Motorola Edge 20 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

14.109 ori
<b>Motorola Edge 20 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Finalul lunii iulie ne-a adus o reinventare a seriei Edge de la Motorola, telefoane 3 la număr și cu o abordare complet diferită față de modelele predecesor la capitolul design. A sosit un trio întreg compus din Edge 20

Introducere

Finalul lunii iulie ne-a adus o reinventare a seriei Edge de laMotorola, telefoane 3 la număr și cu o abordare complet diferită față de modelele predecesor la capitolul design. A sosit un trio întreg compus din Edge 20, Edge 20 Lite și Edge 20 Pro, nu de la mic la mare cum v-ați fi așteptat, pentru că toate telefoanele aici menționate aduc aceeași diagonală a ecranului de 6.7 inch. 

În materialul de față ne ocupăm de recenzia telefonului vanilla, adică Motorola Edge 20, cel de la mijloc care propune un pachet hardware tare interesant și un cadou atractiv la precomandă. Acesta costă 2.399 lei pe site-ul Motorola.ro, dar și la parteneri, iar precomanda sa până pe data de 29 august aduce cumpărătorilor un cadou sub forma brățării fitness Fitbit Luxe care separat se vinde pentru aproximativ 750 lei.

Motorola Edge 20

Telefonul schimbă rețeta design-ului față de predecesor și Edge nu mai înseamnă aici muchii curbate ale ecranului ci face referire la avantajul pe care Moto Edge 20 îl are în fața rivalilor din același segment de preț. Noul smartphone adoptă acum un format pătrățos, cu muchii drepte, ecran plat și o carcasă din policarbonat cu jocuri de culori fascinante în spate.

Avem un ecran cu super refresh rate, cameră de 108 mpx și zoom optic 3x, mai mare decât pe multe telefoane cu pretenții din zona flagship. 

Cum se prezintă Motorola Edge 20 și pentru cine a fost creat telefon aflați din recenzie. 

Design Motorola Edge 20

Design angular, ecran plat și greutate redusă

Motorola schimbă rețeta în acest an cu seria de telefoane Edge 20 astfel că spunem adio ecranului curbat și muchiilor rotunjite și primim un smartphone angular, cu ramă plată și desigur ecran plat. Motorola Edge 20 vine pe diferite variante de culoare, de la Frosted Grey cel pe care l-am primit noi și până la o variantă elegantă Frosted White. Avem și modelul care arată cel mai bine din punctul meu de vedere și anume Frosted Emerald, un verde cu nuanțe gradient ca din junglă.

Video-review Motorola Edge 20, secținea Design

Edge 20 este un telefon foarte ușor și totodată subțire, iar diferențele față de predecesor sunt notabile. Ajungem la o talie de doar 7 mm pe când Edge cel din 2020 avea o grosime de 9.3 mm. Scade și greutatea de la 188 grame la doar 163 grame, iar folosirea unui corp din plastic face telefonul să se simtă foarte ușor în mână și nu îi vine să crezi că ții în palmă atâta tehnologie.

Ecranul de 6.7 inch este plat și dispune de protecție Gorilla Glass 3 care va proteja de zgârieturi minore, dar este recomandată o folie din sticlă pentru a evita spargerea ecranului la impact neprevăzut. Telefonul dispune de un design care respinge apa, mai bine zic picăturile de apă, astfel că va supraviețui dacă vă prinde ploaia purtând o conversație la telefon, până vă ascundeți într-un magazin.

Motorola Edge 20 este un telefon mare, ușor, iar ca dimensiuni este tare apropiat de al meu Note 9, dar desigur cu un boost la capitolul raport corp-ecran. Din păcate spatele atrage multe amprente și grăsime, dar noroc cu husa din cutie care îți permite să admiri design-ul fără a murdări spatele. Aș recomanda să nu îi setezi degetul mare pentru deblocat pentru că ori de câte ori vei scoate telefonul din buzunar vei debloca ecranul din cauza modului în care acoperi telefonul, chiar și dacă tu vrei să vezi doar ora pe lockscreen.

Îmi place abordarea cu ecranul plat și talia foarte scăzută, iar culorile acoperă mai multe stiluri, preferata mea fiind desigur cea verde. Deși angular, Edge 20 este puțin alunecos, astfel că ar fi nevoie de o husă cu grip pe viitor. 

Display Motorola Edge 20

Display ideal pentru consum multimedia

Motorola Edge 20 poate fi un telefon mare sau prea mare pentru mulți, prin prisma diagonalei de 6.7 inch, dar dacă nu ești deranjat de acest aspect, ba dimpotrivă încântat de ideea de consum multimedia, atunci acesta este smartphone-ul ideal pentru tine. Vine echipat cu panou OLED de 6.7 inch ce afișează până la 1 miliard de culori și oferă aspect 19.5:9, cu orificiu pentru camera selfie decupat sus și central.

Video-review Motorola Edge 20, secțiunea Display

Panoul oferă rezoluție Full HD+ de 2400 x 1080 pixeli și dispune de certificare HDR10+, respectiv protecție Gorilla Glass 3. Acest ecran este plat și se remarcă prin faptul că oferă o rată de refresh de 144Hz, ceva ce am văzut doar pe smartphone-uri de gaming până în momentul de față și nu pe smartphone-uri comune să spunem.

Pentru a testa calitatea ecranului am vizionat atât clipuri pe YouTube, cât și seriale pe Netflix iar concluzia este că display-ul lui Motorola Edge 20 afișează culori vii grație panoului OLED, unde mai punem la socoteală și aportul HDR10+. Avem unghiuri largi de vizualizare și per total un ecran luminos, vizibil și la soare și cu un contrast bun. Fiind OLED înseamnă că avem și un negru adânc. 

Pixelii au aranjament Pentile Matrix iar la textul cu luxmetrul am ajuns la 600 LUX.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 140.Motorola Edge 20600 (LUX)
  • 141.ASUS ROG Phone 5s600 (LUX)
  • 142.OPPO Reno7 Lite600 (LUX)
  • 143.Xiaomi 12X599 (LUX)
  • 144.Xiaomi 12598 (LUX)
  • 145.OnePlus 6597 (LUX)
  • 146.Vivo V21 5G594 (LUX)
  • 147.realme 8593 (LUX)
  • 148.OnePlus 11593 (LUX)

În zona de setări există multe opțiuni, inclusiv pentru rata de refresh. Poți alege modul Auto AI prin care rata de refresh este ajustată automat până la un maxim de 120Hz. Există și mod 60Hz pentru a economisi energia sau mod 144Hz pentru maxim de performanță.  Mai poți seta luminozitate adaptivă, Dark Light și bifa o opțiune pentru a evita flicker-ul. 

Apare și zona Peek Display, ajustare culori, posibilitate de a adăuga screen saver și desigur opțiuni Always On Display. Ecranul este unul de calitate, colorat, luminos și gata să facă față unui consumator avid de multimedia. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Motorola Edge 208,8410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×