiza o captură de imagine, astfel că nu veți rata momentele unice și care trec rapid, precum stele căzătoare sau o echipă care sărbătorește un gol.

Menționez și faptul că dispunem de un buton Bing în partea inferioară a telefonului, încă o dată un semn că Google nu este singur pe lume și are rivali care au potențial de creștere. Internet Explorer Mobile se comportă bine, dar nu se ridică încă la înălțimea lui Safari și un defect este faptul că permite doar deschiderea a 6 tab-uri. A fost destul de enervant să încerc să privesc un clip pe YouTube, deoarece acest serviciu era disponibil sub formă de aplicație, care refuza să se descarce din Marketplace.

LG Optimus 7

Fiindcă tot l-am menționat pe acesta, magazinul de aplicații oferă o expeirență intuitivă, descărcări rapide și aplicații pe toate gusturile, inclusiv celebrul Shazam. Xbox Live este puțin mai complex, oferind pe lângă jocuri, posibilitatea de a vă loga în profilul de gamer pe care îl folosiți și pe consola Xbox. Vă puteți customiza un personaj care vă va servi drept avatar de acum încolo și puteți vedea cele mai noi știri și aplicații/jocuri din serviciul celor de la Microsoft. Gaming-ul se desfășoară la un nivel destul de bun, deși trebuie să recunosc că nu am pus la treaba prea mult procesorul, mulțumindu-mă cu jocuri clasice precum Tetris, Hockey și tot soiul de puzzle-uri și titluri din epoca Atari.

Per total, LG Optimus 7 este un smartphone care se ridică la înălțimea așteptărilor și ca un alt mic defect (mai degrabă al OS-ului) menționez faptul că e deranjant uneori să fie nevoie să răspunzi în 2 timpi la un apel (întâi faci slide în sus și apoi apeși Answer). Am apreciat foarte mult felul în care se desfășoară interacțiunile și actualizările în Hub-ul People. Statusurile de pe Facebook, Twitter și imaginile asociate fiecărei persoane se schimbă în timp real, oferind un feeling de interconectare permanentă.

LG Optimus 7

Pot spune cu ușurință că acesta este cel mai bun telefon LG testat până acum, justificând și motivul pentru care LG a depășit de curând Sony Ericsson în topul producătorilor de telefoane mobile. LG E900 Optimus 7 este disponibil pentru clienții Vodafone România la prețuri ce pornesc de la 249 de euro cu Vodafone Complet 800 Internet pe mobil Plus pentru 2 ani.

Puteți cumpăra terminalul de la magazinele online de mai jos:

Preț LG Optimus 7 eMAG: 1.949 RON
LG Optimus 7 evoMAG: 1,848 RON

Recenzia video mobilissimo.ro o puteți urmări aici.

LG E900 Optimus 7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×