LG Q6 Review (Introducere, Design, Design)

2.873 ori
<b>LG Q6 Review</b>Dacă Samsung sau HTC au renunţat la ideea de variante "Lite" sau "Mini" ale flagship-urilor lor, LG pare să păstreze o parte din ADN-ul acelui tip de device, prin intermediul modelelor LG Q6. LG Q6 cel central este un soi de "LG G6 Lite", care privit..

Introducere

Dacă Samsung sau HTC au renunţat la ideea de variante "Lite" sau "Mini" ale flagship-urilor lor, LG pare să păstreze o parte din ADN-ul acelui tip de device, prin intermediul modelelor LG Q6. LG Q6 cel central este un soi de "LG G6 Lite", care privit din faţă arata fix ca un LG G6, doar că dotările sale gravitează în zona midrange, iar procesorul se trage mai mult din zona low-midrange.

Văd acest model ca un rival pentru Nokia 6, eventual şi pentru Motorola Moto G5S. Vine cu un ecran 18:9 de 5.5 inch Full Vision şi o carcasă care combina sticla şi metalul, dar şi plasticul. Lansat la finalul acestei veri, terminalul costă 1199 lei la eMAG.ro, 1222 lei la Quickmobile.ro sau 345 euro la Orange România. Practic avem aici un smartphone de buget, peste medie de rezistent, cu un face-lift preluat de la LG G6 şi câteva dotări midrange şi low-midrange combinate.

În ce măsură impresionează elementele preluate de la flagship-uri aflaţi mai jos.

Design LG Q6

Arată ca un flagship şi asta e mare lucru

LG Q6 poate fi confundat foarte uşor cu un LG G6 atunci când e privit din faţă. Cu acest privilegiu nu se poate lăuda vreun alt telefon Samsung, HTC sau ASUS deocamdată, poate doar vreun Motorola sau Sony, pentru că ele aderă la acelaşi cod de design, indiferent de gamă.

LG Q6 vine cu o ramă metalică solidă, peste medie de solidă, chiar cu dispunere "H Beam" pentru extra rezistenţă. Aluminiul seria 7000 e cheia aici, iar terminalul are aceeaşi certificare MIL-STD-810G ca şi LG G6, fiind deci rezistent la potenţialele scăpări din viaţa de zi cu zi. În spate avem un panou din plastic, care arată ca sticla, dar este foarte, foarte uşor de zgâriat.

Şi iluzia unei scame pe o masă îl poate zgâria şi atrage şi amprente şi grăsimea. Ce e cert e că telefonul este solid, bine construit, are aderenţă excelentă şi stă foarte bine în mână. Utilizarea cu o singură mână nu pune nici o problemă. Butoanele răspund bine la apăsare şi dacă vreţi dimensiuni, acest terminal masară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte un excelent 149 de grame, cu 20 de grame mai puţin decât Nokia 6.

Este şi mai uşor decât ZenFone 4, deşi e mai gros cu 0.4 mm. Design excelent, tras în jos doar de spatele uşor de zgâriat.

Design LG Q6

Culori bine calibrate şi colţuri curbate ca la flagship-ul seriei

LG Q6 împrumută conceptul de ecran Full Vision de la LG G6, ceva ce mă aştept să facă şi Galaxy A5 (2018) cu Galaxy S8. Doar o speculaţie deocamdată, cert e că display-ul lui Q6 e foarte arătos şi aderă la ideea de FullVision 18:9, cu colţuri curbate şi muchii înguste. Este un panou IPS LCD de 5.5 inch, cu tehnologie in cell touch şi rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli.

Displaul lui LG Q6 vazut la microscop

Are protecţie Gorilla Glass 3, iar experienţa de vizualizare este imersivă, clară, culorile sunt vii, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Contrastul este bun, chiar şi în bătaia soarelui, iar luminozitatea este destul de ridicată. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 396 LUX, un rezultat destul de OK. Stăm mai bine decât LG G5 şi LG V10, dar şi HTC One M9.

Ne depăşesc totuşi telefoane ca OnePlus 2 şi Xperia XA1. Setările sunt super generoase şi chiar alambicate aş zice. Putem alege între un homescreen standard, pe care se află toate aplicaţiile sau avem varianta cu app drawer. Putem umbla şi la forma iconurilor, la layout/grila, teme, butoane touch, mărimea şi tipul de font, plus putem boldui textul. Există şi funcţie App Scaling, cu posibilitatea de a seta aspectul la 16:9, 16.7:9 sau 18:9.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 241.LG Q6369 (LUX)
 • 242.Sony Xperia XZ Premium368 (LUX)
 • 243.Huawei P20 Lite368 (LUX)
 • 244.Huawei Mate 20 Lite367 (LUX)
 • 245.Huawei P8 Lite365 (LUX)
 • 246.LG G5365 (LUX)
 • 247.LG V10363 (LUX)
 • 248.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 249.HTC One M9362 (LUX)

Mai avem şi reglajul Display Size şi funcţia Comfort View, cu un filtru de lumină albastră care nu va mai afectează negativ somnul şi nu vă oboseşte ochii. Încheiem cu opţiunea KnockOn, pe care o ştim deja de ceva vreme şi care ne permite să activăm ecranul mai uşor prin "ciocănirea" sa cu degetul.

Un ecran solid şi imersiv per total.

 • 1234
LG Q68,1710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×